Tarih: 06.08.2024 13:37

Yaz Aylarında Gözlerinizi Mikroptan ve UV Işınlarından Koruyun!

Facebook Twitter Linked-in

 

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, yaz aylarında göz sağlığını korumak için alınması gereken önlemler hakkında önemli uyarılarda bulundu. Özellikle tatilcilerin havuz ve deniz kullanımında dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Asena, koruyucu yüzme gözlüğü ve kaliteli güneş gözlüğü kullanımının önemine dikkat çekti.

Gözlerinizi Mikroplardan Koruyun

Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, yaz aylarında her yaştan insanın deniz ve havuzlara yöneldiğini belirterek, hijyen kurallarına uyulmayan havuzların göz rahatsızlıklarına yol açabileceğini ifade etti. "Özellikle kalabalık havuzlarda mikroplar daha hızlı üreyebilir," diyen Dr. Asena, havuzda uzun süre kalmanın tehlikeli olabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, kontakt lens kullanıcılarına da uyarıda bulunan Asena, "Denize veya havuza kontakt lensle girmekten mümkün olduğunca kaçının," dedi.

Dr. Asena, havuzlarda kullanılan klorun da göz sağlığına zarar verebileceğini belirterek, "Yüzme sonrası göz sağlığını korumak için koruyucu yüzme gözlüğü kullanmak önemlidir. Ayrıca, havuzdan çıktıktan sonra duş alarak yüzünüzü yıkamanız gerekmektedir," şeklinde konuştu.

Güneş Kremlerine Dikkat Edin

Güneş kremi kullanırken de dikkatli olunması gerektiğini belirten Dr. Asena, "Güneş kremi gözlerimize kaçtığında içindeki kimyasallar tahrişe neden olabilir. Eğer krem gözünüze kaçarsa, bol suyla yıkamalısınız," önerisinde bulundu.

Ultraviyole Işınlarına Karşı Korunun

Dr. Asena, yaz aylarında etkisi artan ultraviyole (UV) ışınlarının göz sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çekti. "Güneşin uzun vadede göz kapaklarında yaratabileceği hasarlar kansere kadar uzanabilir," diyen Dr. Asena, güneş ışınlarına maruz kalmanın gözde ben, leke ve tümör oluşumuna yol açabileceğini belirtti.

Özellikle çocukların yaz aylarında güneşe uzun süre maruz kalmaması gerektiğini söyleyen Dr. Asena, "Çocuklar mutlaka şapka ve kaliteli güneş gözlüğüyle korunmalıdır," uyarısında bulundu. Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için kaliteli bir güneş gözlüğü kullanımının önemine değinen Asena, "Kaliteli güneş gözlükleri, zararlı UV ışınlarına karşı etkili bir koruma sağlar," şeklinde konuştu.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —