Almanya'da iç istihbarat, yaklaşan seçimlerin manipüle edilebileceği uyarısında bulundu
Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), 23 Şubat 2025'te yapılması planlanan Federal Meclis seçimleri nedeniyle dezenformasyon ve siber saldırılar düzenlenerek manipülasyon yapılabileceğini bildirdi.

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), 23 Şubat 2025'te yapılması planlanan Federal Meclis seçimleri nedeniyle dezenformasyon ve siber saldırılar düzenlenerek manipülasyon yapılabileceğini bildirdi.
BfV'nin internet sitesinde yayımlanan tehdit analizinde, "yabancı istihbarat servislerinin büyük çaplı girişimlerine" işaret edilerek, "Dezenformasyon ve itibarsızlaştırma eylemleri, siber saldırıların yanı sıra casusluk ve sabotaj da dikkate alınmalıdır." ifadesine yer verildi.
Analizde, söz konusu saldırıların amacının, "sahte iddialarla karar vericiler üzerinde etki yaratmak ve özgür düşünce ve karar alma sürecini etkilemek" olduğu kaydedildi.
Tehlikenin öncelikle Rusya'dan geldiği aktarılan analizde, "Rusya muhtemelen seçimleri kendi lehine etkilemek konusunda en büyük ve en belirgin çıkara sahip." değerlendirmesinde bulunuldu.
Analizde ayrıca, Rusya'nın şimdiden Batı ile bir “enformasyon savaşı” içinde olduğu, Moskova yönetiminin Batı karşıtı söylemlerin yayılmasını agresif bir şekilde genişlettiği belirtilerek, "Amaç, Alman toplumunda belirsizlik ve bölünme yaratmak. Ukrayna'yı destekleme isteğini azaltmak." denildi.
Siber saldırılarda yapay zekanın rolünün de arttığına dikkatin çekildiği analizde, deepfake videolar ve sahte ses kayıtlarıyla seçmenleri aldatmaya teşebbüs edilebileceği vurgulandı.
Güvenlik makamları geçmişte Alman siyasetçilere ve siyasi partilere yönelik, Rus hacker gruplarına atfedilen siber saldırıları tespit etmişti.
www.gazetehamburg.com
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Yükleniyor
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor
Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı
- Cuma 9.4 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cumartesi 11.2 ° / 7.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu





