Fransa’dan Türk şirketlere ‘markalarımızı satın alın’ daveti

Fransa’dan Türk şirketlere ‘markalarımızı satın alın’ daveti

Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq, Türkiye’nin önde gelen şirketlerine, “Ülkeme gelip yatırım yapın. Markalarımızı satın alın.” davetinde bulundu. Nicole Bricq, Türkiye ve Fransa’nın diğer ülkelerde ortak yatırımlar yapab

Fransa Dış Ticaret Bakanı Nicole Bricq, Türkiye’nin önde gelen şirketlerine, “Ülkeme gelip yatırım yapın. Markalarımızı satın alın.” davetinde bulundu. Nicole Bricq, Türkiye ve Fransa’nın diğer ülkelerde ortak yatırımlar yapabileceğini de dile getirdi.
Fransa Dış Ticaret Bakanı Bricq, İstanbul temasları dâhilinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile bir araya geldi. Fransız CEO’ların da yer aldığı buluşmada söz alan Nicole Bricq, Fransa için Türkiye’nin sanayi alanında önemli bir ortak olduğuna işaret etti. Bricq, ülkenin büyüme oranları ile, ihracatta yakaladığı ivme ile Avrupa’yı imrendirdiğini de vurguladı.
Türkiye ile Fransa’nın diyaloglarının iyi olduğunu anlatan Bricq, “Bu diyalog dilerim ekonomide de olur. Burada şirketlerin diyalogu daha önemli. Kuşku yok ülkelerin ticaretini artıracak olan şirketlerdir. Devlet olarak THY, uçak adedini artırmayı dilediğinde gerekeni yaparız. Yine Türkiye’nin enerji ile ilgili davetlerine sıcak bakarız. Yenilenebilir kaynaklar olsun, nükleer reaktörler olsun gereken katkıyı yaparız. Ama bunların biri dahi şirketlerin diyalogundan önemli değildir.” ifadelerini kullandı
Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin Avrupa’da büyük atılım yaptığından söz eden Nicole Bricq, “Temenni ederim bunlar ülkeme de yatırım yapar, markalarımızı ya da markalarımızın paylarını satın alır.” dedi.
Avrupa’da 500 milyona yakın tüketicinin bulunduğunu belirten Bricq, Türkiye’yi bu pazarda yerini almaya çağırdı.
"ENERJİ VE TARIMDA ORTAK YATIRIM OLABİLİR"
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise enerji ve tarım gibi alanlarda Türkiye ve Fransa’dan şirketlerin ortak yatırım yapabileceğini ifade etti. Türkiye ile Fransa’nın toplam milli gelirinin 3,5 trilyon dolar, dış ticaretinin 1,7 trilyon dolar olduğunu bildiren Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:
“2011’de 16 milyar dolar olan dış ticaretimiz, geçen senenin sonunda Avrupa kaynaklı bunalımdan dolayı 15,5 milyar dolar oldu. 16 milyar dolar dış ticaret, bu sene sonunda 15,5 milyar dolar olacak Avrupa bunalımından dolayı. Burada alınacak çok merhale var. Bu rakamlar 50 milyar doları geçebilir, 60 milyar dolara dayanabilir. Türkiye’den şirketlerin dünyaya yaptığı yatırımların 20’de biri Fransa’ya olduğu ortadadır. Yine Fransa’dan şirketlerin Türkiye’de 6,2 milyar dolar yatırımı olduğu malum. Onlara kapılarımız açık. Otomotiv, iyi bir alan. Otomotivin yanında mobilya, tekstil depolama gibi konularda önemli ortaklık alanları var. Türkiye, beşeri kaynağı ve konumu itibari ile ender bir ülke. Hedefleri büyük, 10 sene sonra ekonomiyi 3’e katlayacak. Milli geliri 2 trilyon dolara, mal ihracatını 500 milyar dolara getirmeyi planlıyor. Bu hedefleri yakalama adına enerji ve taşımaya 250 milyar dolar yatırım yapılacak. Bunun içinde demiryolları da, nükleer de var. Bu yatırımlara Fransa’nın duyarlı olması gerekiyor. Öte yandan müteahhitlikte geldiğimiz yer belli. Onun için Fransa’dan taahhüt firmaları, Afrika, Ortadoğu ve Kafkasya’da ülkemin şirketleri ile ortaklık yapmalı. Fransızca’nın kullanıldığı Afrika ülkelerinde de sanayicimiz ile güç birliğine gitmeli. Bunlar iki ülkenin menfaatine olacaktır.”
Türkiye’nin ihracat ile büyüyen bir ülke olduğuna temas eden Çağlayan, "2011’de Türkiye yüzde 8,5 büyüdü. Avrupa Birliği büyüme ortalaması yüzde 1,5 oldu. Demek ki Türkiye, üye olsa birlik yüzde 1,5 değil 1,8 büyüyecekti. Ülkem, birliğin büyümesine yüzde 20 katkı sunacaktı." dedi.

