Remzi UYSAL


BUGÜN 11 TEMMUZ! 29 YIL ÖNCE BOSNA’DA YAŞANAN İNSANLIK DRAMI - SOYKIRIM !!!

Bosna'da 29 yıl önce, Türk kültürü ile akrabalık bağı bulunan Müslüman toplumunun 8 bin üzerindeki erkeklerinin Sırp faşistleri tarafından katledildiği ve Avrupa'nın kalbinde yaşanan insanlık dramının yıl dönümü. Medeni dünya, bunu sen de unutma!


Bosna'da Türk kültürü ile akrabalık bağı bulunan Müslüman toplumunun 8 bin üzerindeki anne ve eşlerinden ayrılan 7’den 70’e erkeklerinin, Hollandalı koruyucu askerleri - NATO güçlerinin bir nevi Sırp faşistlerine teslim ettikleri ve Avrupa haritasının kalbindeki bir bölgede yaşanan bir soykırım gününün bugün yıl dönümüdür.

Medeni dünya, bunu sen de unutma!

11 Temmuz 1995 günü Sırp faşistleri olan Çetnikler’in tek tek kurşunlayarak katletmeye başladıkları 8 binin üzerindeki Türk kültürünün Avrupa’daki temsilcileri olan Bosnalı Müslümanlar’ın katli tam 8 gün sürmüş olup, 19 Temmuz 1995 günü, tüm medeni Batı dünyasının bilgileri ışığında son bulmuştur.

Bu aşağıdaki sayın Ali Berham Şahbudak’ın yazısını okuduğumda, yazıya herhangi bir katkı yapmadan, bu yazıyı paylaşmaya; daha önce bu soykırım ile ilgili yüreğimin derinliklerinden gelen acı ve duygularla yazmış olduğum bir yazımı da paylaşmamaya ve bu yıl yeni bir yazı yazma yerine ille de bu yazıyı paylaşmaya karar verdim.

İnsanlığın böyle acılar yaşamaması dileklerimle,

Esen kalınız.

Adıyaman

18.10.2024

  • İMSAK 05:11
  • GÜNEŞ 06:31
  • ÖĞLE 12:17
  • İKİNDİ 15:23
  • AKŞAM 17:53
  • YATSI 19:08

İptal Edilen Konserin Bilet Paraları Ödenmedi

2025/26 Eğitim Yılı İçin Okula Başlama Sağlık Taramaları Başlıyor"

Lübeck İlkokullarında Danışmanlık Hizmeti Sonbahar Tatilinden Sonra Başlıyor

CNG Yürürlükten Kalktı: Hamburg'da Corona Acil Durum Yasası Sona Erdi

Yeni Faşizm Almanya’da Yükseliyor: Bremen’de Bilgilendirici Sergi Başlıyor

Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem