Tarih: 20.04.2024 14:04

CHP Berlin Tüzük Değişikliği Mahkeme Kararıyla İptal Edildi

Facebook Twitter Linked-in

17.04.2022 tarihinde CHP Berlin Genel Kurulu'nda kabul edilen ve 201 üye tarafından onaylanan tüzük değişikliği mahkeme kararıyla iptal edildi. Mahkeme, yapılan tüzük değişikliğinin derneğin amaçlarını değiştirdiğini ve oy hakkına sahip olan üyelerin yeterli desteği almadığını belirtti.

Mahkemenin bu kararı, CHP Berlin Birliği'nin hukuksal yapısında bir değişikliğe neden olmadı. Yapılan Genel Kurul'da alınan diğer kararlar, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları seçimleri geçerliliğini korudu.

CHP Berlin Birliği, mahkemenin kararına karşı üst mahkemeye gitme opsiyonuna sahip olduğunu ve konunun ilerleyen günlerde kurullarda değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca, gelecekte yapılacak Genel Kurul'da tüzükte gerekli değişikliklerin mahkemenin belirttiği karar mekanizmasına uygun olarak yapılacağı açıklandı.

Bu tüzük değişikliğinin 2 yıl öncesine ait olduğunu belirten yetkililer, bu durumun CHP Berlin Birliği'nin Genel Merkez ile varolan sorunlarıyla hiçbir ilgisi olmadığını vurguladılar. Birlik, çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edecek ve Genel Merkez ile olan sorunların çözümü için adımlarını sürdüreceklerini ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —