Almanya'da Hessen eyalet hükümeti, okullarda cep telefonu kullanımını yasaklamayı planlıyor

Almanya'da Hessen eyalet hükümetinin okullarda öğrencilerin akıllı cep telefonu kullanımını yasaklamayı planladığı bildirildi.

Almanya 20.03.2025 15:28:00 0
Almanya

Almanya'da Hessen eyalet hükümetinin okullarda öğrencilerin akıllı cep telefonu kullanımını yasaklamayı planladığı bildirildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin haberine göre, Hessen'de Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi ve Sosyal Demokrat Partisiden (SPD) oluşan eyalet hükümetinin, okullarda cep telefonu kullanımı düzenlemesine ilişkin hazırladığı yasa tasarısını eyalet meclisine sunduğu belirtildi.

Haberde, hükümetin okullarda akıllı cep telefonu kullanımını genel olarak yasaklamak istediği ifade edildi.

Bu yasağın akıllı saatleri ve tablet gibi diğer dijital cihazları da kapsayacağı aktarılan haberde, ortaöğretim düzeyindeki okullara, cihazların sadece belirli alanlarda kullanılması yönünde istisnalar tanınacağı kaydedildi.

Haberde, ilkokullardaki öğrencilerin cihazları özel amaçlı kullanmalarının izin verilmediği ancak akıllı cihazların öğrenim amaçlı ve öğretmenin izniyle derste kullanılmasına izin verilebileceği belirtildi.

Söz konusu cihazların okula götürülmesinin de yasaklanmayacağı ifade edilen haberde, cep telefonlarının acil durumlarda kullanılabileceği aktarıldı.

Cihazların izinsiz kullanımı durumunda okul yönetiminin, cihazları aynı gün dersler bitene kadar öğrencilerden geçici olarak alabileceğinin altı çizildi.

Tasarının eyalet meclisinde kabul edilmesi durumunda yasanın ağustosta başlayacak yeni eğitim yılında yürürlüğe gireceği bilgisi paylaşıldı.

Hessen eyaletinin Eğitim Bakanı Armin Schwarz, okulların çocukların ve gençlerin dikkatleri dağılmadan ve korkmadan öğrenebilecekleri korunaklı alanlar olması gerektiğini belirterek, akıllı telefon kullanımının gençlerin ruh sağlığı ve öğrenme becerileri üzerinde olumsuz etki oluşturmaya devam etmesine seyirci kalınamayacağını vurguladı.

Almanya'da eğitimden eyaletler sorumlu olduğu için bu alandaki yasalar federal hükümet değil, eyalet hükümetleri tarafından hazırlanıyor ve eyalet meclislerinde oylanarak yasalaşıyor.

Ülkede şimdiye kadar okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin sadece Bavyera eyaletinde benzer sert kurallar alınmıştı. Baden-Württemberg eyalet yönetimi de okullarda cep telefonu kullanımını kısıtlama niyetinde olduğunu açıklamıştı.

 

www.gazetehamburg.com

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”

Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”

Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi

Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede

Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok

Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi

Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk

Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme

Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor

Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü

Hannover’da Ev İçi Şiddete Karşı Güç Birliği

Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm

“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek

Hamburg’da Kamu Çalışanlarına Zam Müjdesi: Maaşlar 2028’e Kadar Üç Aşamada Artacak

Alman Ehliyetini Gösteren Gurbetçiye Türkiye’de 5.900 TL Ceza Şoku

Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı

HSV’den 3:2’lik Ev Zaferi: Union Berlin’i 1887. Bundesliga Maçında Devirdi

Schleswig-Holstein merkezli dev operasyon: 1,5 milyon Euro’luk sosyal sigorta vurgunu ortaya çıkarıldı

Schleswig-Holstein’da 18 Yeni “Demokratik Katılım” Uzmanı Sertifika Aldı

Hamburg’da S-Bahn İstasyonunda Büyük Alarm: Uyuşturucu Anlaşmazlığı Kavgaya Dönüştü

Almanya’da Pilotların Grevi Ulaşımı Kilitledi: 800 Uçuş İptal Edildi

Entegrasyon Kurslarında Kesintiler Endişe Yaratıyor: Toplumsal Birlik ve Nitelikli İşgücü Tehlikede

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri

Yükleniyor

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

  • Salı 13.7 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 11.7 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 11.7 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı