FC St. Pauli, Union Berlin'e Konuk Oluyor

FC St. Pauli, Bundesliga'ya 13 yıl aradan sonra döndü ve ilk maçında Heidenheim karşısında 2-0 yenildi. Takım, Union Berlin'e karşı oynayacağı maçta en az bir puan alarak milli maç arasına moralli girmek istiyor.

Spor 29.08.2024 23:29:00 0
FC St. Pauli, Union Berlin

FC St. Pauli, 13 yıl aradan sonra döndüğü Bundesliga sezonunun ilk maçında Heidenheim'a 2-0 yenilmenin hayal kırıklığını yaşıyor. Cuma akşamı (30 Ağustos, 20:30), Union Berlin'e konuk olacak olan takım, bu mağlubiyeti telafi ederek milli maç arasına en az bir puanla gitmeyi hedefliyor.

Kahverengi-Beyazlılar, ilk maçta sergiledikleri performanstan genel olarak memnun olsalar da, özellikle son vuruşlardaki eksiklikler nedeniyle istedikleri sonucu alamadı. Rakip takım Heidenheim, az sayıda pozisyonu iyi değerlendirerek Millerntor'dan 3 puanla ayrılmayı başardı. Bu mağlubiyetin ardından St. Pauli, hızla toparlanıp Union Berlin maçı için hazırlıklara başladı.

Union Berlin, sezonun ilk maçında Mainz 05 ile 1-1 berabere kalarak puan almayı başardı. Berlin ekibi, ilk iç saha maçında St. Pauli karşısında 3 puan hedefliyor. Union, 2019 yazında Bundesliga'ya yükseldiğinden bu yana hızlı bir gelişim gösterdi ve sırasıyla Avrupa Konferans Ligi, Avrupa Ligi ve son olarak da Şampiyonlar Ligi'ne katılma başarısı gösterdi. Geçen sezon ise ligde tutunma mücadelesi verdiler ve son anda küme düşmekten kurtuldular.

Union Berlin, bu sezon daha rahat bir lig dönemi geçirmeyi amaçlıyor. Son beş yılda, özellikle lige yeni yükselen takımlar karşısında iyi sonuçlar aldılar ve bu süreçte 10 Bundesliga iç saha maçının 7'sini kazandılar, 3'ünde ise berabere kaldılar. St. Pauli'nin Union Berlin karşısındaki deplasman karnesi ise pek parlak değil. Takım, Berlin'e karşı son 13 yılda sadece iki kez kazanabildi ve son galibiyetini 2011 yılında elde etti. Mart 2022'deki son karşılaşmada St. Pauli, DFB-Pokal çeyrek finalinde Union Berlin'e karşı iyi mücadele etse de 2-1 kaybetmişti.

Ancak bu istatistikler, Bundesliga'daki ilk karşılaşmalarında bir anlam ifade etmeyecek. St. Pauli'nin Union Berlin'e karşı başarı şansı yakalaması için güçlü bir takım performansı ve hücumda daha etkili olması gerekiyor. St. Pauli kaptanı Hauke Wahl, "Union Berlin çok güçlü bir takım, fiziksel olarak güçlüler ve zor bir maç olacak. Heidenheim maçında yaptığımız iyi şeyleri bu maçta da sürdürmek istiyoruz" dedi.

FC St. Pauli, hem Heidenheim mağlubiyetinin ardından moral bulmak hem de milli maç arasına iyi bir sonuçla girmek için Union Berlin karşısında galibiyet arayacak.

 

Wilhelmsburg’da Kayıp Olan 10 Yaşındaki Kız Bulundu

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Sabahattin Ali’nin Hücresi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bundesrat’tan Ekonomiye Hızlı Destek: “Yatırım Hızlandırıcısı”na Onay Verildi

Hannover’de Tarihi Okul Binası Yenilendi: Käthe-Kollwitz Lisesi’nin Batı Cephesi Restore Edildi

Schanzenzelt Devam Ediyor: Kültür Çadırının Geleceği Güvence Altında

Bundesrat’tan Federal Bütçeye Eleştiri: Eyaletler ve Belediyeler Daha Fazla Desteklenmeli

Almanya'da Rheinland-Pfalz eyaleti gelecekte AfD üyelerini kamu sektöründe işe almayacak

Bundesrat’tan Çağrı: AB’nin Çelik ve Metal Eylem Planı Hızla Hayata Geçirilmeli

Bundesrat, Hayvan Refahı Etiketleme Yasası’nı Sert Eleştirdi – Uygulama Süresi 2026’ya Ertelendi

Hamburg Yeşiller Partisi Yeni Eyalet Başkanını Seçti

Aşırı Sağa Boyun Eğmek Tehlikeli Bir Yol

"Türkçeyi Gençler Arasında Trend Hâline Getirebiliriz"

Hamburg-Wilhelmsburg’da 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp

Almanya’da Kira Artışına Fren 2029’a Kadar Uzatıldı

Almanya’da Aile Birleşimine Sınırlama: Aile Birleşimi İki Yıl Askıya Alındı

Hamburg’da Yaz Tatili Coşkusu: Yeni “Ferienpass” Tanıtıldı

Türküler Herne’de Yankılandı: Halk Müziğinin Ustaları Almanya’da Sahnedeydi

Hamburg Hauptbahnhof’ta Trajik Olay: Genç Adam S-Bahn'ın Altında Can Verdi

Terör örgütü PKK'dan bir grup silahlarını imha etti

FC St. Pauli, Louis Oppie’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg’a 50 Milyon Euroluk Dev Destek: “Impossible Founders” Startup Fabrikası Geliyor

St. Pauli’de Polis Şiddetine ve Ayrımcılığa Karşı Ortak Ses

Hamburg-Schnelsen’deki Saldırganlar Her Yerde Aranıyor

El Bagajı Ücretsiz mi Olmalı? AB'den Yeni Tatil Hamlesi

Berlin'de, Gazzeli çocukların fotoğrafları Federal Meclis'in önünde sergilendi

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

Futbolda Passolig dönemi sona erdi! Artık maçlara kimlikle girilecek

Hamburg'da Aile Dramı: Genç Kadın Öldürüldü, Zanlı Hayatını Kaybetti

Yükleniyor

Wilhelmsburg’da Kayıp Olan 10 Yaşındaki Kız Bulundu

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Sabahattin Ali’nin Hücresi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bundesrat’tan Ekonomiye Hızlı Destek: “Yatırım Hızlandırıcısı”na Onay Verildi

Hannover’de Tarihi Okul Binası Yenilendi: Käthe-Kollwitz Lisesi’nin Batı Cephesi Restore Edildi

  • Pazartesi 42.1 ° / 29.3 ° false
  • Salı 40.2 ° / 27.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 36.9 ° / 24.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı