MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde yabancı uyruklu vatandaşlar da sandık başına giderek oylarını kullandı.
Sabahın erken saatlerinden itibaren 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandığa giden vatandaşlar, listedeki seçmen kağıtlarından isimlerini kontrol etti.
Sandık görevlileri tarafından kimlik tespitini yapılan yabancı uyruklu vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, mahalle muhtarlığı için ayrı ayrı hazırlanan oy pusulalarına "EVET" yazılı mührü bastıktan sonra pusulaları zarf içerisinde ilgili sandıklara attı.
İlçede yaşayan 2 bin 900 civarındaki yabancı uyrukludan Türk vatandaşı olan yaklaşık 100'ü de oylarını kulandı.
Bitez beldesinde yaşamını sürdüren İngiliz uyruklu Hazel Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıl önce Türk vatandaşı olduğunu söyledi.
Demokratik hakkını kullanmak için sandık başına gittiğini belirten Güngör, "Türkiye'de bayram havasında bir seçim süreci yaşanıyor. Seçimler Türkiye'ye hayırlı olsun" dedi.
Öte yandan engelli ve yaşlı çok sayıda vatandaş da oy kullanmak için sandık başına geldi. Tekerlekli sandalyeyle oy kullanmaya gelen bir vatandaş, engelli yoluna park edilmiş araçlar nedeniyle oy kullanacağı okula ulaşmakta zorluk yaşadı.
Çevredeki vatandaşların yardımıyla sandığına ulaşan bu kişi, sürücüleri daha dikkatli olması konusunda uyardı.
Oyunu kullanan bir kişi ise kendi kalemiyle imza atmak isteyince görevlilerle kısa süreli tartışma yaşadı. Görevlilerin izin vermesinin ardından kendi kalemiyle imza atan bu kişi, daha sonra oy verme işlemini tamamladı.
Braunschweig Stadı’nda Büyük Denetim: 247 Güvenlik Görevlisi Kontrol Edildi
Hamburg’da Miras Vergisi Tartışması: Gelir Artıyor, Muafiyetler Büyüyor
Bremen’de Suç Oranı Yüzde 10 Düştü: Polis Daha Fazla Vakayı Aydınlatıyor
Bremen’de Kadına Yönelik Şiddet Artıyor: 2025’te Vakalar Yüzde 7,1 Yükseldi
HSV Evinde Yıkıldı: Leipzig’den Soğuk Duş (1:2)
Acht neue dual Studierende starten beim Hauptzollamt Braunschweig
Bremen’den Sert Adım: Anayasa Düşmanlarına Kamu Kapısı Kapanıyor
Bremen’de Kamu Şirketleri 2024’te Kârını Artırdı
Hamburg Türk Basın Birliği Yeni Döneme Güçlü Başladı
Harsefeld’de 84 Yaşındaki Sürücü Eczanenin Girişine Daldı
Hamburg’da Yeni Dönem: Demokrat Çorumlular Platformu Artık “Demokrat Hamburglular Platformu”
Markus Söder: “Yerel Siyaset Milletin Kalbidir”
Bremen Turizmde Yeni Yol Haritasını Açıkladı: “Bremen 2030+” Dönemi Başlıyor
Hamburg-Altstadt’ta Irkçı Saldırı: Polis 5 Şüpheliyi Kamuoyuna Açıkladı
Almanya'da yeni grev dalgası toplu ulaşımı felç etti