Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Startchancen Programı Hamburg’da Başladı

Almanya genelinde eğitimde adaletsizliklerin giderilmesini hedefleyen Startchancen Programı, Hamburg’da da hayata geçti. Program kapsamında Wilhelmsburg'daki tüm okullar dahil olmak üzere 90 okul, ek fonlardan yararlanacak.

Hamburg 7.09.2024 13:37:00 0
Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Startchancen Programı Hamburg’da Başladı

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger ve Hamburg Eğitim Senatörü Ksenija Bekeris, 8 Eylül Cuma günü Wilhelmsburg’daki Helmut-Schmidt-Gymnasium ve Elbinselschule'yi ziyaret ederek, Startchancen Programı'nın uygulandığı okullardaki gelişmeleri yerinde inceledi. Ziyaret, geçtiğimiz hafta ülke genelinde başlayan bu büyük eğitim reformunun Hamburg’daki etkilerini gözlemlemek amacıyla düzenlendi.

Startchancen Programı Nedir?

Almanya genelinde başlatılan Startchancen Programı, eğitimde fırsat eşitliği sağlamayı ve sosyal adaletsizliklerin önüne geçmeyi amaçlıyor. Hamburg, bu programın uygulanacağı en önemli şehirlerden biri. Program kapsamında, Wilhelmsburg’daki tüm okullar dahil edilerek, bu semtteki okullara ek kaynak sağlanması hedefleniyor. Wilhelmsburg, Almanya genelinde bu programa dahil olan tek bölge olma özelliğini taşıyor ve burada bulunan 10 okul, yeni fonlarla desteklenecek.

Hamburg Eğitim Senatörü Bekeris: "Eğitimde Fırsat Eşitliği Sağlamak Toplumsal Bir Görevdir"

Hamburg Eğitim Senatörü Ksenija Bekeris, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamanın, sadece okulların değil, tüm toplumun önemli bir sorumluluğu olduğunu vurguladı. "Eğitimde dezavantajların ortadan kaldırılması, toplumun en önemli görevlerinden biridir. Hamburg’da bu konuda uzun süredir çalışmalar yapıyoruz ve Startchancen Programı, bu çabaların daha da ileriye taşınmasına büyük katkı sağlayacak. Wilhelmsburg’daki okullarımızın bu programa katılmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum," dedi.

Federal Eğitim Bakanı Stark-Watzinger: "Eğitim Başarısı Sosyal Kökenle Belirlenmemelidir"

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger de programın büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Stark-Watzinger, "Eğitim başarısının hala sosyal kökenle belirleniyor olması kabul edilemez. Startchancen Programı, bu durumu değiştirmek için büyük bir fırsat sunuyor. Hamburg’da gördüğüm gelişmeler, bu programın ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor," diye konuştu.

Programın Hedefleri

Startchancen Programı, eğitimde dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilere daha iyi eğitim imkanları sunmayı hedefliyor. Hamburg’da bu programdan yararlanan 90 okul, toplamda 215 milyon Euro ek fon alacak. Bu fonların yarısı federal hükümet, diğer yarısı ise eyalet bütçesinden sağlanacak. Programın ilk yılı olan 2024/25 öğretim yılı, pilot dönem olarak değerlendirilecek. 2025/26 öğretim yılında ise program tam anlamıyla uygulamaya geçecek.

Hamburg, yıllardır eğitimde fırsat eşitliği sağlama konusunda önemli adımlar atıyor ve bu yeni programla birlikte şehir, eğitim alanındaki başarılarını daha da ileriye taşımayı hedefliyor. Özellikle Wilhelmsburg bölgesindeki okulların bu programdan yararlanması, bölgedeki öğrenciler için büyük bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Program kapsamında, okulların altyapısı iyileştirilecek, öğretmen sayısı artırılacak ve öğrencilerin eğitim kalitesini artırmak için çeşitli projeler hayata geçirilecek. Hamburg’da eğitim alanında sağlanan bu gelişmeler, Almanya genelinde de örnek olarak kabul ediliyor.

