Tarih: 12.09.2024 19:11

Hamburg'da Barış İçin Ortak Festival Çağrısı: Peter Brandt da Katılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg Eyaleti Bağımsız Milletvekilleri Mehmet Yıldız, Martin Dolzer ve Metin Kaya, 14 Eylül Cumartesi günü 14:00-20:00 saatleri arasında Billstedt Marktplatz’da gerçekleşecek Barış ve Dayanışma Festivali’ne tüm vatandaşları davet etti. Etkinlikte, eski Alman Şansölyesi Willy Brandt’ın oğlu Peter Brandt’ın da katılımı büyük ilgi çekiyor.

Festivalin amacının barış ve silahsızlanma mesajı vermek olduğunu belirten Yıldız, Dolzer ve Kaya, "Federal hükümetin savaşlara ve toplumun askerileştirilmesine göz yumduğu bir dönemde, biz barışın, diyalogun ve uluslararası hukukun savunucusu olarak bir araya geliyoruz. Ukrayna ve Filistin'deki savaşlar ancak diyalogla çözülebilir. Almanya NATO’dan çekilerek, diplomatik yollarla barış çabalarına öncülük etmeli ve savaşa harcanan kaynakları, eğitim, sağlık ve sosyal refah için kullanmalıdır" dedi.

Murat İnce de Sahne Alacak

Festivalde, Hamburglu rock müzisyeni Murat İnce ve grubu Nalband sahne alacak. Ayrıca Linda Kraenkova, Rene Tenenjou ve İran-Afgan müzik grubu Team DJ: MO da festivale müzikleriyle renk katacak.

 

www.gazetehamburg.com




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —