Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi
Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg, Rize’de faaliyet gösteren Biz de Varız Derneği’ni ziyaret etti. Derneğin kadın hakları ve kırsal kalkınma projeleri büyükelçi tarafından takdirle karşılandı.
Sebahat ACI| gazetehamburg
Almanya Federal Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Sibylle Katharina Sorg, 26 Haziran 2025 tarihinde Rize’de faaliyet gösteren Biz de Varız Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Berrin Yegen Mollavelioğlu, Almanya Büyükelçiliği’nin desteğiyle hayata geçirilen iki önemli proje hakkında detaylı bilgi sundu.

Dernek, 2023 ve 2024 yıllarında yürütülen “Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Hakları” ile “Kırsal Alanlardaki Kadınların Güçlendirilmesi” başlıklı projelerle, Artvin ve Rize’nin kırsal bölgelerinde yaşayan toplam 310 kadına eğitim semineri verilmesini sağladı. Projeler, özellikle kırsalda kadınların sosyal ve hukuki farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

Ziyaret sırasında karşılıklı hediyeleşme de gerçekleşti. Başkan Mollavelioğlu, Büyükelçi Sorg’a Rize’nin yöresel ürünü olan Rize beziyle hazırlanmış hediyeler sunarken, Büyükelçi de kendisine Almanya’dan anlamlı armağanlar takdim etti.

Büyükelçi Sibylle Sorg’un, dernek faaliyetleri ve projelere duyduğu ilgi memnuniyetle karşılandı. Dernek yetkilileri, Almanya’nın verdiği desteğin bölgedeki kadınların güçlenmesine doğrudan katkı sunduğunu vurguladı.
Bu anlamlı ziyaretin, Türkiye ile Almanya arasındaki sivil toplum iş birliğine katkı sunması ve benzer projelerin önünü açması bekleniyor.
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Yükleniyor
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor
Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet
Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması
- Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
- Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu
- Cuma 9.4 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu





