Göç tarihimize önemli katkılar sunan Fatma Dik-Thiel, yeni kitabı "GÖÇ ve DEMANS III – Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var" ile göçmenlerin yaşam öykülerini ve göçün derin izlerini okurlarla buluşturuyor.
Fatma Dik-Thiel, Almanya’daki göçmenlerin hikayelerine dair eserlerine bir yenisini daha ekleyerek, "GÖÇ ve DEMANS III – Avuçlarımda Hâlâ Sıcaklığın Var" isimli kitabını yayımladı. Yazar, yıllardır huzurevlerinde yaşayan göçmen hastalar ve aileleri ile yaptığı görüşmelerden derlediği bu çalışmayla, göç tarihimizin derinliklerini ve yaşanan zorlukları okurlara aktarıyor.
Kitap, 1961 yılında İstanbul Sirkeci Garı'ndan kalkan trenle başlayan Türk işçi göçünün nesiller boyu süren etkilerini ve bu yolculukta yaşanan acıları, özlemleri ve başarı öykülerini gözler önüne seriyor. Göçmenlerin zorluklara rağmen büyük başarılara imza attığı ve Almanya'nın yeniden yapılanmasına önemli katkılar sunduğu bu anlatılarda, yaşanan özveri dolu hayatlar ve demans hastası göçmenlerin sessiz kahramanlıkları da yer buluyor.
Dik-Thiel, "Bir gün herkes terkedilmiş bir eve benzeyecek, dışı harabe içi hatıra dolu" sözüyle, göçmenlerin yaşlanmış bedenlerinde biriken hatıraları hatırlatarak, göç öykümüzün derinliklerine bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor.
www.gazetehamburg.com