BEYLİKDÜZÜ’NDE ‘SECAP’ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Enerji A.Ş. arasında imzalanan Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) işbirliği protokolünün ardından çalışmalara başlandı. Teknik ekip ile iç paydaşların bilgilendirildiği ilk toplantıda, yıl içerisinde yap
Beylikdüzü Belediyesi ile İstanbul Enerji A.Ş. arasında imzalanan Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı (SECAP) iş birliği protokolünün ardından çalışmalara başlandı. Teknik ekip ile iç paydaşların bilgilendirildiği ilk toplantıda, yıl içerisinde yapılacak çalışmalar üzerine paylaşımlar yapıldı.
Beylikdüzü Belediyesi’nin iklim değişikliğiyle ortaya çıkan çeşitli riskleri azaltmak adına İstanbul Enerji A.Ş. iş birliği ile oluşturacağı SECAP için çalışmalar başladı. İlk etapta teknik ekip ve iç paydaşların bilgilendirilmesi adına düzenlenen toplantı, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Belediyenin farklı birim ve müdürlüklerinde görev alan çalışanların katıldığı toplantıda, eylem planının oluşturulması için yıl içerisinde yapılacak çalışmalar aktarıldı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşegül Özbakır Acımert ile Doç. Dr. Erhan Kurtarır; sera gazı envanter oluşturma ve hesaplama yönetimleri, SECAP oluşturma sürecinin adımları ve belediye iç koordinasyonu gibi konuların yer aldığı sunumlar yaptı.
Eylem planının ilk aşamasının veri toplama ve envanter oluşturma olduğunu aktaran Beylikdüzü Belediyesi Çevre Yönetim Şefi Tuncay Canpolat, şu bilgileri verdi:
“Sera gazı salınımını bugün durdurmuş olsak bile küresel ısınmanın etkisi yıllarca devam edecek. O yüzden zaman kaybetme lüksümüz yok. Bir an önce bu salınımı durdurmak zorundayız. Sayın Başkanımız Mehmet Murat Çalık, SECAP’ın tanıtım toplantısında 2030 yılına kadar emisyon azaltma hedefimizin yüzde 40 olduğunu ifade etti. Bu projeyi öncelikle iç paydaşların benimsemesi gerekiyor. Mevcut kent ve toplum düzeni hizmet kalitesini nasıl artırırız diye çalışma yapmamız ve eylem planını tüm ayrıntılarıyla ortaya koymamız gerekiyor.”
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





