Hamburg’da Film Sektörüne Adım Atmak Artık Daha Kolay: “GetOnSet” 2025 Başvuruları Başladı

Hamburg Media School, MOIN Filmförderung ve Hamburg Belediyesi iş birliğiyle yürütülen “GetOnSet” Film-Trainee Programı 2025 yılında da devam ediyor.

Almanya 15.04.2025 11:32:00 0
Hamburg’da Film Sektörüne Adım Atmak Artık Daha Kolay: “GetOnSet” 2025 Başvuruları Başladı

Film ve medya alanında yetenekli ve tutkulu bireylerin sektöre kazandırılmasını hedefleyen “GetOnSet” Film-Trainee Programı, Hamburg’da dördüncü yılına giriyor. Hamburg Media School, MOIN Filmförderung ve Hamburg Belediyesi tarafından yürütülen bu program, 2022 yılından bu yana sektörde kalıcı yer edinmek isteyen kariyer değişikliği yapan kişilere önemli fırsatlar sunuyor. Programdan mezun olan katılımcıların büyük bir bölümü, eğitim sonrasında profesyonel film ve dizi projelerinde görev almaya başladı.

2025 yılında da on iki kişiye, yapım asistanlığı, ses teknisyenliği ya da kamera gibi alanlarda eğitim alarak sektöre adım atma şansı tanınacak. Program, 25 yaş ve üzerindeki kariyer değişikliği yapmak isteyen herkese açık. Başvurular ise şu anda alınmaya başlandı.

Hamburg Kültür ve Medya Senatörü Dr. Carsten Brosda programla ilgili yaptığı açıklamada, “Film sektörü, yaratıcı fikirlerini bilgi ve tutkuyla hayata geçiren yeteneklere ihtiyaç duyuyor. GetOnSet, yalnızca sektöre girişi kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda katılımcıların uzun vadeli gelişimine de katkı sağlıyor,” ifadelerini kullandı.

Hamburg Sosyal İşler Senatörü Melanie Schlotzhauer da GetOnSet’in özellikle iş dünyasında yön değiştirmek isteyen Hamburg sakinleri için bir fırsat sunduğunu belirtti: “Katılımcılar film sektöründeki cazip mesleklerle tanışma ve bu alanda kalıcı bir kariyer kurma şansı yakalıyor. Aynı zamanda sektör de ihtiyaç duyduğu yeni iş gücünü bu programla kazanıyor.”

MOIN Filmförderung Genel Müdürü Helge Albers ise, programın sektöre farklı bakış açıları kazandırdığını vurgulayarak, “GetOnSet, kamera arkasındaki meslekler için gençleri heyecanlandırıyor ve donanımlı hale getiriyor. Bu da Kuzey Almanya’nın medya geleceği için büyük bir kazanım,” dedi.

Program, on aylık süre boyunca katılımcılara hem teorik hem de pratik eğitim sunuyor. Katılımcılar, Hamburg’daki film yapım şirketlerinde, ekipman kiralama firmalarında ya da post-prodüksiyon stüdyolarında çalışarak deneyim kazanırken, Hamburg Media School’da senaryo yazımı, film hukuku ve bütçe planlaması gibi alanlarda teorik seminerlere katılıyor.

Hamburg Media School bünyesinde programı yöneten Stefanie Bilen, GetOnSet’in benzersiz bir fırsat sunduğunu dile getirdi: “Pek çok kişi film sektöründe çalışmanın hayalini kuruyor ama nasıl başlayacağını bilemiyor. GetOnSet, bu hayali gerçeğe dönüştürmek için mükemmel bir yapı sunuyor.”

Bilgi ve başvuru için:
www.getonset.de

St. Pauli Evinde Yıkıldı: Direk Engel Oldu, Galibiyet Union Berlin’in 0-1

Haber Sitemiz GazeteHamburg 16 Yaşında

Murat Kaplan 3. Kez Güven Tazeledi

Sigorta Kargaşasına Çözüm: Tüketici Merkezlerinden Ücretsiz “Sigorta Kontrolü” Hizmeti

Hamburg Havalimanında Vergi Kaçakçılığından Aranan Yolcu Tutuklandı

Deutschlandticket’in Finansmanı 2030’a Kadar Güvence Altına Alındı

Düsseldorf’ta “Amerikan Polis Aracı” Trafikten Men Edildi

Bremen’de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kararlılık: “Hâlâ Yapılacak Çok İş Var”

Almanya’da Elektronik Atık Yasası Bundesrat’tan Geçti

Hamburg’da Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddete Karşı “Turuncu Bank” Mesajı

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

GazeteHamburg Yazarlarımız Şahturna ve Ozan Şiar’a Demokrasi ve Halk Edebiyatı Ödülü

Hamburg Yeşilleri’nden İklim ve Doğa İçin Tarihî Adım

8.Türk Dünyası “KIZILELMA” Ödülleri 25 Kasım'da Sahiplerini Bulacak

CDU ve CSU’da AfD Tartışması Yeniden Alevlendi

Hamburg’da 5. Kültür Zirvesi “Birlikte!” Temasıyla Başlıyor

Bremerhavenli Jizhe Ma “Baltic Way” Matematik Yarışmasında Avrupa Birincisi

Robot OTTO, IERA 2025 Ödülünü Kazandı

Kiracılara Güneş Enerjisi Desteği: Hamburg’da Yeni Dönem

Mozarteum ve LMU Öğrencisi Naz İrem Türkmen’e Uluslararası Arenada Büyük Başarı

Hamburg’da Entegrasyon Başarısı: Eğitim, Dil, İş ve Vatandaşlıkta Güçlü Artış

Almanya Genelinde Güvenlik Sektörüne Büyük Zoll Operasyonu

Levent Çukur, CSU listesinden Pasing-Obermenzing İlçe Meclisi’ne aday

Bremen’de Mietpreisbremse 2029’a Kadar Uzatıldı

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

Yükleniyor

St. Pauli Evinde Yıkıldı: Direk Engel Oldu, Galibiyet Union Berlin’in 0-1

Haber Sitemiz GazeteHamburg 16 Yaşında

Murat Kaplan 3. Kez Güven Tazeledi

Sigorta Kargaşasına Çözüm: Tüketici Merkezlerinden Ücretsiz “Sigorta Kontrolü” Hizmeti

Hamburg Havalimanında Vergi Kaçakçılığından Aranan Yolcu Tutuklandı

Deutschlandticket’in Finansmanı 2030’a Kadar Güvence Altına Alındı

  • Çarşamba 16 ° / 9 ° Güneşli
  • Perşembe 16.9 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Cuma 16 ° / 8.9 ° Güneşli