Hamburg’daki eğitim reformları sayesinde, şehrin öğrencileri ulusal değerlendirme sınavlarında sürekli olarak daha iyi sonuçlar elde ediyor. Program, hem okulların hem de eğitim sistemi içindeki diğer aktörlerin iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

 

Startchancen Programı, Hamburg’un eğitim alanındaki başarısını daha da artırmayı hedefliyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve sosyal adaletsizlikleri azaltmak adına atılan bu adım, Hamburg’daki okullar ve öğrenciler için büyük bir şans olarak değerlendiriliyor. Federal hükümetin ve eyalet yönetiminin iş birliğiyle hayata geçirilen bu program, Almanya genelinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlama yolunda önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

 

www.gazetehamburg.com

Avrupa’da Emeklilik Vaadiyle Dolandırıldılar: Mağdurlar Kanal Avrupa’ya Konuştu

HSV verweigert türkischen Medien die Akkreditierung – Gazete Hamburg seit drei Jahren abgelehnt

HSV’den Türk Medyasına Akredit Engeli: Gazete Hamburg’un Başvuruları 3 Yıldır Reddediliyor

Levent Çukur Dünya Boks Tarihine Geçti: Türk Profesyonel Boksunun İlk Orta Hakemi

Allegro Türk Müzik Korosu’ndan Muhteşem Konser

Hamburg-Neugraben-Fischbek’te 28 Yaşındaki Ruben Lennart Benthin İçin Kayıp Alarmı

Modanın Kalbi Bursa’da Attı: Bursa Fashion Week 8 Görkemli Defilelerle Tamamlandı

Hamburg’un Yeni Doğa Müzesi Elbtower’a Taşınıyor

St. Pauli, Hoffenheim Karşısında Dağıldı: İkinci Yarıda Gelen Goller Mağlubiyeti Getirdi

Gülperi Öztürk’ten Yüreklere Dokunan Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür'

Bundesliga'da Bayern Münih, Borussia Dortmund'u 2-1 yendi

Hamburg’da Gençler İçin Kaçırılan Fırsat: Kamu Kurumlarında Staj Olanakları Yok Denilecek Kadar Az

Rendsburg’da 13 Yaşındaki Lotta Marie K. Kayıp

Almanya'da İsrail'i eleştiren siyasetçi Tödehofer'in dijital cihazlarına el konuldu

Eyaletlerden Daha Etkili Şiddet Koruma Yasası Teklifi

Hamburg ve Bölge Şirketlerinden Çevreye Duyarlı Adım: 8 Kuruluş ÖKOPROFIT Ödülü Aldı

Benzin Fiyatlarına Günlük Zam Sınırı Gündemde

Hannover Polisi, Cep Telefonu Gaspçısını Arıyor: Fotoğraflar Yayınlandı

“Hamburg Matematikte Almanya’nın Zirvesinde”

Lübeck’te Sahte Şehir Logolu Etiketler Ortaya Çıktı

Hamburg’da Yeraltı Tuvalet Projesi İptal Edildi

Hamburg-Nord’da Kültürel Dayanışmaya Darbe: Özel Fon Tehlikede

Kiel’de Yeşiller Adayı Samet Yılmaz Hakkında İddialar: SPD’den Açıklama Talebi

Samet Akdağ “Canımsın” ile Halay Ritmi Getirdi

ENEX 2025 Genel Kurulu Hamburg’da Gerçekleşecek

Hamburg Sosyal Mahkemesi’nin Yeni Başkanı Dr. Barbara Hohnholz Oldu

Hamburg’un “Yeşil Yapılar Ödülü” Sahiplerini Buldu

Toplum İçin Çalışan Gençler Ödüllendirildi

Hamburg’da Taksi Ücretlerinde Yeni Dönem: Esnek Fiyat Denemesi Başlıyor

Hamburg Senatosu Elbtower İçin 595 Milyon Euro Kamu Kaynağı Ayırıyor

Yükleniyor

Avrupa’da Emeklilik Vaadiyle Dolandırıldılar: Mağdurlar Kanal Avrupa’ya Konuştu

HSV verweigert türkischen Medien die Akkreditierung – Gazete Hamburg seit drei Jahren abgelehnt

HSV’den Türk Medyasına Akredit Engeli: Gazete Hamburg’un Başvuruları 3 Yıldır Reddediliyor

Levent Çukur Dünya Boks Tarihine Geçti: Türk Profesyonel Boksunun İlk Orta Hakemi

Allegro Türk Müzik Korosu’ndan Muhteşem Konser

Hamburg-Neugraben-Fischbek’te 28 Yaşındaki Ruben Lennart Benthin İçin Kayıp Alarmı

  • Çarşamba 22.8 ° / 14.5 ° false
  • Perşembe 22.9 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.9 ° / 16.7 ° Güneşli