BUCA’NIN NOSTALJİK SOKAKLARI, KENT TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
Buca Belediyesi, tarih kokan sokaklarıyla ünlü Dumlupınar Mahallesi’ni kentin turizm merkezi haline getirecek. 39 hektar alanda çalışmaları tamamlanan Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde son aşamaya geldiklerini belirten
Buca Belediyesi, tarih kokan sokaklarıyla ünlü Dumlupınar Mahallesi’ni kentin turizm merkezi haline getirecek. 39 hektar alanda çalışmaları tamamlanan Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nde son aşamaya geldiklerini belirten Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Çok yakında herkes Buca sokaklarını keşfetmek için can atacak” dedi.
İlçenin tarihi ve kültürel birikimini tarihin tozlu sayfalarından gün yüzüne çıkarmak için çalışmalar yapan Buca Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi’ni turizmin göz bebeği haline getirecek projede son aşamaya geldi. Cumhuriyet öncesi İzmir’in Levanten ailelerine ait tarihi köşklerin ve Rum evlerinin bulunduğu mahallede hayata geçirilecek proje için mülk sahiplerinden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
UĞRAK NOKTA OLACAK
Bölgede hayata geçirilecek Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin İzmir turizmi için büyük önem taşıyacağına inandıklarını belirten Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Dumlupınar Mahallesi kentimiz için eşsiz bir hazine. Sokaklarında gezerken adeta geçmişe yolculuk yapıyorsunuz. Bu nedenle, burayı herkes görsün bilsin istiyoruz. Mahalle yenilenen hali ile gezginlerin uğramadan geçemeyeceği bir nokta olacak” diye konuştu.
NE YAPILACAK?
Sokak Sağlıklaştırma Projesi, kentsel sit alanı içerisinde kalan, Dumlupınar Mahallesi 121 ve 83 sokaklara cephe veren 15 adet tescilli, 3 adet özgün ve geleneksel 52 adet yeni yapıyı kapsıyor. Mülk sahiplerinden herhangi bir bedel talep edilmeyecek proje ile bütün yapıların sokağa bakan cepheleri nizami bir şekilde restore edilerek, ortak estetik bir görünüm sağlanacak. Çalışmanın, restorasyon, rölöve ve restitüsyon projelerinin tamamlanmasının ardından İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayına sunulacağı açıklandı.
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





