Almanya Başbakanı Scholz: ' iyi entegre olmuş ve dilimizi konuşan herkes ülkemizin bir parçasıdır'

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede daimi olarak ikamet eden ve çalışan, iyi entegre olmuş ve Almancayı konuşan herkesin, Almanya’nın bir parçası olduğunu söyledi.

Almanya 1.12.2024 05:03:00 0
Almanya Başbakanı Scholz:

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede daimi olarak ikamet eden ve çalışan, iyi entegre olmuş ve Almancayı konuşan herkesin, Almanya’nın bir parçası olduğunu söyledi.

Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD), 23 Şubat 2025’te yapılacak erken genel seçim kampanyasına başladı.

Parti, başkent Berlin'de “Seçim kazanma konferansı” düzenledi.

SPD’nin başbakan adayı da olan Başbakan Scholz, konferansta yaptığı konuşmada, araştırmalara göre Almanya’nın 2040’a kadar her yıl 288 bin yabancı kalifiye elemana ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Almanya’nın bir göç ülkesi olduğunu ancak ana muhalefetteki Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin bu gerçeği kabul etmek istemediğini ifade eden Scholz, ülkede yaşayan 25 milyon kişinin göç geçmişine sahip olduğunu belirtti.

Scholz, "Onlara tüm kalbimle, bizler komşular ve meslektaşlar olarak, okul ve spor kulüplerinde arkadaşlar olarak birbirimize ait olduğumuzu söylemek istiyorum. Hepimiz Almanya'nın parçasıyız. Bölünmemize izin vermeyeceğiz." dedi.

Ana muhalefet lideri Friedrich Merz’in, seçimleri kazandığında yeni vatandaşlık yasasını iptal edeceğini söylemesine çok öfkelendiğini belirten Scholz, "Burada daimi olarak ikamet eden ve çalışan, iyi entegre olmuş ve dilimizi konuşan herkesin ülkemizin bir parçası olması gerektiğini düşünüyorum. Demokrasimizde söz sahibi olmalı." diye konuştu.

Scholz, Almanya'da yaşayanlar ile yeni gelenler arasında bölünme istemediğini vurgulayarak “Bölünme... Bu, bizim yolumuz olmadı, olmamalı. Birliktelik, bizim yolumuzdur.” ifadelerini kullandı.

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkmak için endüstri sektöründeki istihdamı korumak, altyapıya daha fazla yatırım yapmak, ülkeye yatırım yapan şirketlere destek vermek ve kalifiye eleman eksikliğiyle mücadele etmek istediğini aktaran Scholz, ülkedeki yatırıma imkan vermek için Almanya'nın yeni borç almasını sınırlayan “borç freni” uygulamasında reform yapacağını kaydetti.

- “Almanya'nın güvenliği ile Rus ruleti oynanamaz”

Ukrayna’daki savaşa da değinen Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emperyalizmi yüzünden tüm Ukrayna'nın tahrip edildiğini ve Avrupa’nın barış düzeninin yıkıldığını söyledi.

Başbakan Scholz, "Putin, emperyalist savaşıyla başarılı olursa bizim güvenliğimiz de büyük tehlikede olur.” dedi.

Ukrayna’ya uzun menzilli silahlar verilmesi çağrısı yapanlara da tepki gösteren Scholz, bunların “savaşın tüm Avrupa'ya, tüm dünyaya yayılabileceği tehlikesine gözlerini kapattıklarını” ifade etti.

Scholz, Başbakan olarak Alman halkının zarar görmesini engellemeye yemin ettiğini, bu sorumluluğu taşıyarak düşüncesiz hareket edilmeyeceğini vurgulayarak “Friedrich Merz nükleer güç olan Rusya’ya bir ültimatom vermek istiyor. Federal Mecliste açık bir şekilde Putin'in Almanya'nın istediğini yapmaması halinde yarından itibaren Alman seyir füzelerinin Rusya'nın içlerine kadar fırlatılacağını söyledi. Burada sadece söyleyebileceğim; dikkat. Almanya'nın güvenliği ile Rus ruleti oynanamaz.” diye konuştu.

SPD’nin Ukrayna’yı desteklediğini ve gerektiği sürece de destekleyeceğini belirten Scholz, savaş ve barış konularında soğukkanlı olunması gerektiğini, başbakan olarak da kendisinin "kararlı ve ihtiyatlı" davranacağını kaydetti.

 

www.gazetehamburg.com

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

GazeteHamburg Yazarlarımız Şahturna ve Ozan Şiar’a Demokrasi ve Halk Edebiyatı Ödülü

Hamburg Yeşilleri’nden İklim ve Doğa İçin Tarihî Adım

8.Türk Dünyası “KIZILELMA” Ödülleri 25 Kasım'da Sahiplerini Bulacak

CDU ve CSU’da AfD Tartışması Yeniden Alevlendi

Hamburg’da 5. Kültür Zirvesi “Birlikte!” Temasıyla Başlıyor

Bremerhavenli Jizhe Ma “Baltic Way” Matematik Yarışmasında Avrupa Birincisi

Robot OTTO, IERA 2025 Ödülünü Kazandı

Kiracılara Güneş Enerjisi Desteği: Hamburg’da Yeni Dönem

Mozarteum ve LMU Öğrencisi Naz İrem Türkmen’e Uluslararası Arenada Büyük Başarı

Hamburg’da Entegrasyon Başarısı: Eğitim, Dil, İş ve Vatandaşlıkta Güçlü Artış

Almanya Genelinde Güvenlik Sektörüne Büyük Zoll Operasyonu

Levent Çukur, CSU listesinden Pasing-Obermenzing İlçe Meclisi’ne aday

Bremen’de Mietpreisbremse 2029’a Kadar Uzatıldı

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Yükleniyor

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

GazeteHamburg Yazarlarımız Şahturna ve Ozan Şiar’a Demokrasi ve Halk Edebiyatı Ödülü

Hamburg Yeşilleri’nden İklim ve Doğa İçin Tarihî Adım

8.Türk Dünyası “KIZILELMA” Ödülleri 25 Kasım'da Sahiplerini Bulacak

CDU ve CSU’da AfD Tartışması Yeniden Alevlendi

Hamburg’da 5. Kültür Zirvesi “Birlikte!” Temasıyla Başlıyor

  • Perşembe 18.4 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cuma 18.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 18.8 ° / 10.3 ° Güneşli