'Hamburg İslam Merkezi' (IZH) Derneği Yasaklandı

Almanya İçişleri ve Yurt Bakanlığı (BMI), bugün "Hamburg İslam Merkezi e.V." (IZH) ve ülke çapındaki yan kuruluşlarını yasakladı.

Hamburg 24.07.2024 12:24:00 0

Almanya İçişleri ve Yurt Bakanlığı (BMI), bugün "Hamburg İslam Merkezi e.V." (IZH) ve ülke çapındaki yan kuruluşlarını yasakladı. IZH, radikal İslamcı bir örgüt olarak tanımlandı ve anayasa düşmanı hedefler peşinde koştuğu belirtildi. IZH'nin amacı ve faaliyetleri, anayasal düzeni ve halklar arası anlayışı hedef alıyor ve ceza kanunlarına aykırı düşüyor. Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi'nin yıllardır sürdürdüğü gözlemler de bu yasağa katkıda bulundu.

Çarşamba sabahı erken saatlerde, İçişleri Bakanlığı'nın talebi üzerine sekiz eyalette aramalar yapıldı, ana odak noktası Hamburg'du. IZH ve yan kuruluşlarına ait kişiler ve yerler bu aramalardan etkilendi. Außenalster'deki "Mavi Cami" İçişleri Bakanlığı tarafından kapatıldı ve el konuldu. Cami, artık federal yönetim altında. Senato, atılacak adımlar konusunda bilgilendirilecek ve İçişleri Bakanlığı ile gelecekteki kullanım imkanları üzerine konuşacak.

Kasım 2023'te İçişleri Bakanlığı geniş çaplı aramalar gerçekleştirmişti.

Hamburg'un Birinci Belediye Başkanı Dr. Peter Tschentscher, "Hamburg İslam Merkezi'nin anayasa karşıtı faaliyetleri bugün sona erdi. Bu gün, Hamburg'un toplumsal yapısına iyi geldi. Radikal İslamcılık ve antisemitizm, açık, demokratik ve özgür bir şehir olan Hamburg'da yeri olmayan unsurlardır. Anayasayı Koruma Dairesi'nin elde ettiği bilgilerle birlikte İçişleri Bakanlığı bugün IZH'yi ülke çapında yasakladı. Güvenlik birimlerimiz, IZH'yi yıllardır yoğun bir şekilde izledi, kararlı bir şekilde müdahale etti ve yasaklama sürecine etkili bir şekilde katkıda bulundu. İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, Federal Anayasayı Koruma Dairesi ve Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi'ne hukukun üstünlüğü ve Almanya'daki demokrasi için gösterdikleri kararlı tutum ve önemli katkıları için teşekkür ederim," dedi.

Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote ise şöyle konuştu: "Hamburg İslam Merkezi bugün itibarıyla tarih oldu. Bu, insan haklarını hiçe sayan İran rejiminin dış temsilciliklerinden birinin kapatılmasıyla İslamcı radikalizme karşı önemli bir darbe oldu. Bu yasak, bir kez daha gösteriyor ki: Hukuk devleti olarak, demokrasimizin düşmanlarına karşı sert ve etkili bir şekilde mücadele ediyoruz. Yasaklama sürecini başlatan ve başarıyla sonuçlandıran İçişleri Bakanı Nancy Faeser'e ve bu başarıya yoğun çalışmalarıyla katkıda bulunan Hamburg Anayasayı Koruma Dairesi'ne teşekkür ediyorum. Güvenlik birimlerimizin baskısı, IZH'nin Şura'dan ayrılmasına ve başkan yardımcısının sınır dışı edilmesine neden olmuştu. Gelecekte de İslamcılığın her türüne karşı kararlı ve etkili bir şekilde mücadele etmeye ve tüm hukuki imkanları sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz."