Almanya'da Kültür Bakanı Weimer, ülkede fikir çeşitliliğinin tehdit altında olduğunu belirtti

Almanya'da doğum oranlarındaki düşüş 2024’te de devam etti

Hamburg Hofweg’de Yıkım Endişesi: Kiracılar Lüks Konutlara Kurban mı Ediliyor?

Bremen’in İlk Çırak Yurdu Tamamlanmak Üzere: Uygun Fiyatlı Konutlar Sonbaharda Hizmete Açılıyor

Lübeck'te 14 Yaşındaki Çocuk Kayboldu: Polis Benjamin Q.’yu Arıyor

Lübeck Halk Eğitim Merkezi’nde Mezuniyet Sevinci: 13 Kişi ESA Diplomasını Aldı

Lüneburg Tren Garında Yakalandı: Aranan Cezayirli Soyguncu Tutuklandı

Hamburg’da 11 Eylül Anısına Gedenk Plakeleri Açıldı

Almanya'da 17 milyon kişi yalnız yaşıyor

Pınar Özbek’ten Esma’nın Işığında: Kalpten Kalbe Yolculuk

Filmtage Köln 2026’dan itibaren Hamburg’da düzenlenecek

Nürnberg’de Öğrenci Trafik Gönüllülerine Teşekkür Töreni

Volkspark’ta yeni spor merkezi: Engelli dostu modern spor salonu Hamburg sporuna kazandırılıyor

Hamburg-Alsterdorf’da Saldırı: Polis Şüphelileri Arıyor

Altwarmbüchener Gölü'nde Yeni Güvenlik Önlemleri: Sarı Şamandıralarla Yüzme Alanı Belirlendi

St. Pauli’nin Kalbinde Yeni Bir Yaratıcılık Merkezi: Eski Okul Artık Sanatın Hizmetinde

HAMBURG'DA SAĞIRLARA YÖNELİK ADALETSİZLİK RESMEN TANINDI

HAMBURG İDARE MAHKEMESİNDEN MEMUR MAAŞLARIYLA İLGİLİ EMSAL KARAR

AVRUPA TÜRKLERİ TEPKİLİ: YAZ TATİLİNDE UÇAK BİLETİ FİYATLARI EL YAKIYOR

YTB’den Sınır Kapılarında Karşılama ve Uğurlama Hizmeti

Hamburg-Eißendorf’da Cinsel Saldırı Girişimi: Polis Şüpheliyi Arıyor

Almanya'da mahkeme, Filistin asıllı İngiliz doktora getirilen faaliyet yasağını hukuka aykırı buldu

Schwentinental’de Ağır Yaralama Soruşturması: Polis Şüpheliyi Arıyor

Kiel Eyalet Meclisi'nde İzinsiz Protesto Sonlandırıldı: Sekiz Gözaltı

Hamburg Eyalet Parlamentosu 16 Temmuz’da Toplanıyor: Gündemde Ortak Kira Sözleşmeleri, İşsizlik Kuponları ve Okullarda Din

Hamburg’da 2025 Mezuniyet Başarıları Açıklandı: Abitur Not Ortalaması 2,35

Hamburg’dan Şiddet Mağdurlarına Destek: Ortak Kira Sözleşmesinden Kolay Çıkış Talebi

“Groß-Sand Kapanmasın!”: Wilhelmsburg ve Veddel Halkı Sokağa Çıkıyor

Hamburg’da İki Kız Çocuğu İçin Kayıp Alarmı

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

Yükleniyor