HAMBURG'DA İKİ YILDIR BİTMEYEN OKULUN İNŞAATI VELİLERİ ÇİLEDEN ÇIKARDI!

Almanya'nın Hamburg kentinde yaklaşık iki yıldır yapımı devam eden okulun velileri ile iş kadını Esma Arslan basın açıklaması yaptı.

Hamburg 27.10.2023 21:56:00 0
HAMBURG

GAZETE HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde iki yıldır inşaatı devam eden okulun velileri yaşadıkları sıkıntıları duyurmak için bir araya geldi. Genellikle göçmen çocuklarının okuduğu okulda, inşaattan dolayı öğrencilerin aşırı gürültü ve ses kirliliğinden dolayı eğitimlerine konsantre olamadıklarını söyleyen veliler duruma isyan etti. İnşaatın ne zaman biteceği konusunda okul yöneticilerinin bile bilgi sahibi olmamasını dile getiren öğrenci velileri ve iş kadını Esma Arslan konu ile ilgi olarak yayınladığı basın açıklaması ile okul idaresini ve Hamburg Eğitim müdürlüğünü, yetkilileri ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırdı.

OKULDAN ÇOK HARABEYİ ANDIRIYOR!

Konu ile ilgili açıklama yapan Esma Aslan, "Öyle bir okul düşünün ki eğitim dünyası ile henüz tanışan küçük çocuklarımızın her gün düzenli olarak gidip saatlerce ders gördükleri bir yer olsun. Bundan daha normal ne olabilir diye düşünebilirsiniz. Sorun bahsi geçen okulun okuldan çok bir harabeyi andırması. Her yeri dağınık, kirli, yer yer tellerle çevrili, okuldan çok bir viraneye benzemesi, bazı yerleri tamamıyla inşaat alanı olması. Yine belli bir noktaya kadar normal denilebilir. Ama sorun bu inşaatın ne zaman biteceğini kimsenin bilmediği gibi okul idaresinin de haberinin olmaması"



BURASI ALMANYA'NIN GÖBEĞİNDE BİR OKUL, HEMDE İLKOKUL!

"Keyfi bir inşaat bana daha çok para olursa devam edecek, yoksa böyle çağrışımı yapıyor.
Uygarlığın, Avrupa’nın, Almanya’nın göbeğinde bir okul, hem de ilkokul. Kreş ve yuvadan sonra ebeveynlerin çocuklarını emanet ettikleri bir ilk okul. Güvenlik adına, yani dışarıdan görünürlüğü engelleyen çitlerle donatılmış. Çocukların oynayabilecekleri alan yok gibi. Oyun oynayabilecekleri malzeme de olmadığından geriye inşaat alanını ve araçlarını merak etmek kalıyor. O küçük kafalar da olup bitenleri anlamak, neler yapıldığını, neden düzenli çalışılmamasına rağmen okulun etrafının böylesi bir inşaat alanı olduğunu bilmek ve incelemek istiyorlar"



OYUN PARKI YOK, OYUN BAHÇESİ YOK!

"Okul bahçesinde çocukları korumak, gözetlemek, dikkat etmek adına görevli öğretmeler kesin ortalıkta dolanıyorlardır. Ama daha çok öğretmenlerin görevi çocukların olup bitenleri görmesine engel olmak gibi görünüyor. Çocukların arasında çıkan atışmalara, tartışmalara engel olmak, sataşmaların büyümesine engel olmak. Nedense zaten daraltılmış serbest oyun alanlarını daha da daraltan imaj çizmeleri dikkat çekici.
Oyun parkı yok, oyun bahçesi yok, koşup rahatça hareket edebilecekleri, oyun oynayabilecekleri ve enerjilerini atabilecekleri bir ortam yok. Çocukların ilgilerini çekebilecek uygun bir ortamın olmaması ayrı bir dezavantajı beraberinde getiriyor. Birbirleri ile atışmalar ve çekişmeler, mevcut enerjilerini başka taraflara yönlendirmeleri doğal olarak gündeme geliyor. Ortalıkta dolaşan öğretmenlerin görevi de iyilik melekleri misali kavga edenleri ayıran hakemlik seviyesine düşüveriyor. Sıkça kavga çıkacağını, böylesi ortamların bir nevi teşvik edildiğini görmemek için eğitimci olmak gerekmiyor"



OKUL İDARESİ İNŞAATIN NE ZAMAN BİTECEĞİNİ BİLMİYOR!

"Edindiğim bilgilere göre inşaat iki yıldır devam ediyor. Çıkan gürültüyü, ses kirliliğini, öylesi bir ortamda çocukların öğrenmeye ne kadar konsantre olabileceklerini varın siz düşünün. İlginç olanı okul idaresinin bile inşaatın daha ne kadar süreceği konusunda herhangi bir bilgilerinin olmamaları. Artık kaliteli eğitim konusu da hangi seviyede hayal edilebilir. Hangi çocuk öğrenmeye hangi dikkati ne kadar verebilir.
Öyle bir okul düşünün ki yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulun dışarıdan gelen onlarca öğretmeni olmasına rağmen sadece altı adet park yerinin olması, okul idaresinin eğitime verdiği önem ve ciddiyetin de ayrı bir göstergesi.
Ortalama dört yüzün üzerinde çocuk okulda eğitim görüyorlar. Aşırı göçmen kökenli ailelerin çocuklarının varlığı dikkat çekmesine rağmen yerli Alman ailelerin çocuklarının az da olsa varlıkları biliniyor. Konu ile ilgili okul idaresine gerek soru, gerekse protesto niteliğindeki sosyal çalışmalar bu ailelerin zerre kadar ilgi duymamaları, olup bitenleri görmezden gelerek razı olmaları hak arama bilincinin zayıflığı, kadercilik, demokrasi bilincinin eksikliğiyle açıklanabilir"
 

LÜTFEN BU KONUYA EL ATIN!


"Basınımıza sesleniyorum bu konuyu acilen gündemlerine almalılar, yine göçmen kökenli milletvekillerimize sesleniyorum, böylesi bir bariz ayrımcılığı görmezden gelemezsiniz, lütfen konuya el atın. Bu çocukların ailelerine sesleniyorum lütfen çocuklarımıza ve okulumuza sahip çıkalım, onlar sizin en değerli varlıklarınız ve geleceğimiz. Normal ve iyi bir eğitim, insani koşullar altında onların da hakkı. Son olarak Grundschule Archenholzstraße’dan sorumlu Schulbehörde’ye sesleniyorum. Ne bu okulun hal, bu inşaat daha ne kadar sürecek, bu çocukların eğitim hakları neden ayaklar altına alınıyor, bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz" dedi.


Selina, Almanya Şampiyonu Oldu! Boks Tarihine Geçti

Bundespolizei verhaftet europaweit gesuchten Gewalttäter am Flughafen Bremen

Annelere Saygı, Kadına Şiddete Hayır!

Anneler Günü'nü renkli bir şenlikle kutladı.

Hamburg'un Bahrenfeld semtinde yeni bir bilimsel araştırma binasının açılışı gerçekleşti.

Elli iki yıl önce yazıldı, ama bugün gibi güncel

St. Pauli Bundesliga'da

Kemal Kocatürk festivale “Can” kattı

Bavyera Türk Sağlık etkinliği düzenlendi.

"Holstein Kiel, Kulüp Tarihinde İlk Kez Bundesliga'ya Yükseldi" 1-1

"Sevgi Soysal Yaşamakta Israr Ediyor” sahnelendi

Can Uzun parladı: Nürnberg, Elversberg'i 3-0 yenerek ligde kaldı

Festival Açılışında İstasyon Tiyatro İletişim’e “Üstün Başarı” Plaketi

Fatih Akın imzalı "İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek" yenilenmiş versiyonuyla MUBI’de

Von-Melle-Kampüsündeki Yemekhanelerde Nakit Ödeme Kaldırılmalı: Sosyal Olmayan Karar Geri Alınmalı!

HamburgAmbassadors 18. Kez Buluşuyor: Hamburg'un Gelecek Konularını Keşfediyorlar

Ünlü Sanatçı Uriel Salnaitis Trafik Kazası Geçirdi - Hayranları Dualarla Bekliyor

Kinder legen wiederholt Steine auf die Gleise - Bundespolizei ermittelt

"Aile Hekimliği Günü’nde Hastalara Aile Hekimliği Programına Katılma Çağrısı"

"Hamburg, Kadın Uzman Yetenekler İçin MINT Projesini Başlatıyor"

"Hamburg'da Kenevir Kullanımı İçin Yüksek Para Cezaları"

"Hakan Berk: Türkiye'nin Sanatçısı ve Siyasi Arenada Ses Getiren Şarkısıyla Gönülleri Fethediyor!"

"Mucize Çocuk Yelda Başaran: Sağlık Mücadelesinden İlham Dolu Bir Yaşama"

Hamburg'da Mahkeme: 2020/21 Yıllarındaki Maaşlar Anayasaya Aykırı

Ekin Akkaş'ın Diyarbakır'da Şarkı Lansmanı: Memleket Sevdasıyla Ongözlü Köprüde Coşkuyla Karşılandı

"Afra Eimsbüttel" Türk Restoranı Açıldı!

DİTİB Erding Mevlana Camii Cafer Kırcı’yla Güven Tazeledi

Ünlü Keman Virtüözü Orhan Ahıskal AEV Münih'te "Müziğin Sihirli Dünyası'nı" Başlattı

Hollanda’daki Türk toplumunun 60 yılı adeta bir başarı hikayesidir

"YEŞİLLER Hamburg Başkanı: Şiddet Demokrasimizi Tehdit Ediyor"

Yükleniyor

Selina, Almanya Şampiyonu Oldu! Boks Tarihine Geçti

Bundespolizei verhaftet europaweit gesuchten Gewalttäter am Flughafen Bremen

Annelere Saygı, Kadına Şiddete Hayır!

Anneler Günü'nü renkli bir şenlikle kutladı.

Hamburg'un Bahrenfeld semtinde yeni bir bilimsel araştırma binasının açılışı gerçekleşti.

Elli iki yıl önce yazıldı, ama bugün gibi güncel

  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli