Hamburg’da 'Housing First' Projesi: 30 Aileye Barınma Sağlandı
Hamburg’da sokakta yaşayan uzun süreli evsizler için başlatılan "Housing First" projesi kapsamında, 30 hane kalıcı konutla buluşturuldu ve proje hedefi beklenenden önce başarıya ulaştı.

Hamburg’da uzun süre sokakta yaşayan evsiz bireyleri kalıcı konutlarla buluşturmayı amaçlayan "Housing First" projesi, Ekim 2024 sonunda 30. haneye de konut sağlayarak beklenenden önce hedefine ulaştı. 2025 yılı Haziran ayında tamamlanması planlanan üç yıllık model proje, sosyal destek programlarıyla evsiz bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmeyi ve uzun vadeli kira sözleşmeleri yapmalarını sağlamayı hedefliyor.
Birçok evsiz için barınma sorununa ek olarak psikolojik rahatsızlıklar, sağlık sorunları ve bağımlılık gibi problemler, sokak hayatından kurtulmayı zorlaştırıyor. "Housing First Hamburg" projesi, geleneksel evsizlik yardımı sistemlerinden faydalanamayan, uzun zamandır sokakta yaşayan evsiz kişilere doğrudan ve kalıcı konut sunarak çözüm üretiyor.
Proje kapsamında, Diakonie Hamburg, Benno ve Inge Behrens Vakfı ve Hamburg-Ost Protestan Kilisesi, çeşitli konut şirketleri ve ev sahipleriyle iş birliği yaparak 31 kişiyi 29 bireysel konut ve bir çift kişilik konutla buluşturdu. Evsiz bireylerin sakin bir ortama kavuşması için imkan sağlayan proje, Hamburg Sosyal İşler Dairesi’nin desteğiyle devam ediyor.
Hamburg Sosyal İşler Senatörü Melanie Schlotzhauer, "Housing First, evsiz insanlara ihtiyaç duydukları huzurlu yaşam alanını sunarak destek hizmetlerinden yararlanma şansı tanıyor. Projenin başarısı, evsiz bireylerle yakından ilgilenen ve konut sektöründe güçlü iş birliği kuran kurumların çabaları sayesinde elde edildi" dedi.
Diakonie Hamburg’dan Landespastör Annika Woydack ise, "Housing First Hamburg’da işe yarıyor. Bu model projeyle kendi evine kavuşan kişilerin hayatlarında olumlu değişimler görmek mutluluk verici. Konut sektörünün ve diğer destekleyici aktörlerin katkısıyla, evsizliği ve konutsuzluğu ortadan kaldırmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
www.gazetehamburg.com
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
Bremen’de 17 Genç Uzman Göreve Başladı: Kamu Yönetimine Yeni Nefes
Köln’de Uyuşturucu Operasyonu: 43 Yaşındaki Şüpheli Gözaltında
Hamburg’da Jobticket yoğun ilgi gördü: 11 binden fazla başvuru
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Yükleniyor
Hamburg-Barmbek’te korkunç kaza: Otobüs ağaca çarptı, çok sayıda yaralı var
Bremen’de 61 yeni polis göreve başladı
ATİB’den ZMD’ye Sert Tepki: “İddialar Mesnetsiz, Süreç Şeffaf Değil”
Dil kursu kesintileri entegrasyonu sekteye uğratıyor
Berlin’de Kültür Sanatın Gurur Sesi: Şirin Ağdaşan İz Bırakmaya Devam Ediyor
Almanya’da dijital şiddete karşı adım: Deepfake içeriklere daha sıkı yaptırım talebi
- Cumartesi 15.8 ° / 6.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 9.5 ° / 6.8 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 13.9 ° / 4.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





