Zafer Özpolat
Hamburg – Almanya futbolunun en ateşli rekabetlerinden biri olan Hamburg Derbisi, bu kez skora yansımayan bir heyecana sahne oldu. St. Pauli ile Hamburg SV arasında oynanan 113. randevu, yoğun ikili mücadeleler ve sertlik dozu yüksek anlara rağmen golsüz sona erdi. Tamamı dolu Millerntor Stadı’nda oynanan karşılaşmada iki ekip de savunmada hata yapmadı, hücumda ise aranan yaratıcılık bir türlü bulunamadı.
FC St. Pauli Teknik Direktörü Alexander Blessin, Borussia Dortmund deplasmanında alınan 2-3’lük mağlubiyetin ardından ilk 11’de tek değişikliğe gitti. Louis Oppie, Lars Ritzka’nın yerine sahaya çıkarken, Jackson Irvine iki maçlık aranın ardından kadroya döndü. Hamburg SV cephesinde ise Teknik Direktör Merlin Polzin, Mönchengladbach maçının ardından Jean-Luc Dompé’yi yedek kulübesine çekti; Alexander Røssing-Lelesiit ilk 11’de yer aldı.

Hissedilen sıcaklığın eksi 10 dereceye yaklaştığı soğuk Hamburg akşamında, karşılaşma yüksek tempoyla başladı. Güney tribününde açılan dev pankart ve koreografiyle takımlarını karşılayan St. Pauli taraftarları, ilk düdükle birlikte Millerntor’u adeta ateşledi. Mücadelenin ilk dakikalarında sert fauller dikkat çekti. Adam Dźwigała’nın Røssing-Lelesiit’e yaptığı müdahale hem sarı kartla sonuçlandı hem de genç oyuncunun oyundan çıkmasına neden oldu.

İlk yarıda pozisyon sayısı sınırlı kaldı. HSV adına Bakery Jatta’nın şutunu St. Pauli kalecisi Nikola Vasilj kritik bir refleksle kurtarırken, ev sahibi ekipte Pereira Lage ve Pyrka’nın denemeleri sonuç getirmedi. Devre arasına golsüz eşitlikle gidildi.
İkinci yarı, tribünlerdeki yoğun duman nedeniyle kısa bir gecikmeyle başladı. Oyun temposu artmasına rağmen iki takım da savunma disiplininden ödün vermedi. Blessin’in yaptığı değişikliklerle St. Pauli son bölümde baskıyı artırdı. Sinani, Sands, Oppie ve Pyrka ile yakalanan fırsatlarda HSV kalecisi Daniel Heuer Fernandes kritik kurtarışlara imza attı.
HSV ise hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı ancak son paslardaki hatalar nedeniyle net gol şansı yakalayamadı. Maçın son dakikaları heyecanlı geçse de skor değişmedi ve Hamburg Derbisi golsüz sona erdi.

Bu sonuçla birlikte iki ekip de sahadan birer puanla ayrılırken, 113. Hamburg Derbisi yüksek mücadele gücü ancak düşük hücum verimliliğiyle hafızalara kazındı.