Almanya Başbakanı Scholz, BioNTech'i ziyaret etti
BioNTech ile İngiltere hükümeti kanser için mRNA bazlı aşı ortaklığını duyurmasının ardından bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz, BioNTech'i ziyaret etti.
BioNTech ile İngiltere hükümeti kanser için mRNA bazlı aşı ortaklığını duyurmasının ardından bugün Almanya Başbakanı Olaf Scholz, BioNTech'i ziyaret etti. Öte yandan BioNTech, bugün Marburg'daki fabrikasındaki 'plazmid DNA' üretim tesisinin inşaatını tamamladığını duyurdu.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bugün BioNTech'in kurucu ortakları CEO Prof. Dr. Uğur Şahin ve CMO Prof. Dr. Özlem Türeci ile Marburg'daki yeni üretim tesisini ziyaret etti. BioNTech, Marburg'daki fabrikasında 40 milyon Euroluk uzun dönem yatırımla şirketin ilk tescilli plazmid DNA üretim tesisinin inşaatının tamamlandığını duyurdu.
Plazmid DNA'nın, mRNA bazlı aşıların ve tedavilerin yanı sıra hücre tedavilerinin üretimi için önemli bir başlangıç malzemesi olduğu belirtildi. Yeni tesis ile BioNTech'in, kanser ve bulaşıcı hastalıklar alanlarında klinik ürün adayları ve ticari ürünler için bağımsız olarak plazmid DNA üretmeyi planladığı vurgulandı.
'BİONTECH'İN YATIRIMI ÇOK İYİ HABER'
Almanya Başbakanı Scholz ziyaretiyle ilgili "Tıbbi biyoteknoloji, 21. yüzyılın kilit teknolojisidir. Pandemi, Almanya'nın inovasyon ve ilaç üretimi için bir yer olduğunu kanıtladı. Almanya ve Avrupa, yerel değer zincirleri oluşturarak daha esnek hale geliyor. BioNTech'in yatırımı çok iyi haber" ifadelerini kullandı. Biontech CEO'su Prof.Dr. Uğur Şahin ise "2020 sonbaharında Marburg'daki üretim tesisimizi satın aldığımızdan beri, üretim kapasitemizi ve yeteneklerimizi genişletmek için sürekli olarak tesise yatırım yaptık. Plazmid üretimi, mRNA üretiminin heyecan verici ve önemli bir parçasıdır, yakında kendi bünyemizde yapabilmeyi umuyoruz" dedi.
İngiltere Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ocak ayında BioNTech ile mRNA bazlı kanser aşısı için ortaklık yapacağını duyurmuştu. Bu ortaklık basında BioNTech'in Almanya'dan ayrılması şeklinde yorumlara neden olmuştu.
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
- Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





