Remzi UYSAL


Lübeck’te Çevre - İklim Felaketlerini Durdurma ve Irkçılığa Karşı Miting

Dünyada her geçen gün artan çevre ve iklim felaketi, duyarlı çevreleri de kaygılandırmaktadır.


Bugün, hatta şu saatlerde Lübeck kent meydanında devam eden mitingde, her geçen gün artmakta olan iklim değişikliğinin dünyamıza getirdiği yıkımlara ve yerinden yurdundan koparıp Kuzey Yarımküre'nin kuzey ülkelerine ulaşmak için yollara düşen, her gün Akdeniz’de boğulup ölen insanlara dikkat çekilmek isteniyor. Mitingi, Lübeckli çeşitli siyasi partiler, sendikalar ve TÜRGEM derneği gibi çeşitli sivil toplum örgütleri desteklemekte olup, bazı üyeler de miting alanına katılmıştır.

Küresel Çevre Felaketi Başladı!

Uzun yıllardır tanıdığım, ırkçılık ve iklim felaketlerine karşı olan ve daha fazla demokrasi için mücadele veren yaşlı bir Alman dostumun elinde "Die Globale Umwelt-Katastrophe hat begonnen / Küresel Çevre Felaketi Başladı" başlıklı bir kitap dikkatimi çekti. Arkadaşım kitabı elinde gezdiriyor, bakıp gören ve ilgi duyan olursa, bir adet satın alıyor.

Arkadaşım, "alır mısın?" demeden, ilgi duyan ve soran kişilere kitabı satıyor. İlgi ile okuyacağıma inandığım kitaptan ben de bir adet satın aldım.

Mitinge katılanlar, 45 dakika sürecek ve yine aynı noktada sonlanacak bir yürüyüşe geçtiklerinde, ben de yazımı tamamlamak için meydandaki bir kafeye oturdum ve satın aldığım, bir önceki kitabın devamı olduğu anlaşılan ve 239’uncu sayfadan başlayan kitabın 361’inci ve sonraki sayfalarında devam eden, 5-9 Eylül 2017 günleri New York’ta düzenlenen “Okyanusları Koruma Konferansı” ile 27.6.-01.7.2022 günlerinde Lizbon’da düzenlenen “Okyanus, Deniz ve Kıyıları Koruma Konferansı” ile ilgili bölümleri okuduğumda, buzulların erimekte olduğunu, okyanus ve denizlerde her geçen yıl suların yükseldiğini ve havaların daha fazla ısınmasının getireceği felaketlerin ne kadar ürkütücü olduğunu bir defa daha fark ettim.

Küresel Sorunlar ve Türkiye

Gelişmiş zengin kapitalist - emperyalist ülkeler, ülkemiz Türkiye’ye çöplerini satıp, Ortadoğu ve Afrika’da çıkardıkları savaşlarla ülkemizi mülteci deposuna çevirdiklerini üzülerek gözlemliyoruz. Savaşların, iklim felaketlerinin ve ırkçılığın sebep olduğu felaketlere karşı her duyarlı insan gibi, yaşadığım çevrede bu tür etkinliklere katılıyor ve destekliyorum.

Dünyadaki savaşların ve iklim felaketlerinin devam etmesinden, Türkiye fazlasıyla etkilenmektedir. Bu felaketlere karşı direnen ve ayağa kalkanların arasına biz de katılmazsak, tüm bu olumsuzluklardan payımıza düşeni almak durumunda kalacağız. Şunu da iyi bilmek gerekir ki; ne gidebileceğimiz başka bir Türkiye var ne de gideceğimiz başka bir dünyamız var.

Gençlerin Mücadelesi

3 bin kişinin katıldığı tahmin edilen miting alanında, ortaöğrenim yaşlarındaki gençler, 9 Haziran'da yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AfD (Almanya için Alternatif) adlı ırkçı partiye oy verilmemesi için bildiriler dağıtıyorlar. Almanya’da bazı doğu eyaletlerinde birinci parti durumuna gelebilen ırkçı AfD partisi, Almanya’da demokrasi için bir tehlike oluşturmaktadır.

Çevreye duyarlı olmak ve çevreyi koruma çabasında bulunmak, ırkçılığa karşı mücadele etmek kutsal bir görevdir. Bu sorumluluk duygu ve davranış içinde olanlara içten saygı ve selamlarımı iletiyorum.

Adıyaman

29.09.2024

  • İMSAK 04:54
  • GÜNEŞ 06:14
  • ÖĞLE 12:22
  • İKİNDİ 15:43
  • AKŞAM 18:21
  • YATSI 19:36

Dışişleri Sözcüsü Keçeli, Almanya’da ikamet izni olmayan Türklerin geri gönderileceği iddialarını yalanladı

Hamburg Harburg’da Lezzet Durağı: Golden Garden Restoran Kapılarını Açtı!

Hamburg-St. Pauli Cinayeti İçin 5.000 Euro Ödül!

Projekt 3/4plus: 25 Jahre Engagement für Klimaschutz und Bildung in Bremerhaven

Kontrollaktion von Polizei, Zoll und Ordnungsbehörden in den Landkreisen Stade, Harburg und in Hamburg

Bremen'de 250 Çocuk İçin Yeni Kreş ve Okul İnşaatının Temeli Atıldı