Tarih: 24.04.2024 14:58

Hamburg Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız: "Hamburg'da Barış ve Uluslararası Hukuk Kürsüsü Kurulmalı!"

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız, uluslararası alanda Hamburg'un liderlik yapabileceği en önemli konunun barış ve uluslararası hukuk üzerine bir kürsü kurulması olduğunu belirtti. Yıldız, bu konuda CDU'nun İsrail kürsüsü talebine karşı çıkarak, kentin barış ve hukukun üstünlüğüne odaklanması gerektiğini vurguladı.

Dünya genelindeki artan savaşlar ve uluslararası hukukun ihlal edilmesi konusunda dikkat çeken Yıldız, özellikle NATO ülkelerinin, Almanya dahil, bu ihlallerde bulunduğunu belirtti. İsrail'in Gazze'deki eylemlerine de değinen Yıldız, Almanya'nın bu konuda daha kritik bir tutum alması gerektiğini ve silah tedarikinin artmasının yanlış olduğunu ifade etti.

UN-Sonderberichterstatterin Francesca Albanese'nin raporuna atıfta bulunan Yıldız, İsrail'in Gazze'de "völkermörderische Gewalt" (soykırım niteliğinde şiddet) uyguladığına dair "mantıklı sebepler" olduğunu belirtti. Yıldız, bu tür ihlallerin tüm dünyada sona erdirilmesi gerektiğini vurguladı.

Mehmet Yıldız, Hamburg'un barış ve uluslararası hukuk konusunda liderlik yapabileceğini, bu alanda bir kürsü kurarak uzun vadeli bir katkı sağlayabileceğini belirtti. Yıldız, Almanya'nın İsrail veya Ukrayna'ya yönelik tek taraflı müdahalelerinin, uluslararası hukukun ve insan haklarının ihlaline yol açabileceğini ve bu tür müdahalelerin sadece çatışmaları derinleştireceğini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —