Gençler Daha Adil Bir Dünya İçin Berlin'de Buluştu

Berlin'de düzenlenen "TEK DÜNYA – Genç. Küresel. Geleceğin Senin!" etkinliği, gençlerin adil ve sürdürülebilir bir dünya için yenilikçi fikirler geliştirdiği bir platform oldu.

Almanya 2.12.2024 02:34:00 0
Gençler Daha Adil Bir Dünya İçin Berlin

Berlin, 1 Aralık 2024 – Gençlerin daha adil ve sürdürülebilir bir dünya için fikirlerini paylaştığı ve somut çözümler ürettiği "TEK DÜNYA – Genç. Küresel. Geleceğin Senin!" etkinliği, 29 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında Berlin'deki Vienna House Andel’s otelinde gerçekleştirildi. Etkinlik, Almanya'nın dört bir yanından gelen yaklaşık 200 gençe ev sahipliği yaptı. Katılımcılar, geleceğe dair yenilikçi vizyonlarını geliştirme, fikir alışverişi yapma ve küresel sorunlar için somut adımlar atma fırsatı buldu.

Etkinlikte, Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Dr. Bärbel Kofler, gençlerin tutkusu ve yaratıcılığı karşısında büyük bir etkilendiğini dile getirerek, "Gençlerin sahip olduğu tutku ve yaratıcılık beni büyük bir hayranlıkla doldurdu. Onlar sadece yenilikçi fikirler geliştirmiyor, aynı zamanda bu fikirleri gerçekleştirme cesaretini ve yeteneğini de gösteriyor. Bu, hem gençlere hem de yaşlılara ilham kaynağı olmalı çünkü sürdürülebilir ve adil bir geleceği inşa etmek bizim ortak görevimizdir," ifadelerini kullandı.

Demokrasiye Erişim Teması Öne Çıktı

Etkinliğin açılışında, Dr. Bärbel Kofler, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte "Okullarda demokrasi nasıl teşvik edilebilir?" sorusunu ele aldı. Max-Windmüller Lisesi’nin İklim Konseyi ve Magdeburg'daki Comenius Okulu'nun "Küresel Çocuklar" projesi gibi örneklerle, demokrasi eğitiminin başarıyla hayata geçirilebileceği yollar vurgulandı. Her iki okul da daha önce kalkınma politikalarıyla ilgili okul yarışmasında ödül kazanmıştı. Panelde konuşan Carl-Benz Realschule Oberkassel’den Bettina Peiffer, "Okul, güçlü eylem seçenekleri ve gelecek perspektifleri geliştirebileceğimiz bir yer olmalıdır," dedi.

Okul İçi ve Dışı Katılımın Birleşimi

Cumartesi sabahı düzenlenen oturumda, katılımcılar okul içi ve dışı bağlamlarda kalkınma politikası konusundaki katılımın nasıl artırılabileceğini tartıştılar. Fairtrade Almanya e.V. adına konuşan Aileen Böckmann, bireysel tüketim kararları ve daha iyi koşullar için çaba göstermenin herkesin katkı sunabileceği alanlar olduğunu belirtti. Eski bir öğrenci olan Clara Beck ise Güney Afrika’daki bir ortak okul ile yürütülen tiyatro projesinden bahsederek, ayrıcalıkların farkında olunması gerektiğini vurguladı.

Yaratıcılık ve Kararlılık İlham Verdi

Etkinlik boyunca düzenlenen atölyelerde gençler, iklim değişikliği, adil ticaret, demokrasi eğitimi ve genç katılımı gibi konularda projeler geliştirdi. Katılımcılar, ağ kurarak fikirlerini paylaşma ve işbirliği yapma fırsatı buldu. Müzisyen Pia Kämper (22), "Bu etkinlik inanılmaz derecede ilham vericiydi. İnsanlar, duygularını ve fikirlerini paylaşarak birbirlerine umut verdi. Bu tür fırsatlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var," dedi.

Müzik Birleştirici Bir Güç Oldu

Etkinlikte "EINE WELT için Şarkın" yarışmasının kazananları olan Neeleisa, Pia Kämper, Shayla Jolie & Filo, The Expeditions ve Vianne, global adalet, iklim değişikliği ve dayanışma gibi konuları ele alan şarkılarını seslendirdi. Genç müzisyenlerin mesajları katılımcıları derinden etkiledi.

