"Zivilprozess der Zukunft" Reform Komisyonu Başladı!

4-5 Temmuz 2024 tarihlerinde Adalet Bakanlığı'nda düzenlenen etkinlikle, "Zivilprozess der Zukunft" Reform Komisyonu çalışmaları resmen başladı.

4-5 Temmuz 2024 tarihlerinde Almanya Adalet Bakanlığı'nda "Zivilprozess der Zukunft" (Geleceğin Medeni Yargı Süreci) Reform Komisyonu'nun açılış etkinliği düzenlendi. Komisyon, dijitalleşmenin ilerlemesi ışığında medeni yargı sürecini gözden geçirerek 2024 yılı sonuna kadar geleceğin medeni yargı sürecine dair öneriler geliştirecek.

Hamburg Adalet Senatörü Anna Gallina, konuyla ilgili açıklamasında, medeni yargı sürecinin toplumsal düzenin önemli bir parçası olduğuna vurgu yaparak, "Her vatandaşın bugün ve gelecekte yargı sistemimize güvenmesi önemli. Dezavantajlı grupların da yargıya kolay erişimi sağlanmalı. Amacımız, bilimin bulgularına uygun ve tüm hak arayanların ihtiyaçlarını karşılayan bir medeni yargı süreci geliştirmektir." dedi.

Federal Adalet Bakanı Dr. Marco Buschmann ise, "Hukuk devleti, teknik ve toplumsal gelişmelere ayak uydurmalıdır. Medeni yargı sürecinin de vatandaşlarımızın günlük yaşamına uygun olması gereklidir. Dijitalleşme inisiyatifimiz kapsamında, Federal ve eyalet hükümetleri güçlerini birleştirmektedir. Ortak reform komisyonumuzdan önemli katkılar bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich ise, "Mahkemelerimize erişimi mümkün olduğunca kolaylaştırmak ve tüm taraflar için yüksek kaliteli, verimli süreçler sağlamak istiyoruz. Dijitalleşmenin sunduğu fırsatları kararlılıkla kullanmalıyız. Bu süreçte mevcut yasal çerçeve sıkça engelleyici olmaktadır ve hızla uyarlanması gerekmektedir. Bu komisyona büyük beklentilerim var." dedi.

Reform Komisyonu'nun görevi, medeni yargı sürecini modernize etmek ve vatandaşlar için çekici hale getirmektir. Bir önceki yıl Adalet Bakanlığı tarafından yaptırılan bir çalışmada, yargı sürecinin karmaşık ve zaman alıcı olması nedeniyle vatandaşların medeni yargı sürecini tercih etmediği belirlenmiştir. Bu sebeple, reform ihtiyacı acildir.

Komisyonun odak noktası dijitalleşme olacaktır. Mevcut yasama döneminde dijitalleşme adına önemli adımlar atılmış, örneğin sivil mahkemelerde video konferans teknolojisinin kullanımı teşvik edilmiştir. Eyaletler de elektronik hukuk işlemleri, video duruşmalar ve E-Akte'nin (elektronik dosya) kapsamlı olarak uygulanması gibi projeleri hayata geçirmiştir.

Reform Komisyonu'nun temel görevleri arasında, vatandaşların adalete daha kolay erişimini sağlamak, dijital iletişim yollarını modernize etmek, yargı sürecini daha iyi yapılandırmak ve kolay erişilebilir online yargı süreçleri oluşturmak yer almaktadır. Komisyonun nihai raporu, 2024 yılı sonunda tamamlanacaktır.

Komisyonun üyeleri arasında Federal Adalet Bakanlığı, Bavyera Adalet Bakanlığı ve Hamburg Adalet ve Tüketici Koruma Dairesi'nin yanı sıra, bilim insanları, Federal Mahkeme temsilcileri, Yüksek Mahkemeler Başkanları, Alman Hakimler Birliği, Federal Baro, Alman Avukatlar Derneği, Legal Tech Derneği ve EDV Mahkemesi temsilcileri bulunmaktadır.

 

www.gazetehamburg.com



Holstein Kiel, Şampiyon Leverkusen'den Puan Aldı 2-2

FC St. Pauli, Mainz 05'e 3-0 Mağlup Oldu

FC Türkiye ile Paloma 1 Berabere: 0-0 Sonuçla Puanlar Paylaşıldı

Hamburg’da Filistin Yürüyüşüne Beklenenden Az Katılım

MAHMOUD CHARR, UZUN BİR ARADAN SONRA YENİDEN DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA VURACAK

Esra Sönmezer ile Karavanda Sıra Dışı Bir Talk Show Başladı

Kutenholz: Frontalzusammenstoß - zwei Schwerverletzte

Merkez İstasyonu’nda Korkunç Kavga: 49 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Alman hükümeti 'İslamcılığı' önlemek için çalışma grubu kurdu

Sokak Hayvanları Günü’nde Sadık Dostlarımızı Unutmayalım!

Fiziksel ve Hormonal Faktörler Vajinal Doğumu Etkiliyor

Welfenplatz'ta Yenilenen Basketbol Sahası Açıldı

Mundhalle Yeni Geçici Adresine Taşındı

İlkin İrem Bulut: 'Telefonla Taciz Edildim, Hukuki Süreç Başlattım'

UEFA’dan Beşiktaş’a yasak!

Almanya'daki camilerde 'Açık Cami Günü 'etkinliği düzenlendi

Frankfurt'ta Filistin'e destek gösterisi yasaklandı

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğunda Almanya Birlik Günü kutlandı

Hamburg'da Gençler İçin Kültür Atağı: Yeni Çocuk ve Gençlik Kültürü Konsepti Onaylandı

Hamburg’da Vergi Yönetimi İçin Yeni Dönem: 150 Maliye Adayı Göreve Başladı

Hamburg'da Yeni Düzenlemeler: Bakım Sektöründe Esneklik ve Akademik Eğitim Güçleniyor

Hamburg-Harburg’da SPD Krizi: Ev Araması Hukuksuz Bulundu

Haluk Özkan’dan İlk Roman: “Uyanış” ile Ruhun Derinliklerine Yolculuk

Hamburg'da Marburg Virüsü Şüphesi Yanlış Çıktı

Hannover Belediyesi'nden Serbest Kurumlara Daha Fazla Destek

Bremer Öğrenci, Almanya Matematik Yarışması'nda Ödül Aldı

Sinan Ateş davasında karar çıktı

Herrenhausen-Stöcken Bölgesi için Arabulucu Aranıyor

Almanya'da İnşaat Sektörüne Büyük Operasyon: Sahte Faturalarla Kara Para Aklandı

Hamburg’da Hemşirelikte Nitelikli Personel Oranı Düşürüldü: Tehlikeli Bir Gidişat mı?

Yükleniyor