Tarih: 26.12.2025 16:12

Hamburg-Rahlstedt’te Kapıda Bıçaklı Saldırı: 68 Yaşındaki Salih Çelik Hayatını Kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg'un Rahlstedt semtinde yaşayan ve Hamburg'da "Salih Ağabey" olarak tanınan Salih Çelik, bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Uzun yıllar İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hamburg Merkez Camii'nde gönüllü hizmetlerde bulunan Çelik'in vefatı, Hamburg'daki Türk ve Müslüman toplumu derin üzüntüye boğdu. Salih Çelik yardımseverliği, mütevazı kişiliği ve cami hizmetlerindeki fedakârlığı ile tanınıyordu.

Olay Evinde Meydana Geldi

Edinilen bilgilere göre, 43 yaşındaki Mustafa Osanmaz, daha önceden tanıdığı Salih Çelik'in evine gitti. Kapıyı Çelik'in eşi açtı. Şüphelinin "Salih amca ile görüşebilir miyim?" demesi üzerine Salih Çelik kapıya geldi. Bu sırada herhangi bir tartışma yaşanmadan şüphelinin, Salih Çelik'e üst vücudundan defalarca bıçakla saldırdığı bildirildi.

Eşi Müdahale Etmeye Çalıştı

Saldırı sırasında Salih Çelik'in eşi, saldırganı durdurmak için müdahale etti. Yaşanan arbede esnasında eşinin elinden hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen Salih Çelik kurtarılamadı.

Mustafa Osanmaz Polisi Kendisi Aradı

Saldırının ardından olay yerinden uzaklaşan Mustafa Osanmaz, daha sonra polisi arayarak saldırıyı ke kendisinin yaptığını bildirdi. Polis ekipleri, Mustafa Osanmaz olay yerine yakın bir bölgede geçici olarak gözaltına aldı. Şüpheli hakkında başlatılan soruşturmanın Hamburg cinayet masası tarafından çok yönlü olarak sürdürüldüğü kaydedildi.

Olayın nedeni ve arka planına ilişkin soruşturma devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —