Tarih: 12.09.2024 18:43

Bremen’de 'MINT-Dostu Okullar' ve 'Dijital Okullar' Ödülleri Sahiplerini Buldu

Facebook Twitter Linked-in

Bremen'de bugün, beş okul "Dijital Okul" ve beş okul "MINT-Dostu Okul" unvanıyla ödüllendirildi. Ödüller, Universum Bremen'de düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Törene katılanlar arasında Dr. Herbert Münder (Universum Bremen Genel Müdürü), Claudia Dreyer (Bremen Çocuk ve Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölüm Başkanı), Robert Mews (MINT Koordinatörü) ve Benjamin Gesing (MINT Zukunft e.V. Genel Müdürü) yer aldı. Ödüller, üç yıl boyunca geçerli olacak.

MINT (Matematik, Bilgisayar Bilimleri, Doğa Bilimleri ve Teknoloji) alanındaki başarılarıyla dikkat çeken okulların ödüllerini Bremen Eğitim Senatörü Sascha Karolin Aulepp ve Kültür Bakanları Konferansı (KMK) himayesinde aldı. Dijital Okul ödülleri ise Almanya Dijital ve Ulaştırma Bakanı Dr. Volker Wissing’in himayesinde verildi.

Bremen Eğitim Senatörü Sascha Karolin Aulepp, MINT mesleklerinin gençlere sunduğu fırsatları vurgulayarak, "MINT alanlarına gençlerin ilgisini çekmeyi başaran okullarımızla gurur duyuyorum" dedi. Universum Bremen Eğitim Direktörü Dr. Christine Schorr da, bilim ve teknoloji alanındaki katkılarından dolayı ödül alan okulları tebrik etti.

MINT ve dijital okullar, öğrencilere sadece bilgi değil, aynı zamanda eleştirel düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi modern iş dünyasında önemli beceriler kazandırıyor. Bu okullar, dijitalleşme ve teknolojinin sunduğu fırsatlara gençleri hazırlarken, Almanya’nın bilim ve teknoloji alanında lider olmasına katkı sağlıyor.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —