Bakım Sigortası Priminde Artış: 2025'te Yüzde 0,2 Puanlık Zam
Almanya'da bakım sigortası primi, 1 Ocak 2025'ten itibaren yüzde 0,2 puan artırılarak yüzde 3,6 seviyesine çıkacak. Bu artış, bakım hizmetlerinin finansmanını sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Almanya Federal Konseyi (Bundesrat), sosyal bakım sigortası prim oranlarının 2025 yılı için yeniden düzenlenmesine yönelik yönetmeliği 20 Aralık 2024 tarihinde onayladı.
Prim Oranı Yüzde 3,6’ya Yükseliyor
Bu düzenlemeyle federal hükümet, sosyal bakım sigortası prim oranını 1 Ocak 2025'ten itibaren yüzde 0,2 puan artıracak. Böylece prim oranı yüzde 3,6’ya yükselecek. Hükümet, bu artışla sosyal bakım sigortasına yaklaşık 3,7 milyar euro ek gelir sağlamayı hedefliyor. Uzun vadede prim oranlarının, ücret ve istihdam gelişimine paralel olarak artırılması planlanıyor. Yapılan bu düzenleme, 2025 itibarıyla öngörülen bakım hizmetlerinin finansmanını yeniden güvence altına almayı amaçlıyor.
Bakım İhtiyacı Olanların Sayısı Hızla Artıyor
Yönetmeliğin gerekçesi olarak, demografik değişim nedeniyle sosyal bakım sigortasının ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Bakım ihtiyacı duyan kişilerin sayısında sürekli bir artış gözlemlenirken, prim ödeyenlerin sayısının ise azaldığı ifade ediliyor.
Ayrıca 2022 ve 2023 yıllarında bakım ihtiyacındaki artışın beklenenden daha hızlı olduğu vurgulanıyor. Bu durumun üzerine, COVID-19 pandemisinin finansal etkilerinin halen devam ettiği ekleniyor. Tüm bu faktörler, mevcut prim oranıyla bakım sigortasının artan maliyetlerini karşılamayı imkânsız hale getiriyor.
Yeni düzenleme, 1 Ocak 2025 itibarıyla yürürlüğe girecek.
www.gazetehamburg.com
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Yükleniyor
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor
Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı
- Cumartesi 11.2 ° / 7.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 7.6 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu





