Tarih: 20.04.2024 14:11

AfD'nin Landesparteitagı Protesto Altında

Facebook Twitter Linked-in

AfD'nin Landesparteitagı, Celle iline bağlı Südheide bölgesindeki Unterlüß kasabasında düzenleniyor. Polis öğlen saatlerinde yaklaşık 1.800 kişinin AfD'ye karşı protesto gösterisinde bulunduğunu belirtti. Olaylar genel olarak sakin bir şekilde ilerliyor. Güvenlik güçleri büyük bir güçle bölgede bulunuyor ve potansiyel sorun çıkartabilecek kişileri tren istasyonunda bile kontrol ediyor. Sabah saatlerinde bazı protestoculara yerel bir yasayla sınırlama getirildi. Bazı göstericiler polis barikatlarını aşmaya çalıştı ve havai fişekler ateşlendi. Bazı noktalarda oturma eylemleri de gerçekleştirildi. AfD Landesvorsitzenden Frank Rinck'in, parti toplantısının gerçekleştiği Bürgerhaus'a girişi engellendi. Polis, bugün Unterlüß'e yaklaşık 2.500 göstericinin geleceğini tahmin ediyor.
 

AfD Niedersachsen Bürosuna Polis Baskını

Polis, Hannover'deki AfD merkez ofislerinde arama yaptı. Operasyonun nedeni Ansgar Schledde hakkında yapılan soruşturmalar. (17.04.2024)

AfD, Hitler'in Doğum Gününü Parti Günü Olarak Seçti

AfD'nin parti toplantısının başlamasıyla birlikte karşıt konuşmalar başladı. Ana mesaj: renkli olmayı tercih ediyoruz, kahverengi değil. Toplantının yer ve tarihi de tartışma konusu. Bir gösterici NDR Niedersachsen'e şunları söyledi: "Hitler'in doğum gününde, eski Bergen Belsen KZ şubesinde parti toplantısı yapmak oldukça cesur. Ve sonra, hayır biz sağcı değiliz, bu sadece bir tesadüf demek, oldukça yanıltıcı." Südheide'nin belediye başkanı NDR'ye, partiye Bürgerhaus için üç farklı tarih sunulduğunu, AfD'nin bilinçli olarak 20 Nisan'ı seçtiğini belirtti.

AfD Niedersachsen Landesvorstand'ı Seçiyor

Parti sözcüsüne göre sabah saatlerinde AfD Federal Başkanı Tino Chrupalla bir selamlama konuşması yapacaktı. İki günlük AfD parti toplantısının ana gündemi, Landesvorstand'un seçimi. Landesvorsitzende Frank Rinck iki yıl önce seçilmişti ve şimdi görev süresi doluyor. Kişisel bir değişiklik olasılığı yüksek görünüyor. Rinck, tekrar Landeschef olarak aday olup olmayacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Şu ana kadar onaylanmış tek aday Ansgar Schledde, şu anda yardımcı Landesvorsitzender olarak görev yapıyor. Diğer adaylar teorik olarak hala mümkün. Schledde, mevcut yasama döneminde Landtag'da oturuyor ve aynı zamanda Landtagsfraktion'da yardımcı başkan olarak görev yapıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —