Bahattin Gemici’den Seçmenlere Çağrı: Irkçı Partilere Oy Yok!

KRV-Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, Federal Almanya Meclis seçimleri öncesinde göçmenleri hedef alan politikalar ve toplumu ayrıştıran söylemler karşısında seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.

Almanya 12.02.2025 05:00:00 0
Bahattin Gemici’den Seçmenlere Çağrı: Irkçı Partilere Oy Yok!

23 Şubat’ta yapılacak Federal Almanya Meclis seçimleri öncesinde göçmenler ve mülteciler üzerinden yürütülen tartışmalar toplumda huzursuzluk yaratırken, KRV-Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli seçmenlere önemli bir çağrıda bulundu. Gemici, "Toplumsal barışı bozmayı amaçlayan ırkçı partilere oy yok!" diyerek, sandığa gidilmesinin önemine vurgu yaptı.

Irkçı Partilere Karşı Birlik Çağrısı

Hamburg’daki dernekler, kahvehaneler ve camilerde yurttaşlarla bir araya gelen Gemici, göçmenler üzerinden yapılan ayrıştırıcı politikaların, Almanya ekonomisine yıllardır katkıda bulunan milyonlarca insanı huzursuz ettiğini belirtti. Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) başta olmak üzere aşırı sağcı partilerin, nefret dili kullanarak göçmenleri ve mültecileri hedef gösterdiğini dile getirdi.

AfD’nin yalnızca mültecileri değil, Almanya'da yaşayan tüm göçmenleri dışlamak istediğini belirten Gemici, "Bu parti, göçmenlerin sosyal haklarını kısıtlamayı, çifte vatandaşlığı kaldırmayı ve toplumda ayrımcılığı körüklemeyi hedefliyor" dedi.

“Silahlanma Mülteci Akınını Körüklüyor”

Dünyadaki mülteci krizine dikkat çeken Gemici, küresel silahlanma yarışının yoksul ülkelerin ekonomisini çökerttiğini ve milyonlarca insanın yerinden edilmesine neden olduğunu vurguladı. "Silah ihracatı yapan ülkeler, bugün dünyada yaşanan mülteci akınının asıl sorumlusudur" diyen Gemici, insanlık adına daha adil bir dünya inşa edilmesi gerektiğini ifade etti.

“AfD, Almanya İçin Büyük Tehdit”

Bazı seçmenlerin AfD’ye oy verme eğiliminde olduğunu hatırlatan Gemici, bu partinin popülist milliyetçi söylemlerle toplumu böldüğünü belirtti. AfD’nin, göçmenleri Afrika’da belirli bir ülkeye göndermekle tehdit ettiğini ve yabancı düşmanlığını körüklediğini söyleyen Gemici, “Bu politikalar sadece göçmenleri değil, Almanya’nın ekonomik geleceğini de olumsuz etkileyecektir” dedi.

Ayrıca AfD’nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmeyi, Avrupa Birliği ve Avro para biriminden çıkmayı savunduğunu hatırlatan Gemici, bu politikaların ekonomik krizleri derinleştireceğini belirtti.

Seçmenleri aşırı sağa karşı düzenlenen toplantı ve mitinglere katılmaya çağıran Gemici, ileride olası saldırılara karşı toplumun uyanık olması gerektiğini vurguladı.

 

www.gazetehamburg.com

80 Jahre nach Kriegsende: Abgeordnete reinigen Stolpersteine vor dem Hamburger Rathaus

Hamburg’da 80 Yıl Sonra Anlamlı Temizlik: Milletvekilleri Stolperstein Taşlarını Sildi

Fransız ve Alman Öğrenciler Bremen’de Tarihle Yüzleşti

Pforzheim Türkspor Tarih Yazıyor: Sarı-Siyah Rüya Gerçeğe Dönüşüyor!

Dr. Peter Tschentscher yeniden Belediye Başkanı

Türkiye, Intersolar 2025 Fuarı'na 94 Firma ile Katıldı

19. Bremen Dayanışma Ödülü Etiyopyalı Aktiviste: Meseret Hadush’a Anlamlı Onur

"Kadıncıklar" Münih’te Sahneye Taşınıyor

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Federal Meclis'teki zorlu oylamanın ardından koltuğuna oturdu

Hamburg’da 8 Mayıs’ta “Özgürlük, Eşitlik, Dayanışma” Çağrısı

Almanya Başbakanı Scholz için askeri veda töreni düzenlendi

Almanya’da Hessen Eyaleti Bakanı Pentz, AfD’li milletvekillerini yurt dışı gezilerine götürmeyecek

Almanya'da yeni hükümette görev alacak bakanlar belli oldu

Almanya'da "aşırı sağcı" olarak sınıflandırılan AfD, Anayasayı Koruma Teşkilatına dava açtı

Münih’te Göçmenler İçin Yeni Dönem: “Göç ve Vatandaşlık Hizmet Noktası” Hizmete Girdi

“Çeşitlilik Senato Kapısında Kalmasın” Çağrısı: Hamburg’da Temsiliyet Tartışması

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlıkta İş Birliği Görüşüldü

Bundesliga'da Leverkusen puan kaybetti, Bayern Münih şampiyon oldu

Sırrı Süreyya Önder'e Veda

AKM'de Özgür Özel'e saldırı

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

HSV Fırtına Gibi Esti: Deplasmanda 4 Gollü Zafer 0-4

St. Pauli’ye Son Dakika Şoku: Hem Maç Gitti Hem Kartlar Uçuştu

Almanya’da aşırı sağcı AfD’nin yasaklanması tartışılıyor

Leipzig'le 3-3 berabere kalan Bayern Münih, şampiyonluğunu ilan etme şansını kaçırdı

GAZİANTEP'TE TATLI TARİHİ YAZILACAK!

Deniz Celik: “AfD’nin yasaklanma süreci derhal başlatılmalı”

Werder Bremen Kadın Takımı'na Bremen Senatosu’ndan Onurlandırma

Bavyera Aile Bakanlığı’ndan Kadınların Güçlenmesine Yönelik Anlamlı Resepsiyon

Almanya Anayasayı Koruma Dairesi: AfD Artık Kesin Olarak Aşırı Sağcı

Yükleniyor

80 Jahre nach Kriegsende: Abgeordnete reinigen Stolpersteine vor dem Hamburger Rathaus

Hamburg’da 80 Yıl Sonra Anlamlı Temizlik: Milletvekilleri Stolperstein Taşlarını Sildi

Fransız ve Alman Öğrenciler Bremen’de Tarihle Yüzleşti

Pforzheim Türkspor Tarih Yazıyor: Sarı-Siyah Rüya Gerçeğe Dönüşüyor!

Dr. Peter Tschentscher yeniden Belediye Başkanı

Türkiye, Intersolar 2025 Fuarı'na 94 Firma ile Katıldı

  • Cuma 28.8 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 30.7 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Pazar 29.1 ° / 18.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı