Tarih: 24.04.2024 14:29

10 Euro'luk "Polis" Temalı Hatıra Parası Yakında Dolaşıma Girecek!

Facebook Twitter Linked-in

25 Nisan 2024 tarihinde Bundesbank tarafından dolaşıma sunulacak olan 10 Euro'luk "Polis" temalı hatıra parası için hazırlıklar tamamlanıyor. Finanzsenator Dr. Andreas Dressel ve Polizeipräsident Falk Schnabel, prägung fabrikasındaki son kontroller için Hamburgische Münze'yi ziyaret etti. "Polis" temasıyla hazırlanan bu para, "Im Dienst der Gesellschaft" adlı ulusal serinin üçüncü baskısıdır ve belirli meslek gruplarının önemini vurgulamaktadır.

Finanzsenator Dr. Andreas Dressel, "Polislerimiz toplumumuz için değerli ve vazgeçilmez bir hizmet sunuyorlar. Hemşirelik ve itfaiye mesleklerinden sonra şimdi de polisleri hatıra parası ile onurlandırmak istedik. Bu serinin teması gereği, bu meslek grupları hepimizin toplumu için görevdedir" dedi.

Polizeipräsident Falk Schnabel ise, "Meslektaşlarımız, Hamburg'daki insanlar için 7/24 görev başındalar. Onlar, işlerinin değerini bilmeleri ve saygı görmeleri gerekiyor. Bu para ile onların çalışmalarına olan takdirimizi ifade etmek istedik" diye konuştu.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —