Hamburg’da Suç Oranı Düştü: Cinayet Vakaları Neredeyse Yarıya İndi

Hamburg'da suç oranı 2024'te yüzde 4 azalırken, cinayet ve adam öldürme vakaları neredeyse yarı yarıya düştü. Yetkililer, artırılan polis önlemleri ve güvenlik politikalarının etkili olduğunu belirtiyor.

Hamburg 14.02.2025 05:00:00 0
Hamburg’da Suç Oranı Düştü: Cinayet Vakaları Neredeyse Yarıya İndi

Hamburg İçişleri Senatörü Andy Grote, Emniyet Müdürü Falk Schnabel ve Eyalet Kriminal Dairesi Başkanı Jan Hieber, 2024 yılına ait Polis Suç İstatistiklerini (PKS) kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, şehirde işlenen suçların sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 4 oranında azaldı. Bu düşüşle birlikte, Hamburg'da toplam 224.913 suç kaydedildi. Uzun vadeli analizlere göre, bu rakam 2017 seviyelerine gerilerken, suç oranı 2019 hariç son 45 yılın en düşük seviyelerinden biri olarak kaydedildi.

Özellikle cinayet ve adam öldürme vakalarındaki dramatik düşüş dikkat çekti. 2023'te 74 olarak kaydedilen bu tür vakalar, 2024'te 40’a gerileyerek yüzde 46 oranında azaldı. Yetkililer, bu başarının güvenlik önlemlerinin artırılması ve suçla mücadelede geliştirilen stratejik yaklaşımlar sayesinde sağlandığını belirtti. Bununla birlikte, şehrin belirli bölgelerinde, özellikle St. Georg ve St. Pauli'de, çete içi şiddet olaylarının yüksek seviyede seyrettiği ifade edildi.

Polis raporlarına göre, genel suç oranındaki düşüşe rağmen bazı suç türlerinde artış yaşandı. Özellikle kamu düzenini ihlal suçları ve kaçak toplu taşıma kullanımı gibi "kontrol suçları" olarak adlandırılan vakalar yüzde 30’un üzerinde bir artış gösterdi. Bu suçların büyük çoğunluğu, Hamburg Merkez İstasyonu ve çevresinde tespit edildi. Yetkililer, bu bölgede artan polis varlığı ve güvenlik önlemleri sayesinde birçok vakanın kayıt altına alındığını belirtti.

Hamburg'da organize suçlarla mücadelede de önemli ilerlemeler kaydedildi. 2024 yılında düzenlenen operasyonlarla büyük miktarda uyuşturucu ele geçirilirken, çete faaliyetlerine yönelik birçok tutuklama gerçekleştirildi. Eyalet yetkilileri, suç oranındaki düşüşü kalıcı hale getirmek için güvenlik önlemlerinin sürdürüleceğini açıkladı.

Hamburg polisinin geliştirdiği yeni güvenlik modelleri, federal düzeyde de dikkat çekiyor. Özellikle "Allianz Sicherer Hauptbahnhof" (Güvenli Merkez İstasyonu İttifakı) uygulaması, diğer şehirler için bir örnek model haline geldi. Bu girişim sayesinde, Hamburg Merkez İstasyonu çevresinde suç oranlarında gözle görülür bir azalma sağlandı.

Yetkililer, suç oranlarındaki düşüşe rağmen, vatandaşların dikkatli olmaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı. Hamburg’da suçla mücadele kapsamında alınan önlemlerin süreceği belirtilirken, kamu güvenliğinin artırılması adına yeni stratejilerin geliştirileceği ifade edildi.

 

 

www.gazetehamburg.com

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor

Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor

Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor

Hamburg’un Yeni Devlet Operası: Kültür ve Mimari Bir Arada

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı Münih’te

Hamburg’da Yılbaşı Tartışması: ZDF Şovuna 400 Bin Euro Kamu Desteği

Bremen’de Rekor Katılım: Gençler MINT Günü’ne Akın Etti

55 Milyon Vatandaşa Dijital Kolaylık: Artık Adres Değişikliği Online Yapılabiliyor

Bremen’de Tarihi Dönüm Noktası: 800 Yıl Önce Kurulan Belediye Meclisi Kutlanıyor

Wilhelmsburg’da Yeni Dönem Başlıyor: Elbinsel’in Kalbinde 1.900 Konutluk Büyük Dönüşüm

Mustafa Akay Avrupa’yı Sallamaya Devam Ediyor

Hamburg’da Cinsel Şiddetle Mücadelede Büyük Açık: Sol Parti’den Sert Eleştiri

Dortmund’da Amatör Maç Sonrası Kavga: Beş Kişi Yaralandı, Bir Kadın Şok Geçirdi

Michael Börgerding’e Bremen’den Anlamlı Veda: Sanat ve Bilim Senato Madalyası Ölümünden Sonra Verildi

Almanya’da Politikacılara Saldırı Çağrısı Yapan Kişi Tutuklandı

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Yükleniyor

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

  • Pazar 11 ° / 5.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.8 ° / 7 ° Güneşli
  • Salı 15 ° / 7.2 ° Güneşli