FDP’den CDU’ya Geçişler Sürüyor: İki Üst Düzey İsim Daha Transfer Oldu
Almanya’nın Hamburg eyaletinde, FDP’nin iki önemli isimleri Wiebke Köhler ve Claus Krumrei, CDU’ya geçiş yaptı. Daha önce de FDP’nin eski başbakan adayı Anna von Treuenfels-Frowein CDU’ya katılmıştı. CDU, 2025 seçimleri için güç k

Hamburg’daki siyasi hareketlilik devam ediyor. Hür Demokrat Parti’nin (FDP) iki üst düzey yöneticisi Wiebke Köhler ve Claus Krumrei, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi’ne (CDU) katıldı. Bu geçişler, FDP’den CDU’ya yönelik son zamanlardaki dikkat çekici geçişlerin en yenisi. Geçtiğimiz Temmuz ayında, FDP’nin eski başbakan adayı Anna von Treuenfels-Frowein de CDU’ya katılarak 2025 Bürgerschaft seçimleri için CDU’nun eyalet listesinin ikinci sırasından aday olmuştu.
CDU Hamburg Başkanı Dennis Thering, Köhler ve Krumrei'nin partiye katılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Thering, “CDU Hamburg, merkez sağın tüm güçlerini bir araya getiriyor. İnsanlar, SPD ve Yeşiller’in yönetim tarzından sıkıldı. Daha güvenli bir şehir, güçlü bir ekonomi ve günlük trafik kaosunun sona ermesini isteyenler CDU’yu tercih etmeli,” diyerek partinin 2025 seçimlerine güçlü bir şekilde hazırlandığını vurguladı.
Wiebke Köhler, güvenlik ve savunma politikaları konusundaki uzmanlığıyla CDU’ya katıldığını belirterek, Hamburg ve Almanya’nın güvenliği için çalışacağını ifade etti. Köhler, “CDU, iç ve dış güvenlikte net bir duruşa sahip. Bu nedenle partinin bir parçası olmak mantıklı bir adım,” dedi.
Claus Krumrei ise CDU’ya katılmanın kendisi için bir geri dönüş olduğunu ifade etti. Krumrei, Hamburg’un potansiyelini yeniden keşfetmesi için güçlü bir CDU’ya ihtiyaç olduğunu belirterek, "Siyasi kariyerim boyunca güvenlik ve kamu düzenine önem verdim ve CDU bu konuda gereken adımları atacak," dedi.
Bu geçişler, CDU’nun Hamburg’da 2025 seçimleri için ivme kazandığını gösterirken, FDP’den CDU’ya olan ilginin de artarak devam ettiğini ortaya koyuyor.
www.gazetehamburg.com
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
- Cumartesi 12.8 ° / 4.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





