Hamburg’da Suç Oranı Düştü: Cinayet Vakaları Neredeyse Yarıya İndi

Hamburg'da suç oranı 2024'te yüzde 4 azalırken, cinayet ve adam öldürme vakaları neredeyse yarı yarıya düştü. Yetkililer, artırılan polis önlemleri ve güvenlik politikalarının etkili olduğunu belirtiyor.

Hamburg 14.02.2025 05:00:00 0
Hamburg’da Suç Oranı Düştü: Cinayet Vakaları Neredeyse Yarıya İndi

Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, Emniyet Müdürü Falk Schnabel ve Eyalet Kriminal Dairesi Başkanı Jan Hieber, 2024 yılına ait Polis Suç İstatistiklerini (PKS) kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, şehirde işlenen suçların sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 oranında azaldı. Bu düşüşle birlikte, Hamburg'da toplam 224.913 suç kaydedildi. Uzun vadeli analizlere göre, bu rakam 2017 seviyelerine gerilerken, suç oranı 2019 hariç son 45 yılın en düşük seviyelerinden biri olarak kaydedildi.

Özellikle cinayet ve adam öldürme vakalarındaki dramatik düşüş dikkat çekti. 2023'te 74 olarak kaydedilen bu tür vakalar, 2024'te 40’a gerileyerek yüzde 46 oranında azaldı. Yetkililer, bu başarının güvenlik önlemlerinin artırılması ve suçla mücadelede geliştirilen stratejik yaklaşımlar sayesinde sağlandığını belirtti. Bununla birlikte, şehrin belirli bölgelerinde, özellikle St. Georg ve St. Pauli'de, çete içi şiddet olaylarının yüksek seviyede seyrettiği ifade edildi.

Polis raporlarına göre, genel suç oranındaki düşüşe rağmen bazı suç türlerinde artış yaşandı. Özellikle kamu düzenini ihlal suçları ve kaçak toplu taşıma kullanımı gibi "kontrol suçları" olarak adlandırılan vakalar yüzde 30’un üzerinde bir artış gösterdi. Bu suçların büyük çoğunluğu, Hamburg Merkez İstasyonu ve çevresinde tespit edildi. Yetkililer, bu bölgede artan polis varlığı ve güvenlik önlemleri sayesinde birçok vakanın kayıt altına alındığını belirtti.

Hamburg'da organize suçlarla mücadelede de önemli ilerlemeler kaydedildi. 2024 yılında düzenlenen operasyonlarla büyük miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, çete faaliyetlerine yönelik birçok tutuklama gerçekleştirildi. Eyalet yetkilileri, suç oranındaki düşüşü kalıcı hale getirmek için güvenlik önlemlerinin sürdürüleceğini açıkladı.

Hamburg polisinin geliştirdiği yeni güvenlik modelleri, federal düzeyde de dikkat çekiyor. Özellikle "Allianz Sicherer Hauptbahnhof" (Güvenli Merkez İstasyonu İttifakı) uygulaması, diğer şehirler için bir örnek model haline geldi. Bu girişim sayesinde, Hamburg Merkez İstasyonu çevresinde suç oranlarında gözle görülür bir azalma sağlandı.

Yetkililer, suç oranlarındaki düşüşe rağmen, vatandaşların dikkatli olmaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı. Hamburg’da suçla mücadele kapsamında alınan önlemlerin süreceği belirtilirken, kamu güvenliğinin artırılması adına yeni stratejilerin geliştirileceği ifade edildi.

 

 

www.gazetehamburg.com

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

GazeteHamburg Yazarlarımız Şahturna ve Ozan Şiar’a Demokrasi ve Halk Edebiyatı Ödülü

Hamburg Yeşilleri’nden İklim ve Doğa İçin Tarihî Adım

8.Türk Dünyası “KIZILELMA” Ödülleri 25 Kasım'da Sahiplerini Bulacak

CDU ve CSU’da AfD Tartışması Yeniden Alevlendi

Hamburg’da 5. Kültür Zirvesi “Birlikte!” Temasıyla Başlıyor

Bremerhavenli Jizhe Ma “Baltic Way” Matematik Yarışmasında Avrupa Birincisi

Robot OTTO, IERA 2025 Ödülünü Kazandı

Kiracılara Güneş Enerjisi Desteği: Hamburg’da Yeni Dönem

Mozarteum ve LMU Öğrencisi Naz İrem Türkmen’e Uluslararası Arenada Büyük Başarı

Hamburg’da Entegrasyon Başarısı: Eğitim, Dil, İş ve Vatandaşlıkta Güçlü Artış

Almanya Genelinde Güvenlik Sektörüne Büyük Zoll Operasyonu

Levent Çukur, CSU listesinden Pasing-Obermenzing İlçe Meclisi’ne aday

Bremen’de Mietpreisbremse 2029’a Kadar Uzatıldı

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Yükleniyor

Almanya'dan İstanbul'a Gelen Gürhan Takıl Hayatını Kaybetti

GazeteHamburg Yazarlarımız Şahturna ve Ozan Şiar’a Demokrasi ve Halk Edebiyatı Ödülü

Hamburg Yeşilleri’nden İklim ve Doğa İçin Tarihî Adım

8.Türk Dünyası “KIZILELMA” Ödülleri 25 Kasım'da Sahiplerini Bulacak

CDU ve CSU’da AfD Tartışması Yeniden Alevlendi

Hamburg’da 5. Kültür Zirvesi “Birlikte!” Temasıyla Başlıyor

  • Perşembe 18.4 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cuma 18.8 ° / 10.3 ° Güneşli
  • Cuma 18.8 ° / 10.3 ° Güneşli