Hamburg’da 1990’lı Yıllardaki Göçmen Direnişi Lübeck’te Sergileniyor
Lübeck Şehir Kütüphanesi, Antifaşist Kültür Günleri kapsamında "1990'lı Yıllarda Hamburg'da Göçmen Direnişi" adlı gezici sergiyi 31 Mart 2025'e kadar ziyaretçilere sunuyor.

Lübeck'te düzenlenen Antifaşist Kültür Günleri kapsamında Lübeck Şehir Kütüphanesi ve Kültürler Evi iş birliğiyle “1990’lı Yıllarda Hamburg’da Göçmen Direnişi” adlı gezici sergi ziyaretçilere açıldı. Hamburglu sosyolog ve aktivist Gürsel Yıldırım tarafından hazırlanan sergi, 12 pano üzerinde göçmenler, mülteciler ve gençlerin kendi kendine örgütlediği direniş hareketlerini belgeliyor.
Sergide, Mölln (1992), Solingen (1993) ve Lübeck (1996) ırkçı kundaklama saldırıları sonrası düzenlenen protestolar, mültecilerin zorla başka bölgelere yerleştirilmesine karşı verdikleri mücadeleler ve kalma hakları için yürüttükleri direnişler yer alıyor. Ayrıca, ırkçı cinayetler sonrasında sürdürülen tarihsel hafıza mücadelesi de belgeleniyor. Gürsel Yıldırım’ın yıllar boyunca topladığı belgelerden oluşan sergide, bildiriler, afişler, gazete makaleleri ve göçmenlerin gerçekleştirdiği protesto gösterilerinden, mitinglerden ve grevlerden fotoğraflar sergileniyor.
Sergi, 31 Mart 2025’e kadar Lübeck Şehir Kütüphanesi'nin giriş bölümünde ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Kütüphane, Hundestraße 5-17 adresinde bulunuyor ve hafta içi 10:00-19:00, cumartesi günleri ise 10:00-14:00 saatleri arasında açık.
www.gazetehamburg.com
Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı
Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi
Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
Yükleniyor
Hastane reformunda son engel aşıldı: Bundesrat yasayı onayladı
“Sanatın desteklenmesinde Anayasayı Koruma Teşkilatı devreye girmemeli”
Almanya Federal Konseyi’nde yoğun gündem: Yakıt fiyatları, dijital şiddet ve sağlık reformu tartışıldı
Hamburg’da “Jugend debattiert” heyecanı: En iyi genç konuşmacılar seçildi
Hamburg medyası bir değerini kaybetti: Gazeteci Namık Kemal Alıcı hayatını kaybetti
Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var
- Pazartesi 13.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 13.8 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





