ADANA BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DEPREM VE KADIN’ TEMALI PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMASI

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, RESLOG Projesi, Hayata Destek Derneği ve AKDAM iş birliğiyle, ‘Deprem ve Kadın’ temalı psikososyal destek çalışması düzenlendi. Suriyeli sığınmacıların ve yurttaşların birlikte yaşadı

Medya 14.04.2023 10:50:13 0
ADANA BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘DEPREM VE KADIN’ TEMALI PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMASI

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, RESLOG Projesi, Hayata Destek Derneği ve AKDAM iş birliğiyle, ‘Deprem ve Kadın’ temalı psikososyal destek çalışması düzenlendi. Suriyeli sığınmacıların ve yurttaşların birlikte yaşadığı Yüreğir İlçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde, deprem sonrası dezavantajlı gruplarda, özellikle kadın ve çocuklarda deprem bilinci yaratmak ve psikolojik travmaların aşılmasına katkı sağlamak için söyleşi ve bilgilendirme yapıldı.

Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacıların hem sosyal uyumu hem de karar alma mekanizmalarına diğer sivil yapılar gibi dahil edilmesi için “güçlendirme”, “bilgilendirme” ve “kapsayıcılık” temelinde hazırlanan bir yıllık destek programı çerçevesinde, Büyükşehir'in Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, ‘Adana'da Deprem Sonrası Kadın Dayanışma ve Güçlendirme Mahalle Buluşmaları’nın ilkini, Selahattin Eyyubi Mahalle Merkezi’nde ‘Deprem ve Kadın’ temalı psiko-sosyal destek etkinliğiyle hayata geçirdi. 

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin söz konusu çalışmada paydaşı olan Hayata Destek Derneği ve Adana Kadın Danışma ve Sığınma Evi Derneği’nin (AKDAM) katılımıyla düzenlenen mahalle buluşmasına 33 Suriyeli ve 7 Türk olmak üzere toplam 40 kadın katıldı.

Psikososyal destek çalışması kapsamında; RESLOG Projesi Çukurova Bölge Sorumlusu Alim Çopuroğlu tarafından proje ile ilgili kısa bilgilendirme, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Ayten Dolançay tarafından belediye bünyesinde kadınlara yönelik verilmekte olan hizmetler, deprem sonrası saha çalışmaları, deprem durumunda kadının üzerindeki yük, kadına şiddet gibi konularda bilgilendirme, AKDAM psikologlarından Svetlana Tansuğ “Stres ve Stres Yönetimi” konulu bir sohbet, Hayata Destek Derneği’nden Seda Yüce tarafından “Güncel Sosyal Yardımlar ve Yardımlara Erişim Koşulları” konulu bir sohbet ve bilgilendirme yapıldı. 

Hayata Destek Derneği Avukatı Serda Uzun kadınların ağırlıklı geçici koruma kartı çıkartma, mirastan yararlanma, devlet desteklerinden yararlanma koşulları ile ilgili bilgilendirme yaptı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından koordinasyonu sağlanan etkinlikte iki dilde bilgilendirme yapıldıktan sonra, yine iki dilde hazırlanmış bilgilendirme broşürleri ve RESLOG Projesi desteği ile tedarik edilen hijyen kiti dağıtıldı.

 

 

Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi

Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor

Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor

Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”

Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”

Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor

Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

Yükleniyor

Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi

Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor

Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi

HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)

Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig

  • Çarşamba 9.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı