Bremen’de 'Yahudi Hukukçular' Sergisi Ziyarete Açıldı
7 Kasım 2024 tarihinde Bremen’deki Am Wall Adalet Merkezi’nde açılan “Yahudi Kadın Hukukçular” sergisinde, Almanya tarihinin en karanlık dönemine dair anılar canlı tutuluyor.

7 Kasım 2024 tarihinde Bremen’deki Am Wall Adalet Merkezi’nde açılan “Yahudi Kadın Hukukçular” sergisinde, Almanya tarihinin en karanlık dönemine dair anılar canlı tutuluyor. Bremen Adalet Senatörü Claudia Schilling, açılış konuşmasında Nazi dönemi ve günümüzde yükselen antisemitizm dalgasına dikkat çekerek, bu hatıranın canlı tutulmasının önemini vurguladı. Schilling, “Günümüzde, aşırı sağcıların, programları yüzünden tercih edildiğini görüyoruz. Bu nedenle hatırlamak ve harekete geçmek her zamankinden daha önemli” dedi.
Açılışa, Alman Kadın Hukukçular Birliği Bremen Şube Başkanı Jutta Heinemann, Bremen İş Mahkemesi Başkanı Oliver Sanner ve diğer birçok yetkili katıldı. Sergi, 1922’de kadınların hukuk mesleğine girişinden itibaren Yahudi kadın hukukçuların katkılarına ve Nazi döneminde yaşadıkları zulme odaklanıyor. Sanner, Yahudi kadın hukukçuların, azınlık bir grup olmalarına rağmen Weimar Cumhuriyeti’nde dikkat çeken bir oranı oluşturduğunu belirtti. Nazi döneminde ise bu kadınların meslekten men edilip baskılara maruz kaldığını, çoğunun ülkeden kaçmak zorunda kaldığını veya hayatını kaybettiğini ifade etti.
Serginin tanıtımını yapan Alman Kadın Hukukçular Birliği Bremen Şubesi Başkanı Sevasti Trepa-Bartels, bu serginin, Yahudi kadın hukukçuların hem kadın hakları mücadelesine katkılarını onurlandırmayı hem de Nazi rejiminin yıkıcı etkilerini hatırlatmayı amaçladığını söyledi. 17 kadın hukukçunun biyografilerinin yer aldığı sergide, hukuk mesleğine kadınların kabulünden başlayarak Nazi döneminde yaşanan meslekten men edilmeler, sürgün, yeniden göç ve hak iadesi süreçleri ele alınıyor.
Sergi, 21 Kasım 2024 tarihine kadar Bremen Am Wall Adalet Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.
www.gazetehamburg.com
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Yükleniyor
Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Berlin’de Kültür Sanatın Gurur Sesi: Şirin Ağdaşan İz Bırakmaya Devam Ediyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
- Cuma 14.6 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu





