Berlin'de, İsrail'in "Madleen" gemisine saldırısı protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan sivil "Madleen" gemisine saldırısına tepki gösterdi. ​​​​​​​

Almanya 10.06.2025 04:31:00 0
Berlin

Almanya'nın başkenti Berlin'de yüzlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan sivil "Madleen" gemisine saldırısına tepki gösterdi. ​​​​​​​

Berlin Belediye binası önündeki Neptunbrunnen Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi, "Madleen" gemisine yapılan saldırıyı protesto ederek, gemide alıkonulan 12 aktivistin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Göstericiler, "Ablukayı kaldırın", "Gazze'yi aç bırakmayı durdurun", "Sessizliğiniz öldürüyor", "Soykırımı durdurun", "Mavi Marmara'dan Madleen'e ablukanın kırılması yakında görülecek" ve "Filistinlilere karşı yapılan terörü durdurun" yazılı dövizlerle başta Almanya'da yaşayan Yasemin Acar olmak üzere "Madleen" gemisinde alıkonulan aktivistlerin fotoğraflarını taşıdı.

Eylemde, "İsrail terör devletidir", "Madleen'e özgürlük", "Soykırımı durdurun", "Yasemin'e özgürlük" ve "Almanya finanse ediyor, İsrail katlediyor" sloganları atıldı.

Göstericilerden Georg İsmael, AA muhabirine, İsrail'in Madleen gemisini durdurmasından dolayı bu eyleme katıldığını belirterek, "Açlık tehlikesiyle karşı karşıya olan 2,4 milyon insana gıda ulaştırmak için Gazze ablukasını kırmak isteyen 12 aktivist yürürlükteki tüm uluslararası hukuka aykırı olarak alıkonuldu ve binlerce Filistinli, bu terör devleti tarafından yasa dışı şekilde alıkonuluyor." dedi.

Alman hükümetine çağrıda bulunan İsmael, "Alman hükümetinden Yasemin Acar ve diğer 11 aktivistin serbest bırakılması için derhal çaba sarf etmesini istiyoruz. İsrail Büyükelçisinin (Bakanlığa) çağrılmasını ve açık bir protesto notası verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

İsmael, İsrail devletiyle yapılan silah işbirliklerinin, sadece silah satışlarının değil silah alımlarının da iptal edilmesini istediklerini, bunun, işgal ve apartheid uygulamasını sona erene kadar devam etmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Eyleme katılan Aslan Yılmaz da Gazze'de yaşananlara dünyanın hala tepki göstermediğini vurgulayarak, "Bu bir yerde dünyadaki demokrasiye, dünyadaki insan haklarına bakışın ne olduğunu da gösterme açısından bizlere bir kanıt vesilesi oluyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, İsrail'in gece yarısı "Madleen" gemisindeki 12 aktivisti alıkoyduğuna işaret ederek, "Bu Madleen gemisi bir ümit ışığı olabilirdi. Bütün insanların en azından ümidini artırabilirdi fakat sonunda İsrail yapacağını yaptı." dedi.

Üzgün olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bizi teselli eden, olayın dünyaya İsrail'in vahşetini, barbarlığını bir kere daha belgelemiş ve artık hiçbir siyasetçiyi bu işten kaçamaz duruma getirmiş olmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'de yaşananlara dikkati çekmek için 20 aydan beri gösterilere katıldığını belirten Yılmaz, "Buna devam edeceğiz. Gücümüz yettiği kadar Filistin'in, Gazze'nin sesini duyurmaya çalışacağız." diye konuştu.

 

Berlin’de Talat Paşa’ya Anma ve Anıt Tepkisi: “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz”

Braunschweig Gümrük Dairesi’nden Rekor Rapor: 2024’te 2,3 Milyar Euro Vergi Geliri

FC St. Pauli, Mathias Pereira Lage’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg, Paris Air Show’da Sürdürülebilir Havacılık İçin Sahne Aldı

Hamburg’da 2026 Olimpiyat Referandumu İçin Geri Sayım Başladı

En Moda 2025: Işıklar, Yıldızlar ve Unutulmaz Bir Gece!

HSV’de Yeni Başkan Seçiliyor: Marcell Jansen Dönemi Sona Eriyor

Görme Engelli Kadın Raylara Düştü: Hayati Tehlikesi Var

Küçük Sanatçılar Büyük Sahneye Çıkıyor: Bremenli Öğrencilerden Sanat Şöleni

Kadınların En Özgür Hissettiği 5 Semt Açıklandı

Hannover’in 2025/2026 Bütçesi Onaylandı

Hamburg’da Yeni Rekor: 315 Kapsayıcı DUO Ekip ile Engelleri Aşan Bir Gün

Almanya Dış İstihbarat Teşkilatının başına Kiev Büyükelçisi Martin Jaeger getirildi

Hamburg’da Hizmet Noktaları Birleşiyor: Eimsbüttel ve Nord, Eppendorf-Lokstedt’te Buluşuyor

Die Linke’den Groß-Sand İçin Güvence Talebi: "Acil Servis Kapanmasın, Mahalle Dışlanmasın"

Senatör Özlem Ünsal: “Bremen’de ve Almanya’da Konut İnşasında Hız Dönemi Başladı”

Hamburg Uluslararası Kültür Projelerine Destek Vermeye Devam Ediyor

Bremen ve Bremerhaven’li Öğrencilerden Tarih Yarışmasında Büyük Başarı

Hans-Bredow Enstitüsü 75 Yaşında: Hamburg’da Demokrasi ve Medya İçin Bir Bilim Başarısı

St. Pauli’de Veda Zamanı: Ole Marschall Kendi İsteğiyle Ayrılıyor

Lübeck Halk Eğitim Merkezi’nde Yeni Fırsat: Okul Diplomasını Şimdi Tamamlayın!

"Reklamsız Hamburg" Girişimi Başarısız Oldu

Vermisstenfahndung in Hamburg-St. Georg: Zwei 13-jährige Mädchen seit Sonntagabend verschwunden

St. Georg’ta Hırsızlık Takibi: AirTag Sinyali 3 Kişiyi Yakalattı

Vermisstenfahndung in Hamburg-Wilhelmsburg: 12-jähriges Mädchen seit Samstagabend vermisst

Interkultureller Familienverbund e.V. 10. Yılını Kutluyor

“Az İz, Çok Biz” Hamburg’da Son Kez Sahneye Çıkıyor!

Hamburg’da İlk Veteranlar Günü: Tschentscher ve Pistorius’tan Anlamlı Tören

Bremen Merkez Garı’nda Geniş Güvenlik Operasyonu: Aranan 5 Kişi Yakalandı

Marienthal’de Cinsel Saldırı Girişimi: Polis Tanık Arıyor

Yükleniyor

Berlin’de Talat Paşa’ya Anma ve Anıt Tepkisi: “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz”

Braunschweig Gümrük Dairesi’nden Rekor Rapor: 2024’te 2,3 Milyar Euro Vergi Geliri

FC St. Pauli, Mathias Pereira Lage’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg, Paris Air Show’da Sürdürülebilir Havacılık İçin Sahne Aldı

Hamburg’da 2026 Olimpiyat Referandumu İçin Geri Sayım Başladı

En Moda 2025: Işıklar, Yıldızlar ve Unutulmaz Bir Gece!

  • Pazartesi 32.8 ° / 21.3 ° Güneşli
  • Salı 34.7 ° / 18.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.1 ° / 22.3 ° Güneşli