Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Startchancen Programı Hamburg’da Başladı

Almanya genelinde eğitimde adaletsizliklerin giderilmesini hedefleyen Startchancen Programı, Hamburg’da da hayata geçti. Program kapsamında Wilhelmsburg'daki tüm okullar dahil olmak üzere 90 okul, ek fonlardan yararlanacak.

Hamburg 7.09.2024 13:37:00 0
Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Startchancen Programı Hamburg’da Başladı

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger ve Hamburg Eğitim Senatörü Ksenija Bekeris, 8 Eylül Cuma günü Wilhelmsburg’daki Helmut-Schmidt-Gymnasium ve Elbinselschule'yi ziyaret ederek, Startchancen Programı'nın uygulandığı okullardaki gelişmeleri yerinde inceledi. Ziyaret, geçtiğimiz hafta ülke genelinde başlayan bu büyük eğitim reformunun Hamburg’daki etkilerini gözlemlemek amacıyla düzenlendi.

Startchancen Programı Nedir?

Almanya genelinde başlatılan Startchancen Programı, eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı ve sosyal adaletsizliklerin önüne geçmeyi amaçlıyor. Hamburg, bu programın uygulanacağı en önemli şehirlerden biri. Program kapsamında, Wilhelmsburg’daki tüm okullar dahil edilerek, bu semtteki okullara ek kaynak sağlanması hedefleniyor. Wilhelmsburg, Almanya genelinde bu programa dahil olan tek bölge olma özelliğini taşıyor ve burada bulunan 10 okul, yeni fonlarla desteklenecek.

Hamburg Eğitim Senatörü Bekeris: "Eğitimde Fırsat Eşitliği Sağlamak Toplumsal Bir Görevdir"

Hamburg Eğitim Senatörü Ksenija Bekeris, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın, sadece okulların değil, tüm toplumun önemli bir sorumluluğu olduğunu vurguladı. "Eğitimde dezavantajların ortadan kaldırılması, toplumun en önemli görevlerinden biridir. Hamburg’da bu konuda uzun süredir çalışmalar yapıyoruz ve Startchancen Programı, bu çabaların daha da ileriye taşınmasına büyük katkı sağlayacak. Wilhelmsburg’daki okullarımızın bu programa katılmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum," dedi.

Federal Eğitim Bakanı Stark-Watzinger: "Eğitim Başarısı Sosyal Kökenle Belirlenmemelidir"

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger de programın büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Stark-Watzinger, "Eğitim başarısının hala sosyal kökenle belirleniyor olması kabul edilemez. Startchancen Programı, bu durumu değiştirmek için büyük bir fırsat sunuyor. Hamburg’da gördüğüm gelişmeler, bu programın ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor," diye konuştu.

Programın Hedefleri

Startchancen Programı, eğitimde dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere daha iyi eğitim imkanları sunmayı hedefliyor. Hamburg’da bu programdan yararlanan 90 okul, toplamda 215 milyon Euro ek fon alacak. Bu fonların yarısı federal hükümet, diğer yarısı ise eyalet bütçesinden sağlanacak. Programın ilk yılı olan 2024/25 öğretim yılı, pilot dönem olarak değerlendirilecek. 2025/26 öğretim yılında ise program tam anlamıyla uygulamaya geçecek.

Hamburg, yıllardır eğitimde fırsat eşitliği sağlama konusunda önemli adımlar atıyor ve bu yeni programla birlikte şehir, eğitim alanındaki başarılarını daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Özellikle Wilhelmsburg bölgesindeki okulların bu programdan yararlanması, bölgedeki öğrenciler için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Program kapsamında, okulların altyapısı iyileştirilecek, öğretmen sayısı artırılacak ve öğrencilerin eğitim kalitesini artırmak için çeşitli projeler hayata geçirilecek. Hamburg’da eğitim alanında sağlanan bu gelişmeler, Almanya genelinde de örnek olarak kabul ediliyor.

Hamburg’daki eğitim reformları sayesinde, şehrin öğrencileri ulusal değerlendirme sınavlarında sürekli olarak daha iyi sonuçlar elde ediyor. Program, hem okulların hem de eğitim sistemi içindeki diğer aktörlerin iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

 

Startchancen Programı, Hamburg’un eğitim alanındaki başarısını daha da artırmayı hedefliyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve sosyal adaletsizlikleri azaltmak adına atılan bu adım, Hamburg’daki okullar ve öğrenciler için büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. Federal hükümetin ve eyalet yönetiminin iş birliğiyle hayata geçirilen bu program, Almanya genelinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlama yolunda önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

 

www.gazetehamburg.com

Bavyera 2025 Yılı Uyum Ödülleri Sahiplerini Buldu

Almanya’nın En Büyük Kino Kongresi 2026’dan İtibaren Hamburg’da!

1973’ün Olağanüstü Grevleri Bielefeld’de Anlatılıyor

Feride Morçay Avrupa’yı Salladı, Şimdi Türkiye’ye Geliyor!

TÜRGEM Lübeck’te 36. Yılını Gençlik ve Kültür Şenliğiyle Kutluyor

8. Tiyatro Köprüsü Festivali start alıyor

Hamburg-Nord’da Sol Parti’den Sert Eleştiri: “Koalisyon Umutsuz ve Tıkanmış”

Lübeck Halk Eğitim Merkezi'nden Yetişkinlere Mezuniyet Fırsatı

Frankfurt’ta Aslan Gibi Direndiler, Sıra Şimdi Bochum’da

Doktora Gidiyordu, Bir Daha Haber Alınamadı

Hoş Geldin Bundesligaya Hamburg!

Tschentscher'den HSV’ye Destek Mesajı: “Hamburg, En Üst Ligde Yerini Almalı”

Hamburg’da Üç Fidan’a Anma: Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Unutulmadı

"Blessin Kararlı: Frankfurt’u Zorlayacak Gücümüz Var"

Bremen’de Kaçak İşçiliğe Ortak Müdahale: Altı Şantiyede Denetim Yapıldı

Minik Kalpler İçin Büyük Kahramanlar: Jenfeld’de Renkli Şenlik

Hamburg Rahlstedt’te Marketin Camlarına Kurşun Yağdı: Polis Tanık Arıyor

Almanya'da mahkeme, AfD'nin "aşırı sağcı" olarak sınıflandırılmasına ilişkin kararın yürütmesini durdurdu

Hamburg’da Çehov Klasiği “Ayı” Sahneye Çıkıyor

HVV’de 3 Bin Kişiye Dilencilikten Para Cezası

80 Jahre nach Kriegsende: Abgeordnete reinigen Stolpersteine vor dem Hamburger Rathaus

Hamburg’da 80 Yıl Sonra Anlamlı Temizlik: Milletvekilleri Stolperstein Taşlarını Sildi

Fransız ve Alman Öğrenciler Bremen’de Tarihle Yüzleşti

Pforzheim Türkspor Tarih Yazıyor: Sarı-Siyah Rüya Gerçeğe Dönüşüyor!

Dr. Peter Tschentscher yeniden Belediye Başkanı

Türkiye, Intersolar 2025 Fuarı'na 94 Firma ile Katıldı

19. Bremen Dayanışma Ödülü Etiyopyalı Aktiviste: Meseret Hadush’a Anlamlı Onur

"Kadıncıklar" Münih’te Sahneye Taşınıyor

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Federal Meclis'teki zorlu oylamanın ardından koltuğuna oturdu

Hamburg’da 8 Mayıs’ta “Özgürlük, Eşitlik, Dayanışma” Çağrısı

Yükleniyor

Bavyera 2025 Yılı Uyum Ödülleri Sahiplerini Buldu

Almanya’nın En Büyük Kino Kongresi 2026’dan İtibaren Hamburg’da!

1973’ün Olağanüstü Grevleri Bielefeld’de Anlatılıyor

Feride Morçay Avrupa’yı Salladı, Şimdi Türkiye’ye Geliyor!

TÜRGEM Lübeck’te 36. Yılını Gençlik ve Kültür Şenliğiyle Kutluyor

8. Tiyatro Köprüsü Festivali start alıyor

  • Çarşamba 23.4 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 22.1 ° / 13.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 24.9 ° / 13 ° Güneşli