2025’te Devam Edecek

Etkinlik sonunda, kalkınma politikalarıyla ilgili okul yarışmasının mevcut dönemi tamamlanırken, yeni dönem için hazırlıkların başladığı açıklandı. "EINE WELT için Şarkın" yarışmasının yeni turu 2025’in başında başlayacak. Ayrıca, 2025/2026 eğitim-öğretim yılında kalkınma politikası okul yarışmasının yeni turu düzenlenecek.

 

 

www.gazetehamburg.com

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

Hamburg’da Meslek Okullarına “Sosyal Medya Laboratuvarı”

Ahlerstedt’te Kavşakta Kaza: İki Kişi Hafif Yaralandı

Bahrenfeld S-Bahnhaltestelle Çevresinde Mobilite Devrimi: Hegarstraße Yenilendi, Friedensallee Çalışmaları Başlıyor

UGC Başkanı Ahmet Öz’den 6 Şubat Mesajı: “Gazetecilerin İsimleri Deprem Kentlerinde Yaşatılmalı”

Hamburg ve Schleswig-Holstein Okul Denetimini Modernize Ediyor: Vakıflar Uzmanlık Katkısı Sunuyor

“Anne, Lütfen Yardım Et!”: Telefon Dolandırıcılarının Korku Üzerinden Kurduğu Tuzak

HafenCity’de Çocuklar ve Kulüpler İçin Yeni Spor Alanı

Bremen’de Dört Okul İklim Nötrlüğü Yolunda: “Gelecek Sınıflarda Başlıyor”

“Trende Feci Saldırı: Serkan C. Görevini Yaparken Can Verdi”

Münih’te “Otizme Farklı Bakış” Semineri 8 Şubat’ta

Thering: „Hamburg braucht Mut zu Olympia – und verlässliche Finanzierung für Hochschulen“

“Kanserle Mücadelede Hamburg Örnek Oluyor: Tarama ve Tedavi Umut Veriyor”

Oslebshausen’de 22 Kaçak Araç Kaldırıldı: Ordnungsamt Harekete Geçti

Moorrege’de Çocuk Saldırısı: Kriminalpolizei Faili Arıyor, Phantombild Yayımlandı

Hannover’de 16 Yaşındaki Melia S. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

İstanbul’daki Otel Faciasında Yeni Gelişme: Savcılık Altı Kişi İçin Hapis Cezası İstedi

Hamburg’da İzmir Sokak Lezzetleri: “35 Orijinal İzmir” Kapılarını Açtı

Hamburg’da 1. Sınıf ve Anaokulu Kayıtlarında Yüksek Talep Sürüyor

Goodbye, Dapo! Afolayan St. Pauli’ye Veda Etti, Blackburn Rovers’a Transfer Oldu

Hamburg, 393 Yeni Öğretmen Adayını Törenle Karşıladı: “Duruşunuzu Gösterin!”

Yeni Araştırma Ortaya Koydu: Spor, Hamburg’da Binlerce İstihdam Sağlıyor

Bremen ve Bremerhaven Okullarında Yeni Dönem: 200 Öğretmen Adayı Göreve Başlıyor

Hamburg’da Burchardplatz İçin İkinci BID Dönemi Başladı: 2,17 Milyon Euro’luk Dönüşüm

1:2’lik Mağlubiyet Augsburg’da: Eski St. Pauli Oyuncusu Gregoritsch İki Golle Yıldızlaştı

Yükleniyor

St. Pauli, Stuttgart’ı 2-1 Mağlup Etti: Millerntor’da Hayati Zafer

“Fırtınada Gençliğim” Hamburg’da Gala Yapıyor: Bir Göç Hikâyesi Sinema Perdesinde

Yozgat Rüzgârı Hamburg’da Esti: Kültür ve Spor Şöleni Büyük İlgi Gördü

Almanya’da Çifte Vatandaşlık Beklenen İlgiyi Görmedi: 1,3 Milyon Türk’ten Sadece 30 Bini Başvurdu

Hamburg’da “Kırmızı Bölgelerde” Ek Gübreleme Kuralları Mahkeme Kararıyla Askıya Alındı

Bremen’de Eğitim Alarmı: Okullarda Büyük Kalite Hamlesi Başladı

  • Pazartesi 11.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10.4 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 10.2 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı