Almanya Başbakanı Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Vance'in konuşmasına tepki gösterdi:

"Dışarda duranların bu parti (AfD) lehine demokrasimize, seçimlerimize ve demokratik görüş oluşturulmasına karışmasını kabul etmiyoruz"

Almanya 16.02.2025 04:18:00 0
Almanya Başbakanı Scholz, ABD Başkan Yardımcısı Vance

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ABD Başkan Yardımcısı JD Vance'in aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) lehine yaptığı açıklamalara tepki göstererek, dışarıda olanların AfD lehine Alman demokrasisine ve seçimlerine karışmalarını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Scholz, 61. Münih Güvenlik Konferansı'nın ikinci gününde yaptığı konuşmada, Vance'in iki gün önce Münih yakınlarındaki nasyonalsosyalizm dönemindeki Dachau toplama kampını ziyaret ettiğini belirtti.

Vance'in ziyaretinde böyle şeylerin "bir daha asla yaşanmaması" gerektiğini söylediğini aktaran Scholz, bu ifadesinden dolayı kendisine müteşekkir olduğunu dile getirdi.

"Bir daha asla" söyleminin Almanların Nasyonal Sosyalist dönemi deneyiminden çıkardığı temel bir ders olduğunu aktaran Scholz, bunun tarihi bir görev olduğunu vurguladı.

-"Demokrasimizin nasıl devam edeceğine kendimiz karar veririz"

Scholz, Almanya’da halkın büyük çoğunluğun nasyonalsosyalizmin yüceltilmesine ve haklı çıkarılmasına karşı çıktığına işaret ederek, AfD’de bulunanların ise nasyonalsosyalizmin insanlık suçlarını önemsiz gösterdiğini anlattı.

Bu nedenle "bir daha asla" söylemine taraf olmakla AfD’ye destek verilmenin birbiriyle bağdaşmayacağını vurgulayan Başbakan Scholz, şöyle konuştu:

"Bu nedenle, dışarıda duranların bu parti (AfD) lehine demokrasimize, seçimlerimize ve demokratik görüş oluşturulmasına karışmasını kabul etmiyoruz. Bu uygun değil. Özellikle de dostlar ve müttefikler arasında. Bunu kesinlikle reddediyoruz. Demokrasimizin nasıl devam edeceğine kendimiz karar veririz."

- "Rusya’nın zaferi ya da Ukrayna'nın çöküşü barış getirmeyecek"

Rusya ile Ukrayna arasında olası barış müzakerelerine de değinen Scholz, Rusya ile yapılacak müzakerelerde Ukrayna'nın egemenliğine saygı gösterilmesi çağrısında bulundu.

Scholz yapılacak müzakerelerden sonra çıkacak herhangi bir çözümde Ukrayna’nın yeni bir Rus saldırısına karşı koyabilecek orduya sahip olması gerektiğini yineledi.

Rusya-Ukrayna savaşının hızlı bir şekilde sona ermesi gerektiğini belirten Scholz, "Sınırları zorla değiştirmek isteyen herkes barış düzenimize balta vuruyor demektir. Sınırlar güç kullanılarak kaydırılmamalıdır. Bu ilke herkes için her zaman her yerde geçerli olmalıdır. Rusya’nın zaferi ya da Ukrayna'nın çöküşü barış getirmeyecek, aksine Avrupa'da barışı ve istikrarı daha da tehlikeye atacaktır." diye konuştu.

Scholz, dikte edilmiş bir barışı hiçbir zaman desteklemeyeceklerini belirterek Avrupa ve ABD'nin güvenliğinin birbirinden ayrılmasına yol açacak herhangi bir çözümü de kabul etmeyeceklerini kaydetti.

Avrupa'nın gelecekte barış içinde yaşayabilmesi için savunma harcamalarını artırması gerektiğini ifade eden Scholz, NATO'nun mevcut yüzde 2'lik hedefinin üzerindeki tüm savunma yatırımları için Avrupa Birliği (AB) İstikrar Mekanizmasında bir istisna getirilmesini önerdi.

Scholz, Avrupa’da barış ve güvenliğin risk altında olduğu için Almanya’nın bunu yapmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

www.gazetehamburg.com

Almanya'da Rheinland-Pfalz eyaleti gelecekte AfD üyelerini kamu sektöründe işe almayacak

Bundesrat’tan Çağrı: AB’nin Çelik ve Metal Eylem Planı Hızla Hayata Geçirilmeli

Bundesrat, Hayvan Refahı Etiketleme Yasası’nı Sert Eleştirdi – Uygulama Süresi 2026’ya Ertelendi

Hamburg Yeşiller Partisi Yeni Eyalet Başkanını Seçti

Aşırı Sağa Boyun Eğmek Tehlikeli Bir Yol

"Türkçeyi Gençler Arasında Trend Hâline Getirebiliriz"

Hamburg-Wilhelmsburg’da 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp

Almanya’da Kira Artışına Fren 2029’a Kadar Uzatıldı

Almanya’da Aile Birleşimine Sınırlama: Aile Birleşimi İki Yıl Askıya Alındı

Hamburg’da Yaz Tatili Coşkusu: Yeni “Ferienpass” Tanıtıldı

Türküler Herne’de Yankılandı: Halk Müziğinin Ustaları Almanya’da Sahnedeydi

Hamburg Hauptbahnhof’ta Trajik Olay: Genç Adam S-Bahn'ın Altında Can Verdi

Terör örgütü PKK'dan bir grup silahlarını imha etti

FC St. Pauli, Louis Oppie’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg’a 50 Milyon Euroluk Dev Destek: “Impossible Founders” Startup Fabrikası Geliyor

St. Pauli’de Polis Şiddetine ve Ayrımcılığa Karşı Ortak Ses

Hamburg-Schnelsen’deki Saldırganlar Her Yerde Aranıyor

El Bagajı Ücretsiz mi Olmalı? AB'den Yeni Tatil Hamlesi

Berlin'de, Gazzeli çocukların fotoğrafları Federal Meclis'in önünde sergilendi

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

Futbolda Passolig dönemi sona erdi! Artık maçlara kimlikle girilecek

Hamburg'da Aile Dramı: Genç Kadın Öldürüldü, Zanlı Hayatını Kaybetti

Kiel’de Ortak Kabine: Hamburg ve Schleswig-Holstein Güçlü İşbirliğini Pekiştiriyor

Hamburg’da “Komşuluk Parkı” Genişletiliyor: Rot-Grün Koalisyonundan Yeni Hamle

Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: Kalk Ekibi Bir Dizi Madde Ele Geçirdi

Tevfik Şendöl’e Gazetecilik Ödülü

Hamburg’da Ücretsiz Öğrenci Bileti Büyük İlgi Gördü

Hannover’de Katolik Kreşlerine Destek Güçlendirildi: Yeni Anlaşma 2029’a Kadar Geçerli

FC St. Pauli, Forvet Hattını Güçlendirdi: Andréas Hountondji Sezonluk Kiralandı

Kühne Operası: Tartışmalı Geçmişe Sahip Zehirli Bir Hediye

Yükleniyor

Almanya'da Rheinland-Pfalz eyaleti gelecekte AfD üyelerini kamu sektöründe işe almayacak

Bundesrat’tan Çağrı: AB’nin Çelik ve Metal Eylem Planı Hızla Hayata Geçirilmeli

Bundesrat, Hayvan Refahı Etiketleme Yasası’nı Sert Eleştirdi – Uygulama Süresi 2026’ya Ertelendi

Hamburg Yeşiller Partisi Yeni Eyalet Başkanını Seçti

Aşırı Sağa Boyun Eğmek Tehlikeli Bir Yol

"Türkçeyi Gençler Arasında Trend Hâline Getirebiliriz"

  • Pazar 43.8 ° / 29 ° Güneşli
  • Pazartesi 42.1 ° / 29.3 ° false
  • Salı 40.2 ° / 27.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı