Tarih: 18.10.2024 10:41

Diekmoor ve SAGA Konutlarının Yıkımına Tepki: "Yeşil Alanlar Korunmalı"

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg’un Langenhorn bölgesinde yer alan Diekmoor’un yapılaşmaya açılmasına yönelik alınan karar, birçok kesimin tepkisini çekti. 9-18 Ekim tarihleri arasında Hamburg-Nord İlçe İdaresi tarafından düzenlenen sergide, Diekmoor’daki kentsel tasarım yarışmasının sonuçları tanıtıldı. Açılışa katılan Hamburg-Nord İlçe Meclisi üyesi Marco Hosemann (Die Linke), planlanan projelere sert eleştiriler yöneltti.

Sergi sırasında yapılan açıklamada, Foorthkamp bölgesindeki SAGA konutlarında yaşayan kiracıların, Diekmoor’daki yeni inşaatlara taşınacağı belirtildi. Bu karar, hem Diekmoor’un betonlaştırılması hem de Foorthkamp'taki uygun fiyatlı SAGA konutlarının yıkılarak yerlerine pahalı yeni binaların inşa edilmesi anlamına geliyor. Marco Hosemann, bu durumu şu sözlerle eleştirdi: “Diekmoor’un, bir doğa koruma, küçük bahçeler ve dinlenme alanı olarak kalması gerektiğine inanıyoruz. Aynı zamanda uygun fiyatlı mevcut konutların yıkılmasına da karşıyız. Sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik adına en iyi çözüm, SAGA konutlarını yenileyerek mevcut betonlanmış alanlarda yeni konutlar üretmek olacaktır.”

İlçe yönetimi, bölgenin şehir mülkiyetinde olduğunu ve bu nedenle yapılaşmanın planlandığını açıkladı. Marco Hosemann ise bu planın tek seçenek olmadığını belirterek, “Daha fazla yeşil alanı yok etmeden de uygun fiyatlı konutlar yaratılabilir. İlçemizde birçok boş daire bulunuyor veya tatil amaçlı kiralanarak farklı şekilde kullanılıyor. Yenilenebilecek boş ofisler ve genişletilebilecek çatı alanları mevcut. Ayrıca birçok arsa spekülatörler tarafından boş tutuluyor ve bu alanlar değerlendirilebilir,” dedi.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —