CDU Hamburg Eyalet Başkanı Dennis Thering: 'Almanya’nın istikrara ve yenilenmeye ihtiyacı var'

Almanya’daki 2025 Bundestag seçimleri sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde, CDU ve CSU’dan oluşan Birlik Partileri’nin seçimi açık ara kazandığı vurgulandı.

Hamburg 24.02.2025 03:49:00 0
CDU Hamburg Eyalet Başkanı Dennis Thering:

Almanya’daki 2025 Bundestag seçimleri sonrası yapılan ilk değerlendirmelerde, CDU ve CSU’dan oluşan Birlik Partileri’nin seçimi açık ara kazandığı vurgulandı. CDU Hamburg Eyalet Başkanı Dennis Thering, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Kısa ama yoğun bir seçim süreci sonunda net bir kazanan var: CDU ve CSU, en güçlü parti konumuna ulaştı. Friedrich Merz’i bu başarısından dolayı tebrik ediyorum ve yeni hükümeti kurma sürecinde kendisine başarılar diliyorum” dedi.

Thering, Almanya’nın yeni bir hükümete acil ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin, özgürlük içinde barışı güvence altına alan, refahı tüm topluma yaymayı hedefleyen, güvenlik ve toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir yönetim anlayışına ihtiyacı var. Almanya’nın hem istikrara hem de cesur reformlara ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Hamburg’daki seçim mücadelesi devam ediyor

Hamburg CDU’nun, 2 Mart’ta yapılacak eyalet seçimleri öncesinde Berlin’den gelen bu başarıyla kampanyasını daha güçlü sürdüreceğini belirten Thering, “Şimdi Hamburg’un önümüzdeki beş yıl boyunca kim tarafından yönetileceği belirlenmeli. Kentimizi her gün daha iyi hale getirmek için çalışmalarımıza tam güç devam edeceğiz. Bugün kazanan CDU ve geleceğin Başbakanı Friedrich Merz, bu Cuma günü seçim kampanyamızın kapanış etkinliğinde bize destek verecek. Bu, CDU’nun Hamburg’da rotayı değiştirme kararlılığının bir göstergesidir” dedi.

CDU’nun Hamburg’daki seçim kampanyasında, ekonomi, güvenlik ve ulaşım konularına odaklanacağını belirten Thering, “Daha güçlü bir ekonomi, gece gündüz daha fazla güvenlik ve kesintisiz ulaşım isteyen herkes Hamburg’da CDU’ya oy vermeli” çağrısında bulundu.

Christoph Ploß: “CDU, Almanya’nın tartışmasız bir numarası”

CDU’nun Hamburg’daki başbakan adayı ve Bundestag seçimlerindeki liste başı adayı Christoph Ploß ise CDU’nun seçim başarısının, Friedrich Merz’in net politikalarının halktan güçlü bir destek aldığını gösterdiğini belirtti.

“SPD, tarihi bir yenilgi aldı ve bu tamamen hak edilmiş bir sonuç. Seçim zaferimiz, halkın net bir yönetim istediğini ortaya koyuyor. Almanya’daki seçmenler, düzenli bir göç politikası ve yasa dışı göçün sona erdirilmesini istiyor. Bu seçimler, aynı zamanda sol grupların seçim kampanyası boyunca CDU’ya yönelik saldırılarına karşı da halkın net bir yanıtı oldu. Sonunda Almanya’nın geleceğini radikal gruplar değil, geniş bir siyasi merkez belirleyecek” dedi.

Ploß, yeni hükümetin en önemli önceliklerinden birinin Ampel koalisyonu döneminde yaşanan ekonomik sorunları çözmek olacağını vurguladı. “Almanya’nın bir an önce güçlü ve etkili bir hükümete ihtiyacı var. Dünya bizi beklemiyor” diye ekledi.

 

www.gazetehambug.com

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı

Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu

Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması

Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı

Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı

Hamburg’da Sosyal Medya Tartışması: “Yasak Çözüm Değil”

Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı

Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı

Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı

Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?

Hamburg’da Kadınlar Günü’nde Anlamlı Adım: Forsmannstraße’ye Kadın Sanatçı İsmi Eklendi

Bremen’de “Ferienkompass”: Tatilde Çocuklara Eğitim ve Eğlence Bir Arada

Bundesrat’tan Sosyal Hizmetlerde Reform Girişimi: Bürokrasi Azaltılacak

Almanya’da BAföG Reformu Çağrısı: Bundesrat Hükümete Çağrı Yaptı

Murat S. Dural’dan Yeni Roman: “Fırtına Çıkmazı” Okurlarla Buluşuyor

Yükleniyor

loading

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

  • Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı