Almanya’nın en büyük kentlerinden Hamburg’da etkisini artırması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle mezarlıklarda defin işlemleri geçici olarak durduruldu. Güvenlik gerekçesiyle kent genelinde birçok mezarlık cuma gününden pazartesi sabahına kadar ziyaretçilere kapatılacak.
Dünyanın en büyük park mezarlığı olarak bilinen Ohlsdorf Park Mezarlığı da alınan kararlardan etkilendi. Mezarlık Sözcüsü Lutz Rehkopf, cuma ve cumartesi günleri defin yapılamayacağını açıkladı. Bu kapsamda 33 defin işlemi ile 13 cenaze töreni iptal edildi. Yetkililer, etkilenen ailelerin tek tek bilgilendirildiğini bildirdi.
Ohlsdorf’un yanı sıra Öjendorf ve Volksdorf mezarlıkları da geçici olarak kapatılan mezarlıklar arasında yer aldı. Altona İlçe Belediyesi ise cuma günü için planlanan tüm defin işlemlerinin hava koşulları nedeniyle durdurulduğunu kamuoyuna duyurdu.
Yetkililer, son günlerdeki yoğun kar yağışının özellikle iğne yapraklı ağaçlarda dal kırılmalarına yol açtığını vurguladı. Karın ağırlığıyla kırılan ya da kopma riski taşıyan dalların ciddi tehlike oluşturduğu, bazı dalların ise ağaçlarda asılı halde kaldığı belirtildi.
Meteoroloji uzmanları, buzlanma, don ve yoğun kar yağışı nedeniyle şehir genelinde riskin yüksek olduğunu ifade ederek, vatandaşlara zorunlu olmadıkça cuma günü dışarı çıkmamaları yönünde uyarıda bulundu.