Hamburg’da Edebiyat Rüzgarı: Yazarlar Çay Sohbeti’nde Buluştu

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz’ın düzenlediği "Çay Sohbeti"nde, yazarlar Gülderen Arık, Gazetehamburg yazarlarından Gülseren Kaya ve Okan Oruk eserlerini tanıtarak okurlarla buluştu.

Hamburg 30.09.2024 13:54:00 0
Hamburg’da Edebiyat Rüzgarı: Yazarlar Çay Sohbeti’nde Buluştu

Hamburg’da düzenlenen "Çay Sohbeti", bu kez edebiyat dünyasından üç önemli ismi ağırladı. Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güngör Yılmaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte, yazarlar Gülderen Arık,  gazetehamburg yazarı Gülseren Kaya ve Okan Oruk, okurlarıyla bir araya geldi.

Bergedorf-Bille Konut Şirketi'nin sosyal etkinlik salonunda düzenlenen buluşmada yazarlar, hem kitaplarından bölümler okudu hem de yazma serüvenlerine dair ilham verici anekdotlar paylaştı. Etkinlik boyunca yazarlarla edebiyat ve yaşam üzerine yapılan sohbetler, edebiyatseverlere keyifli anlar yaşattı.

Bir Kitap Geliriyle Burs Desteği
Etkinlikte söz alan gazetehamburg yazarlarından  Gülseren Kaya, 2022 yılında yayımladığı "Hayata Dair" isimli makaleler kitabından bölümler okudu. Kaya, uzun yıllar kadın sığınma evinde çalıştığını ve bu süreçte biriktirdiği deneyimlerin kendisini yazmaya yönelttiğini belirtti. Korona döneminde aile içi şiddetin arttığını fark eden yazar, bu konuda insanları bilinçlendirmek amacıyla eserini kaleme aldığını dile getirdi. Ayrıca, kitabın satış gelirleriyle Türkiye’de tıp eğitimi gören bir kız öğrenciye üç yıldır burs sağladığını ifade etti.

Gerçek Hayat Öykülerinden Doğan Romanlar
Yazar Gülderen Arık, 2021 yılında yayımlanan "Mavi Işık" ve Haziran 2024’te okuyucularla buluşan "Perihan" adlı romanlarını tanıttı. Her iki romanının da gerçek hayat hikayelerine dayandığını ve eserlerinde yalın bir dil kullanarak bu gerçekliği yansıtmaya çalıştığını belirten Arık, “En zor durumda bile umut her zaman vardır” sözleriyle romanlarının alt metnini özetledi. Üzerinde çalıştığı yeni kitabının ise tanınmış bir kişinin biyografisi olacağını duyurdu.

Şiir ve Hikayenin Buluşması
Okan Oruk ise "Hayatın İncileri" adlı kitabıyla farklı bir edebi tarz sundu. Oruk, yazdığı her hikayenin bir şiiri olduğunu ve her şiirin de bir hikayesi olduğunu ifade ederek, bu iki edebi formu bir araya getiren özgün üslubunu tanıttı. Okuduğu hikayeler ve bunlara eşlik eden şiirleriyle büyük beğeni topladı.

Etkinliğin sonunda, yazarlar okurlarla sohbet etti ve kitaplarını imzaladılar. Güngör Yılmaz ise belirli aralıklarla düzenlediği "Çay Sohbetleri"ne farklı uzmanların katılımıyla devam edeceklerini ifade ederek, ilk kez üç konuklu bir format denediklerini ve bunun dinleyiciler arasında büyük ilgi uyandırdığını belirtti.

Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlik, Hamburg’da edebiyat adına güzel bir akşam olarak hafızalarda yer etti.

 

www.gazetehamburg.com

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

Bremerhaven’de üç okula “Tüketici Okulu” ödülü

Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda

Hamburg, kruvaziyerde zirveyi bırakmıyor: 1,4 milyon yolcuya ulaştı

Hamburg için olimpiyat hamlesi: “Daha yeşil bir gelecek mümkün”

Hamburg Neustadt’taki “Pik As” yeniden açılıyor

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Yükleniyor

loading

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

  • Cumartesi 11.2 ° / 7.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 7.6 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu