BAŞKAN SOYER, ÇEŞME'DEKİ YATIRIMLARI İNCELEDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son dört yılda 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığı Çeşme’de İZSU ve İZBETON'un devam eden çalışmalarını inceledi. Çeşme'nin bir dünya markası olduğunu belirten Başkan Soy

Medya 22.05.2023 15:25:27 0
BAŞKAN SOYER, ÇEŞME

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin son dört yılda 1 milyar liranın üzerinde yatırım yaptığı Çeşme’de İZSU ve İZBETON'un devam eden çalışmalarını inceledi. Çeşme'nin bir dünya markası olduğunu belirten Başkan Soyer, “Çeşme bizim için yeryüzündeki cennet. 10 Haziran'da buradaki çalışmalarımız tamamlanacak. Böylelikle Çeşme’nin geleceğini kurtarmış olacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU ve İZBETON A.Ş. tarafından Çeşme’de yürütülen çalışmaları inceledi. Başkan Tunç Soyer’e Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Ozan Yılmaz ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti.

“ON YILLARIN SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZDÜK”

Başkan Soyer, ilk olarak Ilıca'da İZSU tarafından yürütülen içme suyu projelerini inceledi. Çeşme'nin bir dünya markası olduğunu belirten Başkan Soyer, “Buna toz kondurmamamız gerekiyor. O nedenle belki 40-50 yıldır dokunulmamış altyapıya el atıyor ve yeniliyoruz. Çeşme’nin yaz nüfusu 1 milyonu buluyor. Biz planlamayı yaparken 1,5 milyon nüfusa göre yaptık. Bugünkü Çeşme nüfusunun bir buçuk katı nüfusu kaldıracak şekilde altyapıyı yeniliyoruz” dedi.

ÇEŞME TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI

Çeşme programı kapsamında ayrıca İZBETON A.Ş.’nin asfalt ve yol çalışmalarını da inceleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Çeşme tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. 1 milyar liranın üzerinde bir yatırım yaptık. Hem Fransız Kalkınma Ajansı’ndan hem Avrupa İmar Kalkınma Bankası’ndan aldığımız desteklerle dev bir yatırımı tamamlamış olacağız. 10 Haziran tarihi çok önemli bir tarih. Okullar kapanmadan tüm bu çalışmayı sonlandırmak gibi bir hedefimiz var. Tüm yollarda kilit parke taş, asfalt serim, yama tamiratı ile beton kaplamalarını 10 Haziran’a kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar verdiğimiz rahatsızlık nedeniyle tüm vatandaşlarımızın affına sığınıyoruz. Başka türlüsü yapılamazdı. Bu kadar dev bir yatırım kazıp dökmeden mümkün değildi ama sonuna geldik. Bu çalışmalar yürütülürken vatandaşlarımız sıkıntı çekti; biliyoruz. Çok kısa süre içinde çalışmaları tamamlayacağız. Dahası Çeşme’nin geleceğini kurtarmış olacağız. Çeşme’nin nefes alacağı, rahat edeceği bir çözümü getirmiş oluyoruz. Belki on yılların problemi kökten çözülmüş olacak. Önümüzdeki on yıllara da Çeşme’nin rahat edeceği bir kent bırakacağız. Çeşme bizim için dünya markası ve yeryüzündeki cennet. Çeşme'yi bu unvanına layık şekilde geleceğe taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEV ADIMLAR ATILDI GURURLUYUZ”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçesine yönelik hizmetlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu aktaran Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise dev adımlar atılmasından gurur duyduklarını belirtti. Başkan Oran, “Hem kanalizasyon, atık su hem içme suyumuzda çok ciddi, büyük yatırımlar yapıldı. 90 kilometreye yakın yol kazıldı ve boru döşendi. Yollarla ilgili halkımızda mağduriyet oluştu biliyoruz ama biz onları susuz bırakmamak, denizi kirletmemek için bu yatırımları yaptık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Yürütülen faaliyetlerle ilgili teknik bilgi veren İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu da iletim hatlarının yenilendiğini, kanalizasyon ve arıtma çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı.

İZSU'DAN DEV İÇME SUYU YATIRIMI

İZSU Genel Müdürlüğü 2020 – 2023 yılları arasında ilçede 327 kilometre içme suyu şebekesi döşedi. Ardıç (Paşalimanı), Alaçatı, Celal Bayar, Ilıca, Boyalık, Altınyunus, Musalla, Fahrettinpaşa, Çakabey mahallelerinde çalışmalar tamamlandı. 33,6 kilometre uzunluğunda kanalizasyon hattı yenilendi. 54 kilometre uzunluğunda dere temizliği yapıldı. Dalyan, Çeşme merkez, Çiftlik, Altınkum, Ovacık, Pırlanta bölgelerinde 300 kilometre uzunluğunda 3. Etap İçme Suyu Şebekesi inşaatı sürüyor.

ASFALT ÇALIŞMARI SÜRÜYOR

Fen İşleri Daire Başkanlığı ve İZBETON, son dört yılda ilçeye 90 bin ton asfalt döktü. 663 bin metrekare parke kaplama ve 207 bin metrekare sathi kaplama yapıldı. İZSU'nun çalışmalarını tamamladığı yollarda asfalt serimi sürüyor.

 

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”

Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”

Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor

Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı

Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti

Hamburg’da 8 Mart Mesajı: Senato Resepsiyonunda Gündem “Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Tıp”

Frankfurt-Eckenheim’de 52 Yaşındaki Kadın Kayıp

Hamburg Rathaus’ta Tarihi Detay: Osmanlı Tuğrası Diplomatik Dostluğun İzini Taşıyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”

Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”

Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi

Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede

Yükleniyor

Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı

Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı

Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”

Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”

Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor

Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı

  • Salı 11 ° / 1.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.7 ° / 4.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı