Bakan Ersoy 'yurt dışından Türkiye'ye seyahatlerde PCR testi konusu'nu pazartesi netleştireceklerini söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'dan Türkiye'ye seyahatlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) PCR testi konusunda, 'Bu konu gündemimizi geldi.

Almanya 27.05.2021 20:53:43 0
Bakan Ersoy
Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri  Ersoy, Almanya 'dan Türkiye 'ye seyahatlerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) PCR testi konusunda, "Bu konu gündemimizi geldi. Biz pazartesi günü bunu netleştiririz diye düşünüyorum. Avrupa'da uygulamaların Türkiye'de geçerli olması gerekiyor. Bizim görüşümüz bu." dedi.

Bakan Ersoy, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile geldiği Almanya'nın başkenti Berlin 'de muhataplarıyla yaptığı görüşme sonrasında, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Almanya Enerji ve Ekonomi  Bakanı Peter Almaier ve Alman hükümetinin turizm sorumlusu Thomas Bareiss ile toplantı yaptıklarını anlatan Ersoy, "Öncelikli olarak güvenli turizm seyahati için Türkiye'nin yaptıklarını tekrar kendilerine anlattık." diye konuştu.

Türkiye'de güvenli turizm sertifikalarının geçen yıl başlatıldığını belirten Ersoy, "Çok olumluydu. Bu sene bu çalışmalar genişletildi. Daha yaygın bir şekilde turizm ile ilgili tabana yayıldı. Aşılamayla ilgili gelişmeleri kendilerine anlattık. Yoğun bir şekilde aşılama haziran itibarıyla Alman aşısı olan BioNTech ile hızlanmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Ersoy, Almanya'dan Türkiye'ye seyahatlerde, PCR testi istenmesi konusunun Alman mevkidaşı ile gündeme geldiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bu konu gündemimize geldi. Biz pazartesi günü bunu netleştiririz diye düşünüyorum. Avrupa'da uygulamaların Türkiye'de geçerli olması gerekiyor. Bizim görüşümüz bu. Biliyorsunuz Avrupa Birliği geçen hafta aşılanmış vatandaşlardan aşı belgesi dışında başka herhangi bir belge istenmemesi kararı aldı. Onlar Green-Pass-Yeşil Belge diyorlar. O belgelerin hepsiyle ilgili başvurularımızı yaptık. Bugünde Türk ve Alman sağlık bakanlığının yetkilileri bununla ilgili konuşuyor. Dediğim gibi Almanya'da uygulamaların hemen hemen hepsi Türkiye'de geçerli olacakmış gibi biz hazırlıyoruz. Bu iş fazla uzamaz. Bu hafta içinde hepsi netleşir. Onların aldığı kararlara Türkiye'yi de uyumlu hale getireceğiz."

Sağlık Bakanlığı  ile Almanya Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, bugün çevrim içi bir toplantı düzenlediklerini aktaran Ersoy, "Onlar da ihtiyaç duydukları verileri birbirleriyle paylaşıyorlar. Zamanlama açısından iyi oldu. Almanya yarın ve ertesi gün ülke seyahat sınırlamaları ile güncelleme yapacak. O açıdan zamanlamamız iyi oldu diye düşünüyorum. Alman meslektaşlarımızda aslında bu trafiğin bir an hızlı başlamasını istiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ersoy, Almanya ile Türkiye arasındaki köklü ilişkilere atıfta bulunarak "Çok fazla sayıda Türk vatandaşı Almanya'da yaşıyor. Onlar doğal tatil trafiği olarak Türkiye'yi kullanıyorlar. Bu sadece Almanların Türkiye'de tatilleri geçirmesi açısından değil, Almanya'daki yerleşik Türk vatandaşlarının da Türkiye seyahatlerinin koordine edilmesinin açısından çok çok önemli. Bütün bunlara baktığımız zaman bu trafiği güvenli bir şekilde sağlamamız gerekiyor. Bilgi alışverişini yaptık. Onlar diğer ilgili bakanlıklar verdiğimiz verileri değerlendirip yarın öbür gün belli gelişmeler olacak diye düşünüyorum." dedi.

"Fiyat tatmin dediğiniz zaman Avrupa'da kıyasladığınız zaman en iyi durumda olan Türkiye"

Türkiye'nin her şey dahil konseptiyle çalıştığını vurgulayan Ersoy, Türkiye'nin aile tatili konusunda öncelikli olduğunu kaydetti.

Ersoy, Türkiye'nin Avrupa'da İspanya , İtalya ve Yunanistan  gibi diğer tatil bölgelerine göre fiyat tatmin oranında en iyi durumda olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Türkiye ucuz bir ülke mi? Hayır, o kadar ucuz bir ülke değil ama fiyat tatmin oranı olarak çok yüksek bir ülke. O açıdan Alman vatandaşları bunun farkında. Gerekli trafik güvenliği sağlandıktan sonra zaten Türkiye'de hızlı bir trafik akışı olacağını biz düşünüyoruz. Turizm Geliştirme Ajansı birlikte geçen seneden itibaren çok yoğun tanıtım başladı. Etkili de tanıtım yapılıyor. Türkiye'nin artık belli noktalarda belli ürünlerle değil, birçok ürünüyle pazarda yer buluyor. Kültür, sanat, gastronomi, bisiklet yolları ve cruise vs. aklınıza gelebilecek birçok noktada deniz kum güneş dışında talep alan bir ülke oldu. O açıdan trafiği başlattığımız zaman Türkiye açısından hızlı bir çıkış bekliyoruz. Fiyat tatmin dediğiniz zaman Avrupa'da kıyasladığınız zaman en iyi durumda olan ülke. Bunu da Alman turistler çok iyi biliyor farkındalar."

"Son 40 günlük bir sıkıntı çekildi ama sonuçlar Avrupa tarafından da çok tatmin edici görülüyor"

Türkiye'de yakın geçmişte uygulanan Kovid-19 kısıtlamalarının sonuçları konusunda ise Ersoy, şunları kaydetti:

"Son 40 günlük bir sıkıntı çekildi ama sonuçlar Avrupa tarafından da çok tatmin edici görülüyor. Vakalardaki hızlı düşüş ve bunun bu şekilde korunuyor olması gidişatın böyle olması dikkatlerini çekiyor. Bir şeyi özellikle vurguladık. Türkiye genelinde ciddi düşüş var tatil bölgelerinde yüzde 50 daha da düşüş var. Avrupa'nın istediği hedeflere çok yaklaşmış durumdayız. Onların da dikkatini çekmiş durumda. Türkiye'deki Sinovac aşısı ile Avrupa Birliği'nden (AB) bir karar çıkmış değil, reddetmiş değiller. Sadece gerekli verileri topluyorlar. Kısa süre içerisinde AB onunla ilgili kararını da verir diye düşünüyorum."

Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm

“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek

Hamburg’da Kamu Çalışanlarına Zam Müjdesi: Maaşlar 2028’e Kadar Üç Aşamada Artacak

Alman Ehliyetini Gösteren Gurbetçiye Türkiye’de 5.900 TL Ceza Şoku

Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı

HSV’den 3:2’lik Ev Zaferi: Union Berlin’i 1887. Bundesliga Maçında Devirdi

Schleswig-Holstein merkezli dev operasyon: 1,5 milyon Euro’luk sosyal sigorta vurgunu ortaya çıkarıldı

Schleswig-Holstein’da 18 Yeni “Demokratik Katılım” Uzmanı Sertifika Aldı

Hamburg’da S-Bahn İstasyonunda Büyük Alarm: Uyuşturucu Anlaşmazlığı Kavgaya Dönüştü

Almanya’da Pilotların Grevi Ulaşımı Kilitledi: 800 Uçuş İptal Edildi

Entegrasyon Kurslarında Kesintiler Endişe Yaratıyor: Toplumsal Birlik ve Nitelikli İşgücü Tehlikede

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri

Hamburg’da Suç Oranları Geriledi: Şiddet Suçlarında da Düşüş

Kriminal İstatistik 2025: Hamburg Güvenli Ama Kadınlar İçin Değil

Tanker Hendeğe Devrildi: L123 Saatlerce Trafiğe Kapatıldı

Berlin’den Entegrasyon Freni: 130 Bin Kişinin Kurs Başvurusu Durduruldu

Hamburg’da Fahiş Kiralara Tepki: “Kâğıt Üzerindeki Önlemler Yetmez, Personel Şart”

Hamburg’da 76. Vatandaşlık Töreni: Belediye Sarayı’nda Yeni Bir Başlangıç

Hamburg Okullarında Öğrenci Sayısı Rekor Kırdı: Ganztag Katılımı Yüzde 91,5’e Ulaştı

Hannover’da Yaşlılar Meclisi Seçiminde Yarıyol: 27 Bin 800 Oy Kullanıldı

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

Yükleniyor

Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm

“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek

Hamburg’da Kamu Çalışanlarına Zam Müjdesi: Maaşlar 2028’e Kadar Üç Aşamada Artacak

Alman Ehliyetini Gösteren Gurbetçiye Türkiye’de 5.900 TL Ceza Şoku

Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı

  • Çarşamba 12.3 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 12.2 ° / 5.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 11 ° / 2 ° Güneşli