 

www.gazetehamburg.com


St. Pauli, Augsburg karşısında 3. galibiyetini kaçırdı, maç 1-1 berabere tamamlandı

Almanya'da sığınmacıların aile birleşimlerinin durdurmasını içeren tasarı Meclis'te reddedildi

Almanya'da sol görüşlü protestocular, CDU partisinin Hannover temsilciliğini işgal etti

Altona Dayanışma Ödülü 2024: İki Kuruluş Ödüle Layık Görüldü

Hamburg’da Seçim Bildirimlerinde Hata: 145 Bin Kişiye Yeniden Gönderilecek

Hamburg’da Göç Politikalarına Karşı Protesto: “Dayanışma ve Hukuk Devleti İçin Buradayız!”

Türk Mutfağı Münih’te Tanıtıldı: 'Tatlı Yiyelim, Tatlı Konuşalım'

Bremen’de Bakım Eğitimi İçin Yeni Adım: Şiddet Mağdurlarına Destek Eğitimi Müfredata Girdi

Almanya'da okullarda "Yahudi ve İsrail düşmanlığıyla etkin mücadele" önergesi Federal Meclis'te kabul edildi

Almanya'da CDU/CSU'nun göç politikasının sertleştirilmesini içeren önergesi kabul edildi

Münih’te Geleneksel Schwarz-Weiß Balo Görkemli Bir Geceye Sahne Oldu

Mert Yeşilmenderes’in Hamburg’daki İlk Konseri Büyük Beğeni Topladı

Almanya’da mahkeme, bir kadının nikapla araç kullanma talebini reddetti

Almanya Başbakanı Scholz: '(Musk'ın aşırı sağcı siyasetçileri desteklemesi) Bu gerçekten iğrenç'

Almanya'da her beş kişiden biri yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında

Ticketmaster Ödülleri 2025: Türkiye’nin Favori Etkinlikleri Seçiliyor!

Hamburg’da İnsan Zinciri: Demokrasi ve Çeşitlilik İçin Omuz Omuza!

Interkulturelle Denkfabrik ve MUT Theater’a Kültürel Destek

Hamburg’dan Sosyal Konutlara 1,774 Milyar Euro Destek

Hannover’da Güvenli Okullar İçin Ortak Adım: "Back to School" Projesi Başladı

St. Pauli, Union Berlin’i Mağlup Etti: Üst Üste İkinci Galibiyet! 3-0

TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen hayatını kaybetti

Elon Musk, Alman AfD Partisinin seçim toplantısına canlı bağlantıyla katıldı

Berlin’de aşırı sağın yükselişine karşı “ışıklı gösteri” düzenlendi

Almanya’da ana muhalefet lideri Merz, aşırı sağcı AfD'yle işbirliği görüşmesi yapmayacak

Milli Takımımız Münih'ten Zaferle Döndü

Hamburg Türk Toplumu (TGH)' ya Hamburg Koalisyon Hükümetinden 270 Bin Euro Destek

Kiloweise Drogen bei Verkehrskontrolle gefunden - Zivilbeamte nehmen zwei mutmaßliche Drogendealer fest - Haftrichter

Hannover’de 21 Aday Federal Parlamento Seçimlerine Hazır

23 Şubat 2025 Federal Seçimleri: Hamburg Oy Pusulalarında 13 Parti Yer Alacak

Yükleniyor

St. Pauli, Augsburg karşısında 3. galibiyetini kaçırdı, maç 1-1 berabere tamamlandı

Almanya'da sığınmacıların aile birleşimlerinin durdurmasını içeren tasarı Meclis'te reddedildi

Almanya'da sol görüşlü protestocular, CDU partisinin Hannover temsilciliğini işgal etti

Altona Dayanışma Ödülü 2024: İki Kuruluş Ödüle Layık Görüldü

Hamburg’da Seçim Bildirimlerinde Hata: 145 Bin Kişiye Yeniden Gönderilecek

Hamburg’da Göç Politikalarına Karşı Protesto: “Dayanışma ve Hukuk Devleti İçin Buradayız!”

  • Çarşamba 5.8 ° / 3.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 3.5 ° / 0 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 1.9 ° / -0.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu