Regiman Deniz


TÜRK SİNEMASINA “CADI” GELDİ

KÖŞK, İNSANIN İÇ YANSIMASI GİBİ. HİÇ BİLMEDİĞİMİZİN, FARKINDA OLDUĞUMUZUN, BİR YERLERDE SAKLADIĞIMIZIN, BİLİNÇ DIŞINDA BİRİKTİRDİĞİMİZİN BİR KARMASI, İYİLİK VE KÖTÜLÜĞÜN DENGESİ VE DENGESİZLİĞİ… CADI İSE İNSAN DIŞI BİR VARLIK, İNSANLIKTAN KAÇIŞI SİMGELİYOR.


KÖŞK, İNSANIN İÇ YANSIMASI GİBİ. HİÇ BİLMEDİĞİMİZİN, FARKINDA OLDUĞUMUZUN, BİR YERLERDE SAKLADIĞIMIZIN, BİLİNÇ DIŞINDA BİRİKTİRDİĞİMİZİN BİR KARMASI, İYİLİK VE KÖTÜLÜĞÜN DENGESİ VE DENGESİZLİĞİ… CADI İSE İNSAN DIŞI BİR VARLIK, İNSANLIKTAN KAÇIŞI SİMGELİYOR.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın kült eserlerinden Cadı, senarist ve yönetmen Erman Bostan tarafından sinemaya uyarlanarak 26 Nisan’da gösterime girdi.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın, 1900’lü yıllarda toplumdaki batıl inançlardan esinlenerek şüpheciliği öne çıkaran, eleştirel ve biraz da mizahı tarzda yazdığı bu eserin günümüze ne çok seslendiğini filmli izleyenler sezebiliyor.

CADI İÇİMİZDE Mİ?

Film, çok fazla sayıda odası bulunan ve bunların çoğunun kilitli olduğu, nerede neyin olduğu algılanamayacak büyüklükteki bir köşkte geçiyor.

Yıllara meydan okumuş bu köşkte gelmiş geçmiş yaşayanların da izleri bulunuyor. Köşkün; sahiplerinin yaşanmışlıkları, kapalı ve açık kapıları, bilinmeyenler ve sırlarla dolu. Köşke sahip çıkmak için bilinmeyenlere de sahip çıkmak zorunda.

Köşk, insanın iç yansıması gibi. Hiç bilmediğimizin, farkında olduğumuzun, bir yerlerde sakladığımızın, bilinç dışında biriktirdiğimizin bir karması, iyilik ve kötülüğün dengesi ve dengesizliği… Cadı ise insan dışı bir varlık, insanlıktan kaçışı simgeliyor.

Köşkteki insanların geçmişine ve ruhunun derinliğine inen bir doktor ise bu kaçışı çözmeyi ve sırları ortaya çıkarmayı görev ediniyor.

Psikolojik gerilim ve fantastik öğelerin bulunduğu bu tür bir filmde, izleyicinin konunun içine girebilmesi için oyunculukların çok daha titiz ve iyi olması gerektiği düşünülünce, filmin başrol oyuncuları Buse Meral ve Furkan Andıç’a da hakkını teslim etmek gerekiyor.

Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani’den sonra perdeye aktarılan bu ikinci eseri de sinemamıza zenginlik katacak.

Wow Studios’un yapımcılığını üstlendiği Cadı’da Furkan Andıçi Naşit Nefi Efendi rolünde. Buse Meral Fikriye’yi canlandırıyor. Cadı’nın kadrosunda ayrıca Nur Sürer, Çağdaş Onur Öztürk, Süreyya Kilimci, Elif Ürse, Manolya Maya, Hüseyin Soyaslan, Cengiz Orhonlu, Dilara Duman, Yağız Ata Dinçer, Ekin Pasvanoğlu bulunuyor.
 

Adıyaman

17.05.2024

  • İMSAK 03:30
  • GÜNEŞ 05:08
  • ÖĞLE 12:28
  • İKİNDİ 16:19
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:10

Pfingstferien: Die Bundespolizei am Flughafen Bremen gibt Tipps, wie Sie gut vorbereitet in den Urlaub fliegen

Hamburg'da Ağır Kaza Ambulans Aracı BMW ile Çarpıştı – Çok Sayıda Yaralı Var

Almanya'da DİTİB'in yetiştireceği din görevlilerinin eğitim programının müfredatı belli oldu

KGK ’dan Ankara’da diplomasi turu

Almanya'daki yangında yaşamını yitiren 3 kişiden birinin Türk olduğu belirtildi

Vermisstenfahndung nach 48-jährigem Mann aus Hamburg-Horn