Hamburg'da Medya Düzenlemelerinde Reform Çağrısı

Hamburg Eyalet Parlamentosu'ndaki SPD ve Yeşiller grupları, medya çeşitliliğini korumak amacıyla medya konsantrasyon yasasında köklü değişiklikler yapılması için ortak bir başvuru hazırladı.

Medya 28.04.2025 02:06:00 0
Hamburg

Sebahat ACI

 

Hamburg Eyalet Parlamentosu’nda (Bürgerschaft) SPD ve Yeşiller (Grüne) partileri, medya alanında köklü reformlar için harekete geçti. İki parti grubu, medya çeşitliliğinin demokratik bir toplum için temel bir unsur olduğuna dikkat çekerek, medya konsantrasyon yasasının mevcut sözleşme ve yasal düzenlemeler çerçevesinde derinlemesine reforme edilmesini talep etti.

Hazırlanan ortak başvuruda, özellikle dijital çağda artan çapraz medya (crossmedial) güç yoğunlaşmasının daha etkin şekilde ölçülmesi ve değerlendirilmesi hedefleniyor. SPD ve Yeşiller, böylece demokratik fikir çeşitliliğinin sosyal medya, yayın platformları ve uluslararası dijital devlerin etkisinin arttığı günümüz dünyasında daha güçlü korunmasını amaçlıyor.

Yeşiller Hamburg Milletvekili René Gögge konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Fikir çeşitliliği demokrasimizin temelidir. Hamburg, her zaman yazılı, görsel ve dijital medya açısından canlı bir merkez olmuştur ve böyle kalmalıdır. Ancak birkaç büyük şirketin birleşme ve satın almalar yoluyla artan etkisiyle bu çeşitlilik tehdit altında. Bu yüzden medya konsantrasyon yasasını acilen modernize etmemiz gerekiyor," dedi.

SPD Hamburg Milletvekili ve medya politikaları uzmanı Hansjörg Schmidt ise, "Medya dünyası, dijital pazarların dinamiklerini yansıtan net ve geleceğe uygun kurallara ihtiyaç duyuyor. Uluslararası platform şirketlerinin şeffaf olmayan bir şekilde içeriklere yön vermesi, özgür demokratik fikir oluşumunu ciddi şekilde tehdit ediyor. Hatta bazı platform sahiplerinin seçimlere müdahaleleri de düşünüldüğünde, acil bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu açıkça görülüyor," ifadelerini kullandı.

SPD ve Yeşiller'in ortak başvurusu, Hamburg Eyalet Parlamentosu'nun 7 Mayıs tarihli oturumunda oylanacak. Başvuru, fikir özgürlüğü, rekabet ve yayıncılık çeşitliliği arasında adil bir denge kurulmasını ve medya düzeninin geleceğe uyumlu hale getirilmesini amaçlıyor.

Hamburg Neustadt’taki “Pik As” yeniden açılıyor

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Hannover Buchholz-Kleefeld’de 2026 Entegrasyon Ödülü için başvurular başladı

Hamburg’da seks işçilerinin hakları tartışılıyor: Sol Parti daha fazla destek ve görünürlük istiyor

Hamburg’da dijital ödeme için Avrupa adımı: Belediyede “Wero” dönemi gündemde

Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi

Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor

St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0

Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı

Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu

Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması

Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı

Yükleniyor

loading

Hamburg Neustadt’taki “Pik As” yeniden açılıyor

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

  • Çarşamba 15.5 ° / 5.8 ° false
  • Perşembe 13.2 ° / 7.2 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 9.4 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu