Almanya'da Hessen eyalet hükümeti, okullarda cep telefonu kullanımını yasaklamayı planlıyor
Almanya'da Hessen eyalet hükümetinin okullarda öğrencilerin akıllı cep telefonu kullanımını yasaklamayı planladığı bildirildi.

Almanya'da Hessen eyalet hükümetinin okullarda öğrencilerin akıllı cep telefonu kullanımını yasaklamayı planladığı bildirildi.
Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin haberine göre, Hessen'de Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi ve Sosyal Demokrat Partisiden (SPD) oluşan eyalet hükümetinin, okullarda cep telefonu kullanımı düzenlemesine ilişkin hazırladığı yasa tasarısını eyalet meclisine sunduğu belirtildi.
Haberde, hükümetin okullarda akıllı cep telefonu kullanımını genel olarak yasaklamak istediği ifade edildi.
Bu yasağın akıllı saatleri ve tablet gibi diğer dijital cihazları da kapsayacağı aktarılan haberde, ortaöğretim düzeyindeki okullara, cihazların sadece belirli alanlarda kullanılması yönünde istisnalar tanınacağı kaydedildi.
Haberde, ilkokullardaki öğrencilerin cihazları özel amaçlı kullanmalarının izin verilmediği ancak akıllı cihazların öğrenim amaçlı ve öğretmenin izniyle derste kullanılmasına izin verilebileceği belirtildi.
Söz konusu cihazların okula götürülmesinin de yasaklanmayacağı ifade edilen haberde, cep telefonlarının acil durumlarda kullanılabileceği aktarıldı.
Cihazların izinsiz kullanımı durumunda okul yönetiminin, cihazları aynı gün dersler bitene kadar öğrencilerden geçici olarak alabileceğinin altı çizildi.
Tasarının eyalet meclisinde kabul edilmesi durumunda yasanın ağustosta başlayacak yeni eğitim yılında yürürlüğe gireceği bilgisi paylaşıldı.
Hessen eyaletinin Eğitim Bakanı Armin Schwarz, okulların çocukların ve gençlerin dikkatleri dağılmadan ve korkmadan öğrenebilecekleri korunaklı alanlar olması gerektiğini belirterek, akıllı telefon kullanımının gençlerin ruh sağlığı ve öğrenme becerileri üzerinde olumsuz etki oluşturmaya devam etmesine seyirci kalınamayacağını vurguladı.
Almanya'da eğitimden eyaletler sorumlu olduğu için bu alandaki yasalar federal hükümet değil, eyalet hükümetleri tarafından hazırlanıyor ve eyalet meclislerinde oylanarak yasalaşıyor.
Ülkede şimdiye kadar okullarda cep telefonu kullanımına ilişkin sadece Bavyera eyaletinde benzer sert kurallar alınmıştı. Baden-Württemberg eyalet yönetimi de okullarda cep telefonu kullanımını kısıtlama niyetinde olduğunu açıklamıştı.
www.gazetehamburg.com
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Yükleniyor
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor
Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı
- Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 7.6 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 13.1 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





