Menü Haberin doğru adresi
Tarih: 04.02.2015 21:44
İstifa eden başkanlarını yalanladılar

İstifa eden başkanlarını yalanladılar

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Türk Toplumu(TGH) Gençlik kolu, başkanlıktan  istifa eden Erkan Şahin'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını  yaptığı basın açıklamasıyla açıkladı.
TGH Gençlik kolunun açıklaması şöyle

Değerli basın mensupları,
 
Gençlik kolu başkanı Erkan Şahin son günlerde çatı derneğimiz Hamburg Türk Toplumuna ilişkin gerçekleşen olayları ilk kez değerlendirmek adına TGH Gençlik Kolu Yönetim Kurulunu 2. Şubat 2015 tarihinde olağanüstü bir yönetim kurulu toplantısına davet etmiştir. Bu toplantı vesilesiyle gençlik kolu yönetimi oluşan fikir ayrılıklarını demokratik bir platformda konuşucak, son günlerde çıkan basın açıklamalarını analiz ederek, uzlaşıcı bir çözüm bulup, herkesi tatmin edecek bir basın açıklaması formüle edecekti.
 
Bu kararlaştırılan toplantımıza yönetim kurulumuzdan çoğunluk (7 kişi) katılmıştır. TGH Gençlik Kolu Başkanımız Erkan Şahin ve beraberinde yönetim kurulundan dört kişi katılım göstermemiş ve istifalarını toplantımız sürerken sosyal medya üzerinden bizlere ulaştırmıştır. (Yapmış oldukları basın açıklamasında adı geçen Yasemin Merve Tezol yönetim kurulu üyesi değildir!).
 
Gençlik Kolu olarak kısaca TGH`nın kuruluş amacının Türkiye`den gelen göçmenleri bir çatı altında toplayıp Hamburg`daki toplumsal ve yaşamsal sorunlarını çözmek olduğunu tekrar vurgulayarak altını çizmek istiyoruz. Hamburg Türk Toplumu tüm demokrasiden yana ve anayasal çerçevesinde bulunan dünya görüşlerini bir zenginlik olarak görmektedir.
 
Bu bağlamda çatı derneğimiz TGH`da iki senedir başarıyla başkanlık yapan Nebahat Güçlü hakkında ki „ırkçı“ söylemlerini kınadığımızı, yönetim kurulu olarak ayrımcılığa, ırkçılığa ve fundamental yaklaşımlara her zaman tamamen karşı durduğumuzu ve TGH Başkanımız Nebahat Güçlü`ye karşı geliştirilen bu olumsuz algı çabalarının karşısında olduğumuzu kamuoyununa saygıyla arz ederiz.
 
Hamburg Türk Toplumu (TGH) Gençlik Kolu Yönetim Kurulu



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —