Tarih: 07.06.2024 23:51

URIEL SALNAITIS TÜRKİYE'DE YAPILACAK HAYVAN KATLİAMINI KINADI!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Son dönemde Türkiye'de belediyelerin sokak hayvanlarını iğne ile uyutularak öldüreceği haberleri üzerine ünlü sanatçı Uriel Salnaitis, büyük bir üzüntü ve öfke içinde olduğunu belirtti. Salnaitis, bu konunun günlerdir uykusunu kaçırdığını söyledi.

Fanatik bir hayvansever olarak bilinen Salnaitis, basın danışmanı Murat Topçu'ya yaptığı özel açıklamalarda şunları söyledi: "Ben Almanya'da yaşıyorum, köpeklerim ve atlarım var. Onlar benim yavrularım. Ayaklarına diken batsa canım yanar. Türkiye'de sokak hayvanlarının iğne ile uyutularak öldürülmesine şiddetle karşıyım," diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Hayvansever sanatçı, dünyada sadece insanların yaşama hakkı olmadığını, tüm hayvanlar ve bitkilerin de yaşama hakkı olduğunu vurguladı. "Ben bir Budistim, hayvan eti yemiyorum. Ancak tüm dinlere ve inançlara saygım sonsuz. Tüm kutsal kitaplar der ki, yüce yaradan hayvanlar benim sessiz kullarım der. Hayvanları sevmeyi, korumayı ve iyi davranmayı Allah bize emreder. Bu şekilde hayvanları öldürmekle, dinin ve Allah'ın emrine karşı geliniyor," dedi.

Salnaitis, Avustralya'da binlerce devenin kesilmesinden de büyük üzüntü duyduğunu ve çok ağladığını belirtti. Hayvanlar ve doğanın kendisi için kırmızı çizgi olduğunu ifade eden sanatçı, hayvanları koruma dernekleri ve STK'larla iş birliği yaparak yardımcı olmak istediğini söyledi.

"Bir vatandaş, bir birey ve bir fert olarak bu konuda üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım. Bu sorunun çözümü hayvanları öldürmek değil, kısırlaştırmak ve aşılarını yapıp doğada yaşamalarına izin vermektir. Devlet bütçesinden ve toplanan vergilerle güzel sığınaklar yapılabilir. Lütfen sevimli dostlarımıza kıymayın," dedi ve sözlerini "Dualarım Türkiye'deki hayvanlar için," diyerek bitirdi.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —