CHP GENEL BAŞKAN BAŞDANIŞMANI NAMIK TAN, BAKAN YERLİKAYA’YA TEKİRDAĞ CEZAEVİ’NDEN 803 YABANCININ SALIVERİLDİĞİ İDDİALARINI SORDU: “BAŞKA CEZAEVLERİ DE VAR MI?”
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Namık Tan, Tekirdağ Cezaevi’ndeki 803 yabancının salıverildiği iddialarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu. Tan, “Tekirdağ Cezaevi haricinde, yabancı uyruklu suçluların polise teslim edilmeden salıverildiği başka ceza
CHP Genel Başkan Başdanışmanı Namık Tan, Tekirdağ Cezaevi’ndeki 803 yabancının salıverildiği iddialarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu. Tan, “Tekirdağ Cezaevi haricinde, yabancı uyruklu suçluların polise teslim edilmeden salıverildiği başka cezaevleri de var mıdır? Bu kişilerin suç kayıtları göz önüne alındığında, önümüzdeki süreçte işleyecekleri olası suçlar kimin sorumluluğundadır?” sorularını yöneltti.
CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Namık Tan, Tekirdağ Cezaevi’ndeki 803 yabancının salıverildiği iddialarına ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tan, önergesinde konuya ilişkin şunları belirtti:
“Cinayet, yaralama, cinsel saldırı, çocuk istismarı, uyuşturucu ticareti, yağma, hırsızlık, insan kaçakçılığı, dolandırıcılık vb. suçlardan dolayı Tekirdağ F ve T tipi cezaevlerinde kalan yabancı uyruklu 803 vatandaşın bir bölümünün polise bilgi verilmeden salıverildiği iddiası, bugün kamuoyuna yansıdı ve toplumda büyük endişelere neden oldu.
“YABANCILARIN POLİSE TESLİM EDİLMEDEN SALIVERİLDİĞİ İDDİA EDİLMEKTEDİR”
Göç İdaresi tarafından söz konusu 803 yabancının işlemiş olduğu suç/suçlar göz önünde bulundurularak kaçma ve kaybolma ihtimali sebebiyle serbest bırakılmaması, koşullu salıverme tarihinde ya da infaz süresi bitince kolluk kuvvetlerine teslim edilmeleri; Göç İdaresine getirilecek olan yabancılardan Suriyelilerin ya gönüllü şekilde ülkelerine gönderileceği ya da Gözetim Merkezi’nde tutulacağı, diğer yabancıların ise sınırdışı edileceği bildirilmesine rağmen, bu yabancıların polise teslim edilmeden salıverildiği iddia edilmektedir.
Ayrıca, Tekirdağ Cezaevi’ndeki 803 yabancıdan kaçının salıverildiği, ya da diğer illerde böyle bir uygulama yapılıp yapılmadığı ise bilinmemektedir.”
“BU KİŞİLERİN SUÇ KAYITLARI GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE İŞLEYECEKLERİ OLASI SUÇLAR KİMİN SORUMLULUĞUNDADIR?”
Tan’ın, Bakan Yerlikaya’ya yönelttiği sorular şöyle:
“Tekirdağ Cezaevi’ndeki 803 yabancının salıverildiği iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Bu iddianın gündeme gelmesinin ardından bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa bu yönde bir soruşturma yapılacak mıdır? Türkiye’deki cezaevlerinde yatmakta olan yabancı uyruklu suçluların, infaz süreleri bitmeden önce, sınır dışı edilecekleri süreç ile ilgili herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa bu yönde bir planlama neden yapılmamıştır? Bakanlığınızın önergeye konu olan 803 yabancı uyruklu vatandaşın yerinin tespiti için bir çalışması var mıdır? Tekirdağ Cezaevi haricinde, yabancı uyruklu suçluların polise teslim edilmeden salıverildiği başka cezaevleri de var mıdır? Bu kişilerin suç kayıtları göz önüne alındığında, önümüzdeki süreçte işleyecekleri olası suçlar kimin sorumluluğundadır?
İstanbul Valisi Davut Gül, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, mültecilerin suç işleme oranında azalma olduğunu, hatta Türk vatandaşlarının suç işleme oranının, yabancı uyruklu vatandaşların suç işleme oranından yüksek olduğunu ifade etmiştir. Bakanlığınız tarafından yabancı uyruklu vatandaşların suça karışma vakalarına dair bir çalışma var mıdır? Türkiye'de düzensiz göçün ve sığınmacı akınının başladığı dönem hesaba katıldığında 01.04.2011 tarihinden 31.12.2022 tarihine kadar geçici koruma statüsündeki sığınmacılara ait kaç adli suç dosyası kayıtlara geçmiştir? Bu suçların kategorilere göre dağılımı nedir?”
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması
Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor
Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı
Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi
SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
- Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
- Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu





