Fırtınada Gençliğim Hamburg’la Buluştu: Halkın Hikâyesi Perdeye Yansıdı
Gösterişten uzak, tamamen halkın kendi hikâyesi üzerine kurulu gala… Fırtınada Gençliğim filmi Hamburg’da yaklaşık bin kişiyle buluştu ve izleyen herkes kendi yaşamından bir parça buldu.
Hamburg’da Pazar günü, yazar, senarist ve yönetmen Halil Babür’ün kitabından sinemaya uyarladığı Fırtınada Gençliğim filmi, alışılmış gala kalıplarının dışına çıkarak halkla buluştu. Phönix Veranstaltungssaal’de gerçekleşen geceye yaklaşık bin kişi katıldı ve gösterişten uzak, samimi bir atmosferde film ilk kez izleyiciye sunuldu.
Gala, klasik kırmızı halı ve davetli listelerinden uzak, doğrudan halkın kendi hikâyesiyle buluşacağı şekilde tasarlandı. Sunuculuğu Seda ve gazeteci Ali Akdemir üstlendi; salona adeta sıcaklık ve samimiyet yaydılar. İzleyiciler, sunum boyunca sahnedeki uyuma ve samimi enerjiye alkışlarla karşılık verdi.
Saat 17.00’de başlayan 45 dakikalık gösterimde, salonda derin bir sessizlik hâkim oldu. Film boyunca Hamburg’dan ve Türkiye’den gelen izleyiciler, ortak bir hikâyede buluştu; kimi gözyaşlarını tutamadı, kimi anlatılan yaşamın kendi hayatından izler taşıdığını hissetti. Belgesel ve dramı harmanlayan anlatım, güçlü bir halk sineması örneği sundu.
Gösterimin ardından sahneye çıkan Grup Yaren, müzikleriyle geceyi başka bir boyuta taşıdı. Salon, eserlerle birlikte hem hüzünlendi hem de neşelendi; konuklar, yalnızca bir film galası değil, paylaşılmış duygular ve anılar deneyimi yaşadı.
Filmin yapımcısı, senaristi ve yönetmeni Halil Babür, sahneye davet edildiğinde katılımcıların ilgisi karşısında duygulandı. Babür, filmin ticari bir amaç taşımadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Amacımız kazanç değil… Halkın kendi hikâyesini görmesi, sahip çıkması.”
Yaklaşık dört yıllık bir emeğin ürünü olan film, 11 Mart’tan itibaren Almanya genelinde sinemalarda gösterilecek. Gala ise, izleyicilerle ilk buluşma fırsatı olarak unutulmaz bir anıya dönüştü.
O gece salondan ayrılan herkesin ortak hissi açıktı: Bu yalnızca bir film değildi; hayatın, direncin, umutların ve paylaşılmış acıların perdeye yansımasıydı. İzleyici, kendi hikâyesinden bir parça buldu ve bu, gecenin büyüsünü tamamladı.
Foto Ahmet Durmuş
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Yükleniyor
Hamburg’da Yeni Dönem: Biletsiz Yolculukta Hapis Cezasına Son Mu?
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hamburg’da yeni adım: Evsizler için psikiyatrik merkez açılıyor
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
- Perşembe 14 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 14.6